Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 11267
Decret de modificació del Decret d’organització del Consell Insular de Mallorca pel qual es modifica el Decret de dia 9 de desembre de 2019 pel qual es determina l’organització del Consell Insular de Mallorca.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aquesta Presidència, el dia 10 de novembre de 2020, va decretar:

«Fets

1. El dia 9 de desembre de 2019 aquesta Presidència va dictar el Decret pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca.

2. És necessari fer una reestructuració de les atribucions del departament d'Hisenda i Funció Pública

Fonaments

En l'article 62 de l'Estatut d'autonomia es diu que els consells insulars estableixen la seva organització d'acord amb la Constitució o el dit Estatut.

En l'article 9.2 f de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, s'estableix que correspon al president fixar les atribucions dels diferents òrgans de cada departament.

En l'article 13.4 d'aquesta mateixa Llei es diu que el Reglament orgànic del consell ha de determinar els criteris mínims d'organització dels departaments, els quals s'han de desplegar en el decret del president a què fa esment el dit article 9.2 f, que, al seu torn, ha d'establir amb precisió les atribucions dels diversos òrgans de cada departament, incloses, si escau, les de caràcter resolutori pel que fa a les conselleres i els consellers executius, a les directores i els directors insulars i a les secretàries i els secretaris tècnics.

En l'article 28.3 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca s'estableix que, amb caràcter general, les atribucions que l'article 9.2 de la Llei de consells insulars confereix a la Presidència del Consell de Mallorca que puguin ser objecte de desconcentració, les han d'exercir en aquest règim els consellers executius o les conselleres executives. Els decrets de la Presidència dictats en matèria d'organització del Consell de Mallorca han de contenir l'abast d'aquesta desconcentració a favor de la persona titular de cada departament.

Per tot això, dict aquest:

Decret

Modificar el Decret de dia 9 de desembre de 2019, en el sentit següent:

Únic. Afegir una lletra i) a l'article 5, atribucions del Departament d'Hisenda i Funció Pública, amb la redacció següent:

i) Sense perjudici del que disposa la lletra a) de l'article 4, l'impuls, la coordinació executiva i el seguiment dels projectes que per la seva naturalesa transversal o interdepartamental puguin tenir contingut o repercussió econòmica per al Consell de Mallorca i que la Presidència o el Consell Executiu encarreguin expressament al Departament d'Hisenda i Funció Pública.»

 

Palma, 16 de novembre de 2020

La presidenta Catalina Cladera Crespí