Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 11910
Aprovació provisional modificació del Pla Estratègic de Subvencions dels exercicis 2019-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Marratxí, en sessió ordinària de dia 29 de setembre de 2020, va aprovar provisionalment l'acord de modificació del Pla Estratègic de Subvencions dels exercicis 2019-2022, respecte a la incorporació d'unes ajudes per aquelles empreses situades al terme municipal de Marratxí per tal de protegir la seva activitat econòmica local de l'impacte econòmic ocasionat per la COVID-19.

Havent finalitzat el període d'informació pública sense que s'hagi presentat cap reclamació o suggeriment, i de conformitat amb el que disposa l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, l'Acord provisional esmentat s'entén definitivament adoptat.

D'acord amb el que estableix l'article 70.2 de la Llei 7/1985, a continuació es publica el text íntegre de la modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2019-2022.

Modificació del Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Marratxí 2019-2022

S'afegeix a l'article 7: Finalitats i objectius estratègics, un apartat que queda redactat de la manera següent:

  • “Ajudes a l'activitat econòmica local per l'impacte del COVID-19.”

S'afegeix a l'article 8: Subvencions en règim de concurrència, l'apartat j), que queda redactat de la manera següent:

“j) COMERÇ:

L'objecte de la present convocatòria és atorgar diverses ajudes destinades a preservar l'activitat econòmica del Municipi de Marratxí dels efectes adversos que hagi pogut originar la situació derivada de les mesures adoptades per contenir la difusió de la COVID-19.

En concret, estableix el procediment per la concessió d'ajudes amb destinació a sufragar despeses de naturalesa no inventariable en què hagin incorregut els subjectes que puguin adquirir la condició de persones beneficiaries, sempre que els mateixos estiguin orientats a promoure l'estabilitat i perdurabilitat de l'empresa, així com la continuïtat dels productes i serveis que presti (o la millora dels mateixos), o la seva possible diversificació per canals alternatius als tradicionals.

La finalitat d'aquestes subvencions és ajudar als empresaris del Municipi de Marratxí a afrontar els efectes econòmics adversos derivats de la COVID-19 que hagin pogut sofrir. La crisi sanitària provocada pel brot de COVID-19 s'està transmetent a l'economia i a la societat, afectant tant a l'activitat productiva com a la demanda i al benestar dels ciutadans.

Es per això que aquest Ajuntament, en aquest context, té com a prioritat absoluta en matèria econòmica protegir, preservar i donar suport al teixit productiu i social per minimitzar l'impacte i aconseguir que, ja finalitzada l'alarma sanitària, es produeixi el més aviat possible una normalització en l'activitat econòmica local. Per això s'ha dotat un fons per la prestació d'aquestes subvencions, davant el tancament obligatori dels seus establiments i del cessament de les seves activitats (total o parcial) que hagin patit, per haver estat considerades no essencials.”

S'afegeix a l'Annex 1, apartat a), una nova línea per a l'àrea de comerç, que queda redactada de la manera següent:

Àmbit

Aplicació pressupostària / Entitat

Import

Comerç

433.00.47900 – Desenvolupament empresarial. Altres subvencions a empreses privades

400.000 €

 

Marratxí, 27 de novembre de 2020

El batle Miquel Cabot Rodríguez