Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 11371
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre la revisió i adaptació de les NNSS al PTM, TM Sencelles (19118/2009)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l'assumpte de referència, i d'acord amb l'establert a l'article 91.3 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, es publica l'Acord del Ple de la CMAIB, en sessió de 29 d'octubre de 2020,

ATÈS

1.Que la Revisió i Adaptació al PTI de les Normes de Sencelles es tramita d'acord amb l'art. 88 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'Avaluacions d'Impacte Ambiental i Avaluació Ambiental Estratègica.

2.Que el Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears (CMAIB) de 22 de febrer de 2018 va acordar no emetre informe fins que no s'esmenessin determinats punts.

3.Que s'ha revisat la documentació presentada per l'Ajuntament el 26 de maig de 2020 i s'ha constatat que s'han esmenat quasi tots els punts de l'esmentat acord del Ple de la CMAIB.

4.Que una vegada analitzats per la Direcció General de Recursos Hídrics els diferents volums d'aigua (extrets i disponibles) així com l'estat de les diferents Masses d'Aigua Subterrània (MAS) es conclou que per abastir la població actual de Sencelles s'ha de reduir l'extracció de la MAS d'Inca, realitzant aquestes extraccions de la MAS de Llubí.

5.Que no es preveu cap nou creixement de sòl urbà o urbanitzable per a usos residencials, industrials o de serveis.

ACORDA

la conformitat amb la Memòria Ambiental de la Revisió i adaptació de les Normes Subsidiàries de Sencelles al Pla Territorial de Mallorca amb les següents condicions:

1.Segons la Direcció General de Recursos Hídrics:

Servei d'Estudis i Planificació (SEP):

No s'han d'explotar més de 640.000 m3/any (502.400 m3/any de la massa 1811M2 Llubí i 137.600 m3/any de la massa 1811M3 Inca).

S'han de reduir les extraccions actuals de la massa 1811M3 Inca. Aquestes extraccions es poden realitzar de la massa 1811M2 Llubí.

Abans de l'aprovació definitiva del planejament, l'Ajuntament ha de sol·licitar a la Direcció General de Recursos Hídrics l'ampliació del volum d'extracció a la massa 1811M2 Llubí, ja que l'extracció real que se'n fa ara mateix supera la quantitat establerta a la concessió atorgada però no la capacitat de l'aqüífer.

Servei Aigües Superficials:

-S'ha de delimitar el torrent de Sencelles, amb la zona de servitud i zona de policia de torrents d'acord amb l'article 6 del RDPH. La delimitació d'aquest torrent figura en l'IDEIB capa Hidrografia:totes les capes>Xarxa Hidrogràfica Provisional

Les actuacions a la zona de policia de torrents compliran els requisits dels articles 9, 9bis y 9ter del RDPH. Aquestes actuacions requeriràn autorització prèvia de la DGRH

-S'han de grafiar les planes morfològiques d'inundació. La delimitació d'aquestes zones figura a l'IDEIB, capa Hidrografia:totes les capes>Planes Geomorfològiques d'Inundació.

Les actuacions en aquestes zones compliran les limitacions dels articles 14 i 14 bis del RDPH. Aquestes actuacions requeriran autorització prèvia de la DGRH

Quan d'aquestes zones inundables no estiguin realitzats per part de la DGRH els estudis hidrològics i hidràulics, d'acord amb l'article 104 del PHIB 2019, podran fer aquests estudis les administracions competents en ordenació territorial i urbanisme o bé els promotors urbanístics quan vagin a fer una actuació.

-S'han de grafiar el tàlvegs i síquies o canals, i seran d'aplicació les limitacions dels articles 14 i 14 bis del RDPH; la delimitació figura en l'IDEIB,capa Hidrografia:totes les capes>Xarxa Hidrogràfica Provisional.

La síquia de Son Mascaró està grafiada com a tàlveg a la Xarxa Hidrogràfica Provisional. No compleix les condicions perquè es consideri com a DPH, i per tant el seu manteniment no correspon a la DGRH, però és important que es mantengui la seva funció hidràulica per evitar la inundabilitat de les finques confrontants.

Es recorda que:

-Abans de l'aprovació definitiva de les Normes, s'ha de sol·licitar un nou informe al Ministeri de Foment. Secretaria General de Transports. Direcció General d'Aviació Civil.

-Durant la tramitació de l'expedient ha entrat en vigor diversa normativa sobrevinguda. Entre d'altres i, concretament, pel que fa a la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, s'ha de tenir en compte:

1- Que ha derogat la Llei 7/2012, de 13 de juny, de mesures urgents per a l'ordenació urbanística sostenible, tenint en compte que amb la revisió de les normes els nuclis de Ruberts i Jornets s'han classificat com a Sòl Urbà amb la figura d'assentament en medi rural, figura inexistent en la vigent llei.

2- L'efecte de la seva entrada en vigor sobre les àrees de sòl urbà sense urbanització consolidada, en especial pel que fa a les modificacions iniciades i/o aprovades que resultin incompatibles o divergents amb la present revisió .

 

Palma, 2 d'octubre de 2020

El president de la CMAIB Antoni Alorda Vilarrubias