Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 11732
Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 18 de novembre de 2020 per la qual s'autoritza la modificació de la configuració del Centre Privat Concertat d'Educació Especial Joan XXIII, del municipi d'Inca, amb la transformació d'una unitat d'educació especial infantil (EEI) en una unitat de transició a la vida adulta (TVA) i la modificació del nom de la titularitat del centre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 14 de febrer de 2017 per la qual s'autoritza la modificació de la configuració del centre privat concertat d'educació especial Joan XXIII del municipi d'Inca, amb la transformació d'una unitat ASCE d'educació infantil especial a una unitat ASCE d'educació bàsica especial ubicada al centre privat concertat La Salle del municipi d'Inca (BOIB núm. 25, de 28 de febrer), quedant la configuració del centre de la manera següent:

Educació especial infantil (EEI):

- 2 unitats ubicades al CCEE Joan XXIII (Inca).

Educació especial bàsica (EEB): 11 unitats, distribuïdes en:

- 9 unitats ubicades al CCEE Joan XXIII (Inca).

- 2 unitats ASCE ubicades al CC La Salle (Inca).

Transició a la vida adulta (TVA): 2 unitats

- 2 unitats ubicades al CCEE Joan XXIII (Inca).

2. El 29 de gener de 2020, la senyora Claudia Bauzà Nicolay, com a representant i directora del centre, va sol·licitar la modificació de la configuració del Centre Privat Concertat d'Educació Especial Joan XXIII, mitjançant la transformació d'una unitat d'EEI en una unitat TVA i hi adjuntà els plànols de les dues aules que utilitzaria aquesta unitat per justificar el compliment dels requisits mínims de les unitats TVA.

Amb aquesta sol·licitud també va comunicar el canvi de nom de la titularitat del centre, que abans era Patronato de la Agrupación Pro-Minusválidos Psíquicos de la Comarca de Inca. Baleares i ara passa a ser Patronato Joan XXIII de Inca, encara que, tal com consta en els estatuts d'aquesta agrupació, en la denominació es podrà fer constar l'afegitó Agrupación Pro-Personas con Discapacidad Psíquica de la Comarca de Inca. Baleares.

També informà que es manté el mateix número d'identificació fiscal: G07064199.

3. Revisats els plànols enviats i una vegada que l'arquitecte del Servei de Centres Educatius havia comprovat que aquests plànols compleixen amb els requisits mínims per a les aules de TVA, s'informà favorablement de la sol·licitud en data 30 d'octubre de 2020.

4. El 5 de novembre de 2020, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la modificació de la configuració del Col·legi Privat Concertat d'Educació Especial Joan XXIII, municipi d'Inca, amb la transformació d'una unitat d'EEI en una unitat de TVA i la modificació del nom de la titularitat del centre.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).

3. El Reial decret 332/1992, de 3 d'abril, sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris (BOE núm. 86, de 9 d'abril), modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març).

4. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària (BOE núm. 62, de 12 de març).

5. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 5 de juliol de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de dia 13 de maig de 2015, per la qual s'estableixen amb caràcter provisional els requisits mínims d'espai als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules substitutòries de centre específic (ASCE) ubicades a centres ordinaris (BOIB núm. 95, de 2 d'agost).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 2 de maig de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de dia 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d'educació especial, i s'estableixen les ràtios dels programes de formació per a la transició de la vida adulta (TVA) per als alumnes escolaritzats als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules ASCE (aules substitutòries de centre especial) (BOIB núm. 61, de 17 de maig).

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 19 d'octubre de 2017 per la qual s'estableixen els tipus d'unitats de cada una de les etapes de l'educació especial per als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics al nivell de l'educació especial (BOIB núm. 133, de 31 d'octubre).

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats (BOE núm. 52, d'1 de març).

9. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 6 de novembre de 2020, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes des de l'inici del curs escolar 2020-2021, la modificació de la configuració del Centre Privat Concertat d'Educació Especial Joan XXIII, del municipi d'Inca, amb la transformació d'una unitat d'educació especial infantil (EEI) en una unitat de transició a la vida adulta (TVA).

2. Autoritzar la modificació del nom de la titularitat del centre, que abans era Patronato de la Agrupación Pro-Minusválidos Psíquicos de la Comarca de Inca. Baleares, que ara passa a ser Patronato Joan XXIII de Inca, encara que en la denominació es podrà fer constar l'afegitó Agrupación Pro-Personas con Discapacidad Psíquica de la Comarca de Inca. Baleares.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008326

Denominació genèrica: centre privat concertat d'educació especial

Denominació específica: Joan XXIII

Titular: Patronato Joan XXIII de Inca

Domicili: c. de Menorca, 55

Localitat: Inca

Municipi: Inca

CP: 07300

Ensenyaments autoritzats:

Educació especial infantil:(EEI)

- 1 unitat ubicada al CCEE Joan XXIII (Inca)

Educació especial bàsica (EEB): 11 unitats, distribuïdes de la següent manera:

- 9 unitats ubicades al CCEE Joan XXIII (Inca).

- 2 unitats ASCE ubicades al CC La Salle (Inca).

Transició a la vida adulta (TVA):

- 3 unitats ubicades al CCEE Joan XXIII (Inca).

4. Inscriure aquesta modificació en el Registre de centres docents (RCD) de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

5. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de novembre de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March i Cerdà