Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 11859
Aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança reguladora de la taxa del servei d'ajuda a domicili (SAD) de l'Ajuntament de sa Pobla

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa dels servei d'atenció a domicili, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

« ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS D'AJUDA A DOMICILI

Article 1r.- Concepte

De conformitat amb els articles 133.2 i 142 de la Constitució, l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local , i els articles 15 a 19 del RD 2/2004, de 5 de març, del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Sa Pobla estableix la taxa per la prestació dels servei d'ajuda a domicili, que es regirà per la present ordenança.

Article 2n.- Obligats al pagament

Estaran obligats al pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança els qui sol·licitin o contractin els serveis prestats per aquest Ajuntament, al qual es refereix l'article anterior.

Article 3r.- Base imposable

Constituirà la base imposable de la present exacció el nombre d'hores de prestació del servei a cada beneficiari. A aquests efectes, els serveis municipals d'acció social determinaran els temps d'atenció que requereixi cada beneficiari, amb una durada mínima de 45 minuts.

Article 4t.- Tarifa

La tarifa queda establerta en la següent escala progressiva atenent a la renda de la persona beneficiària del servei:

Ingressos mensuals del beneficiari:

De menys de 400,00 euros               0,00 euros/hora

De 400,01 a 600,00 euros                4,50 euros/hora

De 600,01 a 750,00 euros                5,20 euros/hora

De més de 750,01 euros                   7,00 euros/hora

Article 5è.- Exempcions

El Batle, o el Regidor delegat de serveis socials, resoldrà, previ informe responsable tècnic de l'àrea de serveis socials sobre la situació econòmica i psicosocial del beneficiari, les sol·licituds o propostes d'exempció al pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança.

Article 6è.- Obligació de pagament

  1. L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança neix en el moment en què s'iniciï la prestació del servei.

  2. El pagament de la taxa es realitzarà a tresoreria municipal.

Article 7è.- Normes de gestió i administració del servei d'ajuda a domicili.

  1. D'ofici o a instància de part, el responsable tècnic municipal de serveis socials informarà a l'Ajuntament sobre les persones que requereixi els serveis a que es refereix l'article 1r de la present ordenança.

L'informe, entre altres extrems, analitzarà la capacitat econòmica del beneficiat, situació familiar, situació psicosocial i física, indicant el temps diari d'ajuda a domicili que requereixi.

  1. El batle, o el Regidor delegat, resoldran la petició o proposta de prestació d'ajuda a domicili

  2. Mensualment els serveis municipals d'acció social relacionaran les persones beneficiades i els temps de prestació del servei. Les relacions es trametran a la tresoreria municipal als efectes, si pertoca, de procedir a la recaptació de les quantitats meritades.

Article 8è. Infraccions i sancions tributàries

  1. Les infraccions a aquesta ordenança es regularan i sancionaran, segons els casos, d'acord al que disposen els articles 77 i 89 de la Llei 10/1985, de modificació parcial de la Llei General Tributària i disposicions complementàries

  2. El procediment per sancionar les infraccions tributàries que corresponguin, segons l'apartat anterior, serà el que resulti d'aplicar regles i criteris de graduació prevists al Rd 2631/1985, i altres disposicions que el complementen i desenvolupen.

  3. La competència per imposar sancions és el Batlle, de conformitat amb l'article 21.k), de la Llei 7/1985.

  4. La imposició de sancions no impedirà en cap cas, la liquidació i cobrament de les quotes meritades no prescrites.

  5. Allò que preveu aquesta ordenança serà conforme amb el que disposa la Llei 7/1985, RDL 781/1986, Reglaments i altres disposicions  legals aplicables

DISPOSICIÓ DEROGATORIA

A partir de l'entrada en vigor d'aquesta ordenança, queda derogada tota la normativa anterior aprovada per l'Ajuntament de Sa Pobla referent a la prestació dels serveis d'ajuda a domicili.

DISPOSICIÓ FINAL.- Vigència

La present ordenança entrarà en vigor a partir del dia següent al de la publicació en el Butlletí Oficial d'aquesta Comunitat Autònoma i s'aplicarà a partir del dia 1 de gener de 2021, i serà vigent fins que se n'acordi la derogació o modificació.».

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant el Tribunal superior de Justícia de les Illes Balears, amb seu a Palma.

 

Sa Pobla, 26 de novembre de 2020

El batle Llorenç Gelabert i Crespí