Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 11218
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta del director general d’Esports, per la qual es s’autoritza el canvi de denominació del poliesportiu «Principes de España» per la de Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 3 de novembre de 2020, el director general d'Esports ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El Poliesportiu Prínceps d'Espanya és una instal·lació esportiva de titularitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en virtut del Reial decret 1961/1982, de 24 de juliol, sobre transferència de competències, funcions i serveis de l'Administració de l'Estat al Consell General Interinsular de les Illes Balears, al Consell General de Castella i Lleó, a la Junta de Comunitats de la Regió Castellanomanxega i a la Junta Regional d'Extremadura en matèria de temps lliure.

2. En data 14 de juliol de 2020 la Conselleria d'Afers Socials i Esports va sol·licitar un informe a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització sobre la idoneïtat de canviar el nom del poliesportiu «Príncipes de España» en aplicació de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears.

3. En data 20 d'octubre de 2020 la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixements Democràtics informa que la denominació «Príncipes de España» és contrària a la memòria democràtica i recomana la seva retirada i l'elecció d'una denominació que no sigui lesiva per a la memòria de les víctimes de la dictadura franquista, considerant que l'alternativa a l'actual nom ha d'adaptar-se als criteris de normalització lingüística de la llengua catalana vigents a les Illes Balears.

4. En data 26 d'octubre de 2020, el Ple de l'Assemblea Balear de l'Esport va ratificar el canvi de nom del poliesportiu Príncipes de España per el proposat de Centre Tecnificació Esportiva Illes Balears, en aplicació de la Llei de 2/2018, amb el vot favorable de la majoria dels assistents.

Fonaments de dret

1. D'acord amb l'article 23.1 de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, es considera contrari a la memòria democràtica L'exhibició pública d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions, com ara la guia de carrers, inscripcions i altres elements adossats a edificis públics o situats en la via pública, realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim dictatorial, es considera contraria a la Memòria Democràtica i a la dignitat de les víctimes.

2. Segons disposa l'article 25 de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria democràtica i reconeixement democràtics de les Illes Balears, les administracions públiques de les Illes Balears, en l'exercici de les seves competències, adoptaran les mesures necessàries per procedir a la retirada o l'eliminació dels elements contraris a la Memòria Democràtica de les Illes Balears.

Proposta de Resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Autoritzar el canvi de denominació del poliesportiu «Príncipes de España» per la de Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears.

2. Informar que el canvi de denominació no afectarà al règim de funcionament del centre.

3. Notificar aquest canvi a la direcció del poliesportiu perquè en prengui coneixement als efectes adients.

4. Publicar aquesta Resolució en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

 

Palma, 4 de novembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez

El director general d'Esports

Carles Gonyalons Sureda