Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 11563
Resolució del vicepresident en matèria agrària del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’amplien els terminis d’execució i de justificació que preveu la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 15 de novembre de 2019, per la qual es convoquen subvencions per al suport a les activitats d’informació i promoció realitzades per grups de productors en el mercat intern, corresponents a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 19 de novembre del 2019 es va a publicar al BOIB núm. 157 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 15 de novembre de 2019, per la qual es convoquen subvencions per al suport a les activitats d'informació i promoció realitzades per grups de productors en el mercat intern, corresponents a l'any 2020.

D'acord amb el que preveuen els apartats quart i onzè de la convocatòria esmentada, únicament són subvencionables les actuacions formatives realitzades i pagades des del dia següent a la data de presentació de la sol·licitud de l'ajuda fins al 31 de desembre del 2020, tret de les despeses de Seguretat Social i les retencions per l'IRPF, que es podran pagar fins al 31 de gener del 2021. Correspon al beneficiari de l'ajuda notificar i justificar la realització d'aquestes actuacions com a màxim fins al 31 de gener del 2021.

Mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, s'ha declarat l'estat d'alarma a tot l'Estat espanyol per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i, entre altres mesures, s'estableix la limitació de la llibertat de circulació de les persones, com també la contenció de part de l'activitat comercial.

Per Resolució de la presidenta del FOGAIBA d'1 d'abril de 2020, publicada al BOIB núm. 52, de 4 d'abril de 2020, s'acorda la represa dels procediments de concessió de subvencions per raons d'interès general i es dicten instruccions de gestió i funcionament en el marc de l'afectació de la COVID-19.

En aquesta Resolució, a més, es donen instruccions de gestió i funcionament i, entre altres aspectes, s'estableix la possibilitat de prorrogar els terminis.

Davant d'aquesta situació i atès que la majoria de les actuacions de promoció estaven programades en actes que han estat suspesos, és evident la situació de dificultat en què es poden trobar els beneficiaris de les ajudes a l'hora d'executar les actuacions objecte d'ajuda en el termini que preveu la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 15 de novembre de 2019, esmentada abans.

L'article 54 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, estableix que, en els procediments de concessió de subvencions, les ordres i resolucions de convocatòria i concessions de subvencions i ajudes públiques que preveu l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que ja haurien estat atorgades en el moment de l'entrada en vigor del Reial decret 463/2020, es poden modificar per ampliar els terminis d'execució de l'activitat subvencionada i, si escau, de justificació i comprovació d'aquesta execució, malgrat que no s'hagués previst a les bases reguladores corresponents.

En l'àmbit de les Illes Balears, l'article 29.c del Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, estableix que l'òrgan competent per a la concessió pot decidir motivadament l'ampliació dels terminis d'execució o justificació abans que aquests expirin o bé l'atorgament d'un termini extraordinari d'execució o justificació per raons excepcionals degudament justificades.

L'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que l'Administració pot concedir d'ofici una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi de la mitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de terceres persones. Aquest acord s'ha de notificar a la persona interessada, s'ha de produir abans que venci el termini i no és susceptible de cap recurs.

Finalment, l'article 45.1 de la Llei 39/2015 determina que els actes administratius han de ser objecte de publicació quan així ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent. Ateses les circumstàncies excepcionals de limitació de la circulació que afecten tota la població de l'Estat espanyol, es considera necessari notificar aquesta resolució mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

S'acorda l'ampliació, fins al 30 de desembre del 2021, dels terminis per realitzar, pagar i justificar les actuacions objecte de subvenció, que preveuen els apartats quart i onzè de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 15 de novembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2020, subvencions per a les accions de formació professional i adquisició de competències, publicada al BOIB núm. 157, de 19 de novembre.

Segon

Aquesta resolució no és susceptible de cap recurs i s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma,  20 de novembre de 2020

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA

Gabriel Torrens Llabrés