Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 11617
Departament de Personal. Decret d'aprovació del calendari laboral 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El regidor de l'Àrea d'Hisenda, Innovació i Funció Pública mitjançant decret número 202018188, de data 16 de novembre de 2020 va dictar la següent resolució:

Antecedents:

1. El vigent Acord regulador de les condicions de treball del personal funcionari, eventual i dels òrgans directius de l'Ajuntament de Palma disposa que el calendari laboral és l'instrument tècnic a través del qual es distribueix la jornada i s'estableixen els horaris de treball del personal. L'Administració Municipal aprovarà el seu calendari laboral, després de negociació amb les organitzacions sindicals.

2. El Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per acord del Consell de Govern de dia 5 de juny de 2020 va aprovar el calendari de festes per a l'any 2021 en l'àmbit de les Illes Balears), (BOIB. Núm. 103 de 6 de juny de 2020).

3. El Ple de l'Ajuntament de Palma, en sessió ordinària de data 30 de juliol de 2020, va acordar la declaració de les festes de caràcter local per a l'any 2021 ,(BOIB. Núm. 136 de 4 d'agost de 2020).

4. De conformitat amb els antecedents exposats es fa necessari que aquesta Corporació aprovi, d'acord amb el calendari de festius citats i el que disposa el vigent Acord regulador de les condicions de treball de l'Ajuntament de Palma, prèvia negociació amb les organitzacions sindicals, el calendari laboral anual per a l'any 2021 aplicable al personal de l'Ajuntament de Palma.

5. La Mesa de Negociació del dia 5 de novembre de 2020, prèvia modificació de diversos punts, va aprovar la proposta del calendari laboral per a 2021.

6. El calendari laboral serà d'aplicació als treballadors amb jornada habitual de dilluns a divendres o dissabte. Serà d'aplicació al personal de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, Policia local i SCIS, amb les particularitats dels seus horaris i de les instruccions aclamatòries que es dictin.

Legislació aplicable

1. L'article 47 i 48. k, 50 i 51 de la Llei 5/2015, de 30 d'octubre pel que s'aprova el Text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic que disposa que les Administracions Públiques establiran la seva jornada general i les especialitats de treball dels seus funcionaris públics.

2. L'article 94 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

3. La Resolució de 28 de febrer de 2019, de la Secretaria d'Estat de Funció Pública, per la que es dicten instruccions sobre jornada i horaris de treball del personal al servei de l'Administració general de l'Estat i els seus organismes públics.

4. La Resolució de 28 d'octubre de 2020, de la Direcció General de Treball, pel que se publica la relació de festes laborals per l'any 2021.

5. L'article 36, l'article 50, i els articles 51, m) i 51 n), dels vigent Acord regulador de les condicions de treball del personal d'aquest Ajuntament.

Per tot això, i tenint en compte el Decret de Batlia núm. 13.026 de 28/06/2019, relatiu a l'organització dels serveis administratius de l'Ajuntament de Palma, modificat pel Decret núm. 18746 de 27/09/2019, la cap de secció de prestacions que subscriu proposa al Sr. Regidor de l'Àrea d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, tingui a bé emetre el següent:

DECRET

Aprovar el calendari laboral del personal de l'Ajuntament de Palma per a l'any 2021 de la següent manera:

PRIMER. DIES FESTIUS

El calendari de les festes per a l'any 2021 quedarà configurat de la següent manera:

 

FESTIUS 2021

FESTES DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(Acord del Consell de Govern de dia 05 de juny de 2020 pel qual s'aprova el calendari de festes per a l'any 2021 en l'àmbit de les Illes Balears.(BOIB. Núm. 103 de 6 de juny de 2020)

- 1 de gener                  Cap d'any                                          Divendres

- 6 de gener                  Epifania del Senyor                           Dimecres

- 1 de març                  Dia de les Illes Balears                      Dilluns

- 1 d'abril                     Dijous Sant                                        Dijous

- 2 d'abril                     Divendres Sant                                  Divendres

- 5 d'abril                     Dilluns de Pasqua                              Dilluns

- 1 de maig                   Festa del treball                                 Dissabte

- 12 d'octubre              Festa Nacional                                   Dimarts

- 1 de novembre          Dia de Tots Sants                              Dilluns

- 6 de desembre           Dia de la Constitució                         Dilluns

- 8 de desembre           Immaculada Concepció                     Dimecres

- 25 de desembre         Dia de Nadal                                     Dissabte

FESTES LOCALS A PALMA

(Aprovades pel Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària de 30 de juliol de 2020).(BOIB Núm. 136 de 4 d'agost de 2020 )

- 20 de gener                Patró Sant Sebastià                            Dimecres

- 24 de juny                  Sant Joan                                           Dijous

SEGON. VACANCES I PERMISOS

1. VACANCES

Durant l'any 2021, el personal funcionari, eventual i dels òrgans directius de l'Ajuntament de Palma, així com el personal laboral te dret a gaudir de vint-i-dos dies hàbils de vacances o dels dies que correspongui si el temps de servei es inferior.

