Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 11927
Acord del Consell de Govern de 30 de novembre de 2020 pel qual s'adjudiquen provisionalment llicències de prestació del servei de radiodifusió sonora digital local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 5/2013, d'1 d'octubre, audiovisual de les Illes Balears, té per objecte regular la comunicació audiovisual en l'àmbit competencial de la comunitat autònoma de les Illes Balears d'acord amb l'Estatut d'autonomia i la normativa bàsica estatal, establir les principals línies d'acció institucional encaminades al foment de l'activitat audiovisual, i regular l'organització autonòmica en matèria audiovisual. És aplicable en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes balears, i en concret als serveis de comunicació audiovisual quan el seu àmbit de cobertura no superi el de la comunitat autònoma, com també a la seva emissió per Internet, dispositius mòbils o altres de similars, i també a l'activitat audiovisual desenvolupada en el territori de les Illes Balears.

En virtut del que disposa l'article 19 de la Llei 5/2013 abans esmentada, els serveis de comunicació audiovisual radiofònics, televisius i connexos i interactius són serveis d'interès general que es presten en l'exercici del dret a la lliure expressió d'idees, del dret a comunicar i rebre informació, del dret a la participació en la vida política i social i del dret a la llibertat d'empresa i dins del foment de la igualtat, la pluralitat i els valors democràtics. En particular, la prestació de serveis de comunicació audiovisual mitjançant ones hertzianes terrestres requereix la llicencia prèvia atorgada mitjançant un concurs per l'autoritat audiovisual autonòmica competent.

En data 20 de juny de 2020 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'Acord de Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s'aprova el plec de bases i la convocatòria del concurs públic per a l'atorgament de llicències per a la prestació del servei de radiodifusió sonora digital local.

Una vegada dut a terme el procediment administratiu que s'estableix en les bases reguladores, la comissió de valoració, amb l'assessorament extern previst pel que fa a les ofertes tècniques, ha formulat, en data 10 de novembre de 2020, la proposta d'adjudicació provisional de llicències de prestació del servei de radiodifusió sonora digital local per tal que la consellera d'Administracions Públiques i Modernització l'elevi al Consell de Govern perquè la resolgui.   

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, en la sessió de 30 de novembre de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Adjudicar provisionalment les llicències per a la prestació del servei de radiodifusió sonora digital local següents:

1r. Grup Mallorca:

  • MALL-1: programa 1 dels MUX CL07IB, CL09IB i CL11IB, que es correspon amb el programa 1 dels blocs 8A (Palma), 10A (Manacor) i 8D (Pollença) al senyor Gabriel Torrens Tillack, amb DNI 01923867-D, amb una valoració total de 330,9 punts.
  • MALL-7: programa 1 dels MUX CL08IB, CL10IB i CL12IB, que es correspon amb el programa 1 dels blocs 11A (Palma), 11C (Manacor) i 10C (Pollença) al senyor  Jürn-Hinnerk Fauteck, amb NIE X2306235W, amb una valoració total de 308 punts.

2n. Grup Menorca:

  • MEN-1: programa 1 del MUX CL13IB, que es correspon amb el programa 1 del bloc 9A (Menorca) a l'entitat Menorca de Comunicación, SL, amb NIF B07787146, amb una valoració total de 325,5 punts.

Segon. Declarar desertes, per manca de proposicions, les llicències per a la prestació del servei de radiodifusió sonora digital local següents:.

1r. Grup Mallorca: 

  • MALL-12: programa 6 dels MUX CL08IB, CL10IB i CL12IB, que es correspon amb el programa 6 dels blocs 11A (Palma), 11C (Manacor) i 10C (Pollença).

2n. Grup Menorca:

  • MEN-7: programa 1 del MUX CL14IB, que es correspon amb el programa 1 del bloc 9C (Menorca).
  • MEN-10: programa 4 del MUX CL14IB, que es correspon amb el programa 4 del bloc 9C (Menorca).
  • MEN-11: programa 5 del MUX CL14IB, que es correspon amb el programa 5 del bloc 9C (Menorca).
  • MEN-12: programa 6 del MUX CL14IB, que es correspon amb el programa 6 del bloc 9C (Menorca).

3r. Grup Eivissa-Formentera:

  • PIT-1: programa 1 del MUX CL15IB, que es correspon amb el programa 1 del bloc 10B (Eivissa – Formentera).
  • PIT-2: programa 2 del MUX CL15IB, que es correspon amb el programa 2 del bloc 10B (Eivissa-Formentera).

Tercer. Notificar aquest Acord a les persones interessades i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la web de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Govern en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, que regula la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que la persona interessada en pugui interposar qualsevol altre que consideri procedent.

 

Palma, 30 de novembre de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra