Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

Núm. 11139
Resolució de la presidenta del Patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears per la qual es deleguen