Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 11385
Acord de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Institut Internacional d'Investigacions Prehistòriques de Cantàbria per al desenvolupament d'actuacions d'I+D+I en l'àrea de l'arqueologia a les comunitats prehistòriques de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveu l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent acord:

Acord de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Institut Internacional d'Investigacions Prehistòriques de Cantàbria per al desenvolupament d'actuacions d'I+D+I en l'àrea de l'arqueologia a les comunitats prehistòriques de Formentera

Formentera i Santander, 18 de novembre de 2020

PARTS

D'una banda, el CONSELL INSULAR DE FORMENTERA amb CIF: P-0702400-C i domicili a la plaça de la Constitució núm.1 de Sant Francesc, 07860 Formentera, en virtut de l'acte de Ple de Consell Insular de Formentera de 15 de juny de 2019, d'acord a l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), en virtut de la Llei 1/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de Règim Electoral General i de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, i en el seu nom i representació l'Honorable Sra. Alejandra Ferrer Kirschbaum, presidenta del Consell Insular de Formentera (en endavant CIF ).

D'altra banda, l'INSTITUT INTERNACIONAL D'INVESTIGACIONS PREHISTÒRIQUES DE CANTÀBRIA (en endavant el IIIPC) de la Universitat de Cantàbria (en endavant la UC), amb CIF: Q3918001C, amb seu a l'av. dels Castros, s/n, 39005 Santander, i en el seu nom i representació del Sr. Jesús Emilio González Urquijo, Catedràtic de Prehistòria i Director de l'IIIPC, amb poders suficients per a la celebració d'aquest acte, en virtut dels articles 105 i 106 dels Estatuts de la UC (Decret 26/2012, BOC núm. 95 de 17 de maig de 2012).

D'ara endavant es farà referència a les dues parts com les parts o les entitats.

Tots dos representants es reconeixen mútuament capacitat jurídica suficient i subscriuen, en nom de les respectives entitats, el present document i, a l'efecte,

EXPOSEN

PRIMER. Que la UC, a través del Institut Internacional d'Investigacions Prehistòriques de Cantàbria (en endavant IIIPC), té experiència provada en el desenvolupament d'activitats d'I+D en el camp de l'estudi arqueològic, estant interessats en el desenvolupament d'una campanya d'excavació arqueològica en el marc un projecte científic d'investigació arqueològic sobre el passat prehistòric de Formentera, sota la direcció del Dr. Edgard Camaros i Pérez, investigador Juan de la Cierva de l'IIIPC-UC, com a investigador principal (IP).

SEGON. Que el CIF té interès en la investigació i difusió de la seva cultura i patrimoni històric, tenint en compte que l'article 70.6 de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, estableix que el patrimoni monumental, cultural, històric, artístic, arquitectònic, arqueològic i paisatgístic és competència dels consells insulars en el seu àmbit territorial. Per aquest motiu, les dues parts comparteixen interès en unir esforços i establir normes d'actuació que canalitzen i incrementen, dins d'un marc preestablert, els contactes i col·laboracions, en particular en les següents àrees:

1. Desenvolupament d'una campanya d'excavació arqueològica en el marc d'un projecte d'investigació arqueològic específic pel coneixement de la Prehistòria de Formentera.

2. Accions específiques de divulgació dels resultats de la investigació arqueològica, definides en el projecte d'investigació.

Per tot això, les dues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar el present Acord de col·laboració d'acord amb les següents

 

CLÀUSULES

1. FINALITAT DE L'ACORD

La finalitat d'aquest acord és establir les condicions de col·laboració entre la Universitat de Cantàbria (UC), a través del seu Institut Internacional d'Investigacions Prehistòriques de Cantàbria (IIIPC), i el Consell Insular de Formentera (CIF) en el desenvolupament de les actuacions previstes a la Campanya 2020 en el marc del projecte de recerca arqueològica titulat Arqueologia de la mort i paleogenética de les comunidades Prehistòriques de Formentera que desenvoluparà el CIF.

2. CONDICIONS ESPECÍFIQUES

2.1. El IIIPC es compromet a emprendre i coordinar les accions necessàries per dur a terme la campanya d'excavació arqueològica corresponent a l'anualitat 2020 en el marc de l'esmentat projecte, així com a coordinar els equips, designats pel CIF, i feines previstes que es derivin del mateix, amb autorització prèvia del CIF, i ajustant-se en tot moment al que estableix el Decret 14/2011, de 25 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'intervencions arqueològiques i paleontològiques de les Illes Balears. Les accions desenvolupades pel IIIPC estaran limitades a les previstes en l'aportació econòmica de l'CIF i tendran en compte el cost que es deriva de l'accés a equips i prestacions tècniques de l'IIIPC.

