Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 11447
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, modificació del projecte d’explotació i pla de restauració regularitzats, i projecte d’instal·lació d’una planta d’aglomerat asfàltic de la pedrera Son Tey núm. 170, que forma part de la parcel·la 444 del polígon 6 de Sineu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i amb la Llei 9/2018, de 31 de juliol, per la qual es modifica la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B07972136, d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació se n'assenyalen les característiques principals:

Expedient: 2020/18283.

Tipus d'activitat: extracció, tractament i restauració d'una explotació minera de roca calcària.

Situació: forma part de la parcel·la 444 del polígon 6 de Sineu.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: la finalitat del projecte és la modificació del projecte d'explotació i pla de restauració regularitzats de la pedrera Son Tey. L'extracció en l'explotació serà per mitjans mecànics i s'ha sol·licitat renovació de l'autorització d'ús d'explosius per arrencar per voladura principalment el massís divisori entre l'explotació Son Tey i Cas Saboners. A l'explotació de 270.721 m3, prevists en regularització, se suma un volum addicional de fins a 674.141,02 m3, que resulta de l'adopció d'un nou model de restauració final. Aquests condicionants intervenen directament en el termini d'execució i vida útil del projecte dividit en 5 fases, que assoleix un màxim de 30 anys i que finalitzarà el 2050. S'estima un ritme anual mitjà d'extracció de 50.000 t. Es contempla en la restauració el desmunt del mur divisori entre la pedrera Son Tey i Cas Saboners, la reducció de l'alçària dels talussos i l'increment de les bermes de restauració.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental, es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma), i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 16 de novembre de 2020

El director general de Política Industrial Antonio Morro Gomila Per delegació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius (BOIB 94/2019)