Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 11338
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 265/2020, de 17 de novembre, relatiu a la rectificació d'error de les bases que regeixen la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del Covid-19, i ampliació del termini de presentació de sol·licituds a la convocatòria per a l’any 2020 (exp. 5226-2020-1)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, de data 19.10.2020, s'aprovà la convocatòria i les bases que regeixen la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del Covid-19 per a l'any 2020, mitjançant diverses línies d'ajuts:

Línia 1. Ajuts a l'adquisició d'equips informàtics

Línia 2a. Ajuts per a l'obtenció de permisos de conducció

Línia 2b. Ajuts per participar en activitats formatives no reglades artístiques, culturals i de lleure

Línia 3. Ajudes a la constitució d'associacions juvenils

L'acord es va publicar al BOIB núm. 188, de 31/10/2020 i el termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts és, per les Línies 1, 2a i 2b, 15 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació en el BOIB; i per la Línia 3, 1 mes a partir de l'endemà de l'esmentada publicació.

S'ha advertit l'existència de dos errors en la Base 9a que regula els criteris objectius i mòduls a tenir en compta per a la concessió dels ajuts, en concret en els apartats 9.1.2 i 9.1.3, sobre la forma de valorar el barem econòmic (renda mitjana obtinguda per la unitat familiar) de les Línies 1, 2a i 2b.

Un dels errors materials observats, a l'apartat 9.1.2, és un error de redacció, que es dedueix del propi contingut de les bases.

S'ha detectat també un error en l'apartat 9.1.3 de les bases, el qual regula la fórmula aplicable per obtenir el barem econòmic. Es tracta d'un error d'omissió al final de l'esmentat apartat que exigeix addicionar el text omès que s'havia d'incloure, sense el qual la fórmula pot resultar inaplicable.

Per això, de conformitat amb el disposat en l'apartat 2 de l'article 109 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions púbiques, el qual estableix que “Les Administracions públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessants, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes”, s'ha de procedir a rectificar els errors advertits.

El fet de què ja s'hagin publicat les bases que s'han de rectificat justifica que, per raons d'urgència, la resolució de l'assumpte, competència del Consell Executiu, correspongui a la Presidència del Consell Insular, d'acord amb el punt segon del Decret de presidència núm. 424/2019, de 10 de juliol.

Atesa la proposta del conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

D'acord amb el punt segon del Decret de presidència núm. 424/2019, de 10 de juliol, (BOIB núm. 94, d'11-7-2019) d'atribucions del Consell Executiu, en casos d'urgència i en el cas de suspensió de les reunions ordinàries del Consell Executiu correspondrà a aquesta presidència la resolució dels assumptes competència d'aquest òrgan, sens que es vegi alterat, per aquest fet, el règim de recursos aplicable. De les resolucions adoptades se n'haurà de donar compte al Consell Executiu en la següent sessió que tengui lloc.

Com a presidenta del Consell Insular de Menorca i en exercici de les competències atribuïdes per la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars,

RESOLC

Primer. Rectificar l'error material advertit en la Base 9.1.2 de les bases que regeixen la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del Covid-19, publicades al BOIB núm. 188, de 31/10/2020, de la forma següent:

On diu:

9.1.2. Els sol·licitants podran obtenir un màxim de 10 punts pel barem econòmic. Es donarà la màxima puntuació a la sol·licitud amb una renda familiar més baixa i la resta de sol·licituds es puntuaran proporcionalment d'acord amb la seva renda familiar segons la fórmula recollida a l'apartat 9.1.3.

L'obtenció de la renda mitjana mensual de la unitat familiar es determinarà amb les següents operacions:

- Per calcular si el sol·licitant compleix amb els llindars prevists a la Base 7.2.1., es dividirà la suma de les rendes obtingudes pels membres computables de la unitat familiar durant l'any 2019, entre el nombre de membres; i el resultat es dividirà per 12.

- Si el rendiment anual de la unitat familiar del 2019 estigués per damunt des llindars recollits a la Base 7.2.1, però durant els mesos de març a setembre del 2020 els seus ingressos estiguessin per davall, per calcular si el sol·licitant compleix amb els llindars prevists a la Base 7.2.2., es dividirà la suma de les rendes obtingudes pels membres computables de la unitat familiar durant el període de març a setembre de 2020, entre el nombre de membres; i el resultat es dividirà per 7.

Ha de dir:

9.1.2 Els sol·licitants podran obtenir un màxim de 10 punts pel barem econòmic. Es donarà la màxima puntuació a la sol·licitud amb una renda familiar més baixa i la resta de sol·licituds es puntuaran proporcionalment d'acord amb la seva renda familiar segons la fórmula recollida a l'apartat 9.1.3.

L'obtenció de la renda mitjana mensual de la unitat familiar es determinarà amb les següents operacions:

- Si el rendiment anual de la unitat familiar del 2019 estigués per davall des llindars recollits a la Base 7.2.1, es dividirà la suma de les rendes obtingudes pels membres computables de la unitat familiar durant l'any 2019, entre el nombre de membres; i el resultat es dividirà per 12.

- Si el rendiment anual de la unitat familiar del 2019 estigués per damunt des llindars recollits a la Base 7.2.1, però durant els mesos de març a setembre del 2020 els seus ingressos estiguessin per davall dels llindars recollits a la Base 7.2.2, es dividirà la suma de les rendes obtingudes pels membres computables de la unitat familiar durant el període de març a setembre de 2020, entre el nombre de membres; i el resultat es dividirà per 7.”

Segon. Rectificar l'error material advertit en la Base 9.1.3 de les bases que regeixen la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del Covid-19, publicades al BOIB núm. 188, de 31/10/2020. La rectificació consisteix en addicionar el següent paràgraf al final de l'esmentat apartat de les bases:

Quan la renda mitjana mensual de la unitat familiar d'una sol·licitud sigui inferior al 50% de l'IPREM (268,92 €), en l'aplicació de la fórmula se donarà a l'element “SOL”, l'esmentat valor de 268,92€. En aquest supòsit, l'element “min” de la fórmula, per a totes les sol·licituds, tindrà l'esmentat valor de 268,92 €.”

Tercer. Ampliar el termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a la convocatòria de 2020, en 5 dies hàbils més.

Quart. Publicar la present resolució en el Butlletí Oficial de las Illes Balears.

Cinquè. Donar compte al Consell Executiu en la següent sessió que tengui lloc.

 

Maó, 18 de novembre de 2020

Per delegació de la presidenta, la secretària Rosa Salord Olèo (Decret 427/2019, d'11 de juliol - BOIB núm. 97 de 16-7-2019)