2. DIES ADDICIONALS DE VACANCES PER ANTIGÜITAT (VAC ANTIGÜITAT)

En el cas d'haver completat els anys d'antiguitat dins l'administració que s'indiquen, es podran gaudir dels dies addicionals de vacances per antiguitat que corresponguin en aplicació del que estableix la disposició addicional quinzena del Real Decret-Llei 10/2015 de l'11 de setembre, que permet gaudir d'un màxim de quatre dies addicionals de vacances anuals:

- Quinze anys de serveis: 1 dia addicional

- Vint anys de serveis: 2 dies addicionals

- Vint-i-cinc anys de serveis: 3 dies addicionals

- Trenta anys de servies: 4 dies addicionals

Aquest dies es podran gaudir a partir de l'endemà d'haver complert els esmentats anys de serveis reconeguts dins l'Administració pública.

3. PERMIS PER ASSUMPTES PARTICULARS (MOSCOSOS)

De conformitat amb l'apartat k) de l'article 48 de la Llei 5/2015, de 30 d'octubre pel que s'aprova el Text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, es podran gaudir de SIS dies de permís per assumptes propis o la part proporcional al temps treballat efectiu.

4. PERMIS PER ASSUMPTES PARTICULARS PER ANTIGÜITAT (TRIENNIS)

Es podran gaudir dels dies corresponents a l'aplicació del que estableix la disposició addicional catorzena del Real Decret-Llei 10/2015 de l'11 de setembre, en quant al permís per assumptes particulars per antiguitat, que permet gaudir de dos dies addicionals al complir el sisè trienni, i un dia addicional per cada trienni a partir del octau.

 

TRAMITACIÓ DE SOL·LICITUDS

Com a norma general les sol·licituds dels dies dels permisos esmentats (vacances, dies addicionals de vacances per antiguitat (per anys de serveis), dies d'assumptes particulars, dies d'assumptes particulars per antiguitat (triennis), dies de compensació i similars, s'han de sol·licitar abans del seu gaudiment i han de ser autoritzats per el cap superior.

Com a norma general, el personal que realitza el control de presència des del Portal de Personal, haurà de tramitar las sol·licituds a través de l'aplicació de Control horari.

Els períodes de vacances es poden iniciar qualsevol dia de la setmana i del mes. No existeix limitació en la duració del períodes, sempre que la suma de tots no superi la duració màxima de les vacances.

Per tal de facilitar la programació de les vacances del servei, el gaudi de períodes de vacances, o la seva modificació o anul·lació, les sol·licituds s'hauran de fer-se preferentment amb 15 dies naturals d'antelació al inici del gaudi.

Les vacances i dies addicionals de vacances es podran sol·licitar fins el dia immediatament anterior al gaudi.

Un cop iniciat el gaudi d'un període de vacances aquest no pot ésser interromput per cap motiu, llevat de que coincideixen amb baixa mèdica igual o superior a cinc dies hàbils o per ingrés hospitalari igual o superior a dos dies. No es podrà interrompre el còmput de vacances per coincidència amb el dret a gaudir de llicències regulades a l'article 48 i 49 de l'Ebep, ni a l'article 51 de l'Acord regulador de les condicions de treball del personal d'aquest Ajuntament, excepte maternitat/paternitat.

Excepcionalment, si per exigències del servei corresponent, degudament acreditades i justificades davant el Departament de Personal, cal interrompre el gaudi de vacances del personal gaudides dins el període normal de vacances, es té dret, a més dels dies interromputs, a un increment del nombre de dies que li corresponen, d'un dia per cadascun del que s'interromp.

Les sol·licituds que es presentin amb posterioritat, llevat dels casos excepcionals justificats, podran ser denegades, sense perjudici de la responsabilitat disciplinària.