2.2. Els treballs seran duts a terme per un equip científic de l'IIIPC coordinat pel Dr. Edgard Camarós i Pérez, que actuarà en qualitat d'Investigador Principal (IP), d'acord amb les tasques especificades en la memòria tècnica adjunta a aquest document .

2.3. Per la seva banda, el CIF es compromet a dur a terme les següents accions per contribuir a la realització dels treballs:

a. Proporcionar allotjament i dietes als components de l'equip científic durant la campanya arqueològica.

b. Facilitar un espai adequat per realitzar el treball vinculat amb el laboratori de camp (anàlisi i neteja dels materials excavats), així com les eines més voluminoses per a l'excavació arqueològica (pics, pales, carretilles, etc.).

c. Fer una aportació econòmica de 6.000 euros, prèvia presentació de la corresponent factura emesa per la UC en el marc de l'article 83 de la LOU. Aquest import s'incrementarà en l'IVA que sigui d'aplicació (21%).

2.4. L'aportació econòmica de l'CIF a la unitat s'efectuarà una vegada finalitzats els treballs de camp de la campanya, prèvia presentació de la corresponent factura emesa per la UC i presentada al CIF, en el marc de l'article 83 de la LOU. El pagament es realitzarà mitjançant ingrés en el compte corrent núm: ES68/2048/2204/18/340000**** de LIBERBANK, plaça de Velarde 3, 39001 Santander, a nom de la Universitat de Cantàbria, prèvia facturació per part de la Universitat.

3. NORMES DE FUNCIONAMENT

Les col·laboracions derivades de este Acord estan sotmeses a les normes generals de la UC i del CIF, tenint en compte la col laboració i el centre/lloc on és realitzi el treball.

4. PUNT D'INFORMACIÓ I TROBADA

Les diferents propostes de col·laboració és canalitzaran a través de l'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) de la UC o directament a través de l'IIIPC. A aquest efete, a la OTRI li corresponen, entre altres, les següents funcions:

a) Informar sobre els capacitats de la UC en possibles àrees de col·laboració en temes cientificotecnològics d'interès comú.

b) Informar sobre els possibles fonts de finançament i convocatòries (locals, nacionals o internacionals) on tinguin cabuda els potencials projectes conjunts.

c) Elevar les propostes que elabori als òrgans competents de cada institució o, si escau, la assessorar sobre la presentació d'aquestes propostes a convocatòries reglades.

d) Realitzar el seguiment, aclarar i decidir quants dubtes puguin plantejar-se en la interpretació i execució de l'Acord.

5. ENTRADA EN VIGOR I DURADA

El present Acord de col·laboració entrarà en vigor el dia de seva signatura i tindrà vigència fins l'1 de març de 2021, amb la possibilitat de renovar-ho per acord exprés previ al venciment del mateix, sempre que es justifiqui la necessitat i consti l'acord d'ambdues parts.

6. CONFIDENCIALITAT DE LA INFORMACIÓ

6.1. Les dues entitats posaran a disposició de l'altra tota la informació disponible sigui necessària per al desenvolupament dels diferents treballs previstos en el projecte d'investigació.

6.2. Les parts poden classificar la totalitat o part de la informació com a confidencial. En aquest cas, l'altra part es compromet a utilitzar la informació al·ludida exclusivament en els fins exclusivament previstos a aquest Acord.

6.3. Les dues parts es comprometen a no divulgar informació confidencial a cap persona ni entitat exceptuant els seus propis empleats o personal contractat destinats a la prestació de l'objecte de l'Acord, a condició que aquests mantinguin també la confidencialitat i només en la mesura que sigui necessari per a la correcta execució de la prestació pactada.

7. DIFUSIÓ

7.1. L'equip científic de l'IIIPC-UC es compromet a realitzar el pla específic de difusió i divulgació establert per a l'any 2020 i que especifica la memòria tècnica adjunta. Les despeses generades pel desenvolupament de el pla seran a càrrec de l'aportació econòmica del CIF.

