Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 11765
Resolució de modificació de la Convocatòria consolidada de subvencions per dur a terme activitats o projectes de participació ciutadana i suport a l’acció voluntària per al 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ref. BDNS: 499065

El conseller executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, en data de 16 de novembre de 2020, ha dictat la següent:

« Resolució de modificació de la Convocatòria consolidada de subvencions per dur a terme activitats o projectes de participació ciutadana i suport a l'acció voluntària per al 2020

Antecedents

1. En data 3 de març de 2020 el conseller executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local va aprovar la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes de participació ciutadana i de suport a l'acció voluntària per a l'any 2020 (BOIB núm. 34, de 14 de març de 2020)

2. Posteriorment,  es va declarar l'estat d'alarma de l'estat espanyol  pel Reial decret 463/2020, de 14 de març (BOE núm. 67, de 14 de març) .

3. A causa d'aquesta decisió la convocatòria es va modificar per resolució de data 1 de juny de 2020, del mateix conseller que la va aprovar, i es va publicar el text consolidat de la mateixa al BOIB Núm. 103, de 6 de juny de 2020.

4. Al punt 5 de la convocatòria “Règim de concessió”, es determina que la convocatòria de subvencions  s'ha aprovat en règim no competitiu i de quantia fixa. Per això, durant tot el text d'aquesta es detalla la documentació a aportar i a justificar pels interessats d'acord amb aquest model de convocatòria de subvenció.

5. Per errada material, a causa de la modificació de la convocatòria, en el punt 14.4 in fine es va deixar la frase “Si la despesa justificada és inferior a la despesa del projecte presentat, s'ha de reduir proporcionalment la subvenció concedida.” Aquesta frase es contradiu amb el sentit global de la convocatòria i, més concretament, amb allò establert al punt 14.1 que detalla que únicament s'ha de justificar la part del projecte subvencionada, i al punt 14.3 que fa referència a  la quantitat concedida i no al projecte presentat.

6. La tècnica jurídica de la Direcció Insular de Participació i Joventut ha emès informe al respecte el 16 de novembre de 2020.

Fonaments de dret

A. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm. 236 de 2 d'octubre de 2015).

«Article 109. Revocació d'actes i rectificació d'errors.

1. Les Administracions Públiques podran revocar, mentre no hagi transcorregut el termini de prescripció, els seus actes de gravamen o desfavorables, sempre que tal revocació no constitueixi dispensa o exempció no permesa per les lleis, ni sigui contrària al principi d'igualtat, a l'interès públic o a l'ordenament jurídic.

2. Les Administracions Públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.»

B. Decret la presidència del consell de 9 de desembre de 2019 pel qual es determina l'organització del Consell insular de Mallorca, (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019). Segons el recollit a l'article 9 és atribució del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, entre d'altres: Fomentar l'associacionisme, la implicació social i la participació ciutadana. Fomentar la participació ciutadana per a propiciar un model participatiu de democràcia dins de la lògica representativa i impulsar plans, programes i projectes de foment de la participació ciutadana a l'illa de Mallorca.

C. Decret la presidència del consell de 9 de desembre de 2019 pel qual es determina l'organització del Consell insular de Mallorca, (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019). Article 1 Atribucions genèriques dels consellers executius i de les conselleres, apartat k « Les facultats que dimanen de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú sobre inici i ordenació del procediment, facultats que, en particular, es concreten en les següents: ampliar terminis per resoldre, aplicar la tramitació d'urgència, fer requeriments d'esmena i millora de la sol·licitud d'iniciació i assenyalar tràmits que s'han de dur a terme. Tot això en relació amb procediments referits a l'activitat administrativa que el departament fa.»

Per tot l'anterior, dict la següent

Resolució

Primer. Modificar la Convocatòria consolidada de subvencions per dur a terme activitats o projectes de participació ciutadana i suport a l'acció voluntària per al 2020 en el sentit d'eliminar la frase « Si la despesa justificada és inferior a la despesa del projecte presentat, s'ha de reduir proporcionalment la subvenció concedida» del punt 14.4 in fine de la convocatòria, mantenint el sentit global de la mateixa, d'acord amb el règim de concessió.

Segon. Publicar aquesta resolució al BOIB pel seu general coneixement.

Tercer. Donar trasllat de la resolució a Intervenció General del Consell de Mallorca.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú.

Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. »

 

Palma, 23 de novembre de 2020

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Rosa M. Cañameras Bernaldo