Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 11633
Ordenança reguladora de la taxa per a les entrades de vehicles a traves de les voravies i les reserves de la via publica per a aparcament exclusiu, prohibició d'estacionament i carrega o descarrega de mercaderies de qualsevol classe

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada provisionalment pel Ple de l'Ajuntament, en sessió de 17 de setembre de 2020, la ordenança reguladora de la taxa per a les entrades de vehicles a través de les voravies i les reserves de la via pública per a aparcament exclusiu, prohibició d'estacionament i càrrega o descàrrega de mercaderies de qualsevol classe, ha estat exposada al públic durant trenta dies hàbils sense que s'hagin presentat reclamacions. D'acord amb l'establert a l'article 17 del Real Decret Legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l'acord s'entén definitivament adoptat i se'n  publica el seu text íntegre.

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER A LES ENTRADES DE VEHICLES A TRAVES DE LES VORAVIES I LES RESERVES DE LA VIA PUBLICA PER A APARCAMENT EXCLUSIU, PROHIBICIÓ D'ESTACIONAMENT I CARREGA O DESCARREGA DE MERCADERIES DE QUALSEVOL CLASSE

Fonament i naturalesa

ARTICLE 1

1. En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i conformement al que disposen els arti­cles 15 a 19 del R.D. 2/2004 de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajunta­ment estableix la taxa per a les entrades de vehicles a través de les voravies i les reserves de la via pública per a aparcament exclusiu, prohibició d'estacionament i càrrega o descàrrega de mercaderies de qualsevol classe,  que es regirà per la present Ordenança fiscal, les normes de la qual atenen el que estableix l'article 58 de l'esmentat R.D. 2/2004.

Fet imposable

ARTICLE 2

1. Constitueix el fet imposable de la taxa la utilització privativa o el aprofitament especial dels terrenys d'ús públic local per les entrades de vehicles a través de les voravies i les reserves de la via pública per aparcament exclusiu, prohibició d'estacionament i càrrega o descàrrega de mercaderies de qualsevol classe

Subjecte passiu

ARTICLE 3

1. Son subjectes passius contribuents les persones físiques i jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei general tributària, a favor dels quals s'atorguin les concessions o autoritzacions, o les que es beneficiïn de l'aprofitament, si es va procedir sense l'autorització oportuna.

2. En les taxes establertes per entrades de vehicles a través de les voravies, que comprenen també les reserves d'espai de la via pública per a prohibició d'estacionament, tindran la condició de substituts del contribuent els propietaris de les finques i locals a què donin accés les esmentades reserves d'espai i entrades de vehicles, els quals podran repercutir, en el seu cas, les quotes sobre els respectius beneficiaris.

Responsables

ARTICLE 4

1. Respondran solidàriament de les obligacions tribu­tàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els arti­cles 41 i 42 de la Llei general tributària.

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Quota tributària

ARTICLE 5

1. Les quotes a pagar seran les contingudes en l'annexa de l'ordenança.

Exempcions i bonificacions

ARTICLE 6

1. No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament de la taxa.

2. L'Estat, les Comunitats Autònomes i les Entitats locals no estaran obligades al pagament de la taxa pels aprofitaments inherents als serveis públics de comunicacions que explotin directament i per tots els que immediatament interessin a la seguretat ciutadana o a la defensa nacional.

Meritació

ARTICLE 7

1. Conformement a l'article 26 del R.D. 2/2004 de 5 de març, la taxa es meritarà en el moment de sol·licitar l'ús privatiu o l'aprofitament especial, que no es tramitarà si no s'ha efectuat el pagament corresponent.

2. Quan es produeixi l'ús privatiu o l'aprofitament especial sense sol·licitar llicència, la taxa es meritarà en el moment d'inici de l'aprofitament.

Període Impositiu

ARTICLE 8

1. Quan l'aprofitament hagi de durar menys d'un any, el període impositiu coincidirà amb l'establert a la llicència municipal.

2. Quan l'aprofitament especial hagi estat autoritzat o prorrogat per varis exercicis, el període impositiu comprendrà l'any natural, excepte en els casos d'inici o finalització en la utilització privativa o aprofitament especial, en que s'aplicarà el disposat als apartats següents.

3. Quan s'iniciï  l'aprofitament especial dins el primer semestre, s'abonarà en concepte de taxa corresponent a aquell exercici la quota íntegra. Si l'inicií de l'aprofitament especial té lloc dins el segon semestre es liquidarà la meitat de la quota anual.

4. Si finalitza l'aprofitament especial durant el primer semestre de l'exercici procedirà la devolució parcial de la quota (la meitat). Si finalitza dins el segon semestre no procedirà la devolució de cap quantitat.

Declaració i ingrés

ARTICLE 9

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació.

2. Quan es sol·liciti llicència per procedir a l'aprofitament especial, s'adjuntarà plànol detallat de l'aprofitament, es declararan les característiques del mateix i es presentarà autoliquidació de la taxa.

3.El subjecte passiu podrà sol·licitar la domiciliació del pagament del deute, en aquest cas s'ordenarà el càrrec en compte bancària.

4. En els casos d'aprofitaments especials continuats la taxa tindrà caràcter periòdic. En exercicis successius es notificarà col·lectivament, mitjançant exposició pública del padró en el tauló d'anuncis de l'Ajuntament, pel període que es publicarà en el Butlletí Oficial de la CAIB.

 

Sant Llorenç des Cardassar, 20 de novembre de 2020

El batle

 Mateu Puigròs Sureda

   

 

ANNEX TAXA PER A LES ENTRADES DE VEHICLES A TRAVES DE LES VORAVIES I LES RESERVES DE LA VIA PUBLICA PER A APARCAMENT EXCLUSIU, PROHIBICIÓ D'ESTACIONAMENT I CARREGA O DESCARREGA DE MERCADERIES DE QUALSEVOL CLASSE

QUADRE DE TARIFES

  EPÍGRAF

Euros

 1. Entrada de vehicles a edificis o cotxeres a través de les voravies

 

               Mínim, fins a 4 metres lineals

150,00

               Per metre lineal o fracció que passi dels 4 mts

35,00

 2. Reserva permanent de la via pública per a aparcaments a vehicles particulars i empreses de lloguer de vehicles

 

               Mínim, fins a 4 metres lineals

150,00

               Per metre lineal o fracció que passi dels 4 mts

35,00

 3. Per l'entrega de la placa de pas permanent

17,78

 4. Per la reserva temporal de la via publica, per m2 i dia

1,12

 5. Instal·lació de miralls de seguretat per a la circulació

240,00