7.2. El CIF accepta que la UC efectuï difusió de l'objecte de aquest Acord a través dels seus propis mitjans de comunicació (memòria, revistes, pàgina web), en els termes que ambdues parts acordin.

7.3. Ambdues parts col·laboraran en tot allò que estigui al seu abast per al millor desenvolupament i difusió de les activitats relacionades amb el present Acord de col·laboració.

7.4. En tota comunicació i/o difusió social o científica que es realitzi vinculada amb el projecte de recerca s'haurà de fer referència a la present col·laboració, en particular s'esmentarà la participació de la UC, el IIIPC i el CIF.

8. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

D'acord amb el que preveu la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals i el "REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes", l'IML-Cantàbria consent el tractament de les dades personals proporcionades en aquest document i, si escau, dels que generi la relació establerta en desenvolupament d'aquest acord, en la mesura que la Universitat de Cantàbria ho necessiti per a la gestió de l'activitat derivada de el present acord, així com per al manteniment i actualització de la informació de l'activitat investigadora, tot això de acord amb el citat Reglament. 

A tal efecte el CIF declara conèixer la informació sobre aquesta activitat de tractament, la seva finalitat, legitimació, així com els drets que l'empresa/entitat/organisme pot exercitar, i que es troba detallada a l'adreça: web.unican.es/RGPD/investigació

9. FINALITZACIÓ, RESOLUCIÓ I JURISDICCIÓ COMPETENT 

9.1. Les parts podran modificar el present Acord en qualsevol moment per mutu acord. Qualsevol de les parts podrà al seu torn, denunciar el present acord comunicant-ho per escrit a l'altra part amb dos mesos d'antelació a la data en què vaja a donar-lo per acabat.

9.2. Aquest acord de col·laboració té la naturalesa prevista en l'article 6 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes de Sector Públic i, per tant, està exclòs del seu àmbit d'aplicació i s'ha de regir per les seves clàusules i per les normes administratives que li siguin d'aplicació.

9.3. El CIF declara conèixer el caràcter d'Entitat de Dret Públic que ostenta la UC, i, en conseqüència, l'aplicabilitat a la mateixa de les normes del procediment administratiu. Si és el cas, les parts contractants sotmetran les divergències que poguessin plantejar-se en la interpretació o compliment de el present Acord a la jurisdicció contenciosa administrativa.

I en prova de conformitat amb tot això, signen electrònicament el present acord en els llocs abans indicats i en les dates de les signatures electròniques.

(…)

MEMÒRIA TÈCNICA

DESENVOLUPAMENT D'ACTUACIONS D'I+D+I EN L'ÀREA DE L'ARQUEOLOGIA A LES COMUNITATS PREHISTÒRIQUES DE FORMENTERA

 Tasques a realitzar en relació amb la Campanya 2020 en el marc de el projecte de recerca arqueològica titulat Arqueologia de la mort i paleogenética de les comunitats prehistòriques de Formentera.

1. En relació amb les tasques de camp

El IIIPC coordinarà els treballs de camp duts a terme per l'equip designat pel CIF en relació amb:

1. Excavació de la Cova 127

2. Prospecció del sector 06

3. Escanejat i fotogrametria de la Cova de Ses Mamelles i de Ca na Costa

Tot això d'acord amb les especificacions de el projecte Arqueologia de la mort i paleogenética de les comunitats prehistòriques de Formentera, que el IIIPC declara conèixer.

2. En relació amb les anàlisis de material arqueològic

El IIIPC durà a terme les anàlisis arqueològiques (estudi arqueozoològic i antropològic) en la forma i nombre que el Dr. Edgard Camarós i Pérez, en qualitat de coordinador dels treballs de camp, determini. En la mateixa mesura coordinarà les datacions per C14 que consideri necessàries.

3. En relació amb el programa de divulgació científica i social dels resultats

El IIIPC es compromet a el desenvolupament de les següents tasques:

1. Presentació a xerrada/conferència dels resultats de la campanya 2020

2. Preparació d'una Mostra en una sala cultural del CIF durant la campanya titulada "Formentera a la prehistòria mediterrània: coneix els últims resultats genètics"

3. Participació en un programa de ràdio titulat "prehistòrics de Formentera: diari d'excavació arqueològica" durant la campanya d'excavació (cada dos dies)

4. Tasques de divulgació de el projecte a les xarxes socials".

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, 18 de novembre de 2020

La presidenta del Consell Insular de Formentera

Alejandra Ferrer Kirschbaum