Els dies per assumptes particulars (moscosos), i dies d'assumptes particulars per triennis, podran ser sol·licitats fins el mateix dia del gaudiment i excepcionalment per motius d'urgència el dia immediatament hàbil posterior.

Data màxima de gaudiment dels dies corresponents a l'any 2021

Atès l'article 50.2 de l'Acord regulador de les condicions de treball del personal d'aquest Ajuntament, correspon als o a les caps de servei i/o departament, la confecció del calendari de vacances del personal a càrrec dins el període normal de gaudiment, així com dels permisos per assumptes propis i de la resta de permisos que tenen un tractament equivalent corresponents a l'any 2021, dins l'any natural, és a dir entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

No obstant, quan no es puguin gaudir dins aquest termini, es podrà perllongar el període de gaudi automàticament sense necessitat de justificació com a màxim fins al 31 de gener de l'any 2022.

Excepcionalment, quan per necessitats del servei degudament justificades no es poguessin gaudir dins les esmentades dates es podrà autoritzar la prolongació del seu gaudi com a màxim fins al dia 15 de març de l'any 2022.  La sol·licitud d'autorització de la prolongació del gaudi s'haurà de fer per escrit dirigit al Departament de Personal, signat pel responsable de l'Àrea a la que pertany la persona treballadora, justificant el motiu i el personal afectat i s'haurà de resoldre expressament l'autorització per part de la Regidoria de Funció Pública.

En els supòsits de maternitat, paternitat o baixa mèdica (IT) de llarga durada, els dies de vacances que restin pendents de gaudir corresponents a l'any 2021 i que no s'hagin pogut gaudir dins el termini establert, es podran gaudir immediatament desprès de la finalització d'aquestes situacions, es a dir a partir de l'alta mèdica o de la reincorporació al lloc de treball, i sempre que no hagin transcorreguts més de 18 mesos des de la finalització de l'any natural en que es varen meritar.

El no gaudiment a partir de l'endemà de la finalització de les situacions esmentades no dona dret al gaudiment en data posterior.

TERCER. JORNADA DE TREBALL

1. JORNADA DE TREBALL PER AL 2021

Les jornades de treball del personal funcionari de l'Ajuntament de Palma que es preveuen son les següents:

- La duració de la jornada general serà de 37 hores y 30 minuts setmanals de treball efectiu de mitjana en còmput anual, es de  1642 hores anuals per l'any 2021.

- La duració de la jornada especial i especial ampliada serà de 40 hores setmanals de treball efectiu de mitjana en còmput anual, equivalent a 1752 hores anuals per l'any 2021.

La jornada de treball anual s'ha calculat tenint en compte que es tracta d'un treballador en situació administrativa de servei actiu durant l'any 2021 complet i s'ha deduït al total dels dies anuals,  els caps de setmana (52*2 anuals=102, menys 2 festius que coincideixen en dissabte (1 de maig i 25 de desembre), els festius (14 dies), els dies inhàbils (24 i 31 de desembre), les vacances (22 dies) i el dies de permís per assumptes propis (6 dies).

QUART. HORARIS

Es mantenen els mateixos horaris vigents, fins a l'aprovació definitiva dels nous horaris que es puguin negociar.

CALENDARI LABORAL 2021

PROPUESTA CÁLCUL DE LA JORNADA LABORAL 2021 PER HORARIS GENERALS

DIES ANUALS

365

 

DIES FESTIUS

-14

2 coincideixen amb dissabte

CAPS DE SETMANA

-102

52 setmanes*2 dies - 2 festius.

INHABILS/ 24 I 31 DES.

-2

 

TOTAL DIES LABORABLES

247

 

DIES A DESCOMPTAR

JORNADA 40 HORAS (8 h diàries)

JORNADA 37'5 HORAS (7'5 h diàries)

22 DIES VACANCES

176

165

6 DIES MOSCOSOS

48

45

(hores a descomptar por 28 dies)

224

210

JORNADA LABORAL completa

40 H (8 h diàries)

37'5 H (7h 30 m diàries)

Dies laborables anuals (248 dies)

1976

1852.5

Hores a descomptar dies lliures anuals (28 dies)

-224

-210

Jornada laboral anual

1752

1642.5

Serà d'aplicació als treballadors amb jornades generals de dilluns a dissabte en aquells aspectes compatibles.

          

Palma, 23 de novembre de 2020

El cap del Departament de Personal

p.d. Decret de Batllia núm. 3.000/2014

(BOIB núm. 30, de 04/03/2014)

Antoni Pol Coll