Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 11646
Acord del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears pel qual s'accepta la donació consistent en l'equip BioFire FilmArray 2.0 i la formació per al seu ús, valorada en 9.200 €,per al Servei de Salut de les Illes Balears, destinat al Servei de Microbiologia de l'Hospital Can Misses(PATRIM38/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 3 de setembre de 2020, Janssen-Cilag, SA, ofereix, per mitjà d'un correu electrònic, la donació del robot de diagnòstic FilmArray 2.0 per a l'Hospital Can Misses. El 26 d'octubre de 2020, els apoderats de Janssen-Cilag, SA, ofereixen i estableixen les condicions per a la donació al Servei de Salut de les Illes Balears, destinada al Servei de Microbiologia de l'Hospital Can Misses [transcripció literal]:

Biofire FilmArray 2.0 (para diagnóstico molecular rápido): Su función es la detección múltiple de 23 patógenos respiratorios, con marcado CE para la detección de COVID-19 con valores de sensibilidad y especificidad del 100%. Su idoneidad ha sido validada por el Instituto de Salud Carlos III (que emitió informe con fecha 12 de mayo de 2020).

Janssen confirma que el valor contable de la donación asciende a un importe de 7.500 € —valor del equipo—, aumentado en 1.700 € por el coste de su actualización y de una formación presencial en la entidad sanitaria usuaria final (hospital donde se instala).

Dicho equipamiento se donaría libre de cargas, gravámenes y afecciones y con carácter irrevocable.

2. En data 11 de setembre de 2020, el Servei de Salut de les Illes Balears mostra interès en l'acceptació d'un equip FilmArray per al diagnòstic molecular ràpid per a l'Hospital Can Misses.

3. El 22 de setembre de 2020 la Coordinadora de Microbiologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera emet un informe de necessitat de l'equip FilmArray 2.0 amb les consideracions següents [transcripció literal]:

El 11 de marzo de 2020, la Organización Mundial de la Salud ha declarado como pandemia mundial el virus SARS-CoV-2 causante de la enfermedad Covid-19.

La repercusión que está teniendo en la sanidad es más que notable y los elementos que se donan serán de gran utilidad para el de [sic] los pacientes ingresados con diagnóstico clínico de encefalitis o meningitis, ya que el diagnóstico molecular rápido permite tomar decisiones adecuadas sobre el tratamiento específico y reducir costes de tratamientos empíricos, pruebas diagnósticas innecesarias, estancia en urgencias, etc., principalmente en Ibiza, donde la insularidad es un handicap muy importante ya que el envío de muestras al hospital de referencia se realiza por transporte aéreo y está muy restringido por la normativa.

Además, este equipo nos permitiría tener un sistema de back-up para el diagnóstico de SARS-CoV-2 urgente, ya que con las técnicas que tenemos en la actualidad hay escasez de reactivo disponible en el mercado a nivel mundial.

Además, la aceptación de esos elementos no conlleva gasto alguno para el hospital ni para el Servicio de Salud, ni implica la asunción de obligación alguna para con el donante.

4. El 22 de setembre de 2020, el subdirector de Compres i Logística emetun informe de valoració de la tecnologia i estableix que la donació és procedent [transcripció literal]:

Revisada la documentació associada, és un equip que ja tenim disponible a HUSD i que en breu tindrem disponible també per a l'ASME i HSLL.

En quant a fungibles, són els mateixos que ja tenim catalogats per a les altres gerències, emprats principalment per l'anàlisi de grip i COVID així com altres patologies respiratòries. En qualsevol cas , dita maquinària admet l'anàlisi d'altres patologies emperò dits reactius hauran de sol·licitar-se oportunament via Sharepoint si no estan donats d'alta al sistema.

Per tot l'anterior es considera dita cessió PROCEDENT i amb destinació [a l']ASEF.

5. Al'expedient hi consta la documentació referent a la mercantil i a la seva representació.

6. L'expedientinclou fotografies dels béns donats.

7. En data 10 de novembre de 2020, el subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa emet un informe favorable.

Per tot això, el Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears adopta el següent

Acord

1. Autoritzar l'acceptació de la donació consistent en l'equip BioFire FilmArray 2.0 i la formació per al seu ús, valorat en 9.200 €, per al Servei de Salut de les Illes Balears, destinat al Servei de Microbiologia de l'Hospital Can Misses.

2. Determinar que aquest equip es dona lliure de càrregues, gravàmens i afeccions i amb caràcter irrevocable; i que l'acceptació d'aquests elements no suposacap despesa per a l'Hospital ni per al Servei de Salut, ni implica l'assumpció de cap obligació envers el donant.

3. Facultar el director general del Servei de Salut per signar els documents relatius a la donació que siguin pertinents.

4. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb l'article 41 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de novembre de 2020

La presidenta del Consell de Direcció Patricia Gómez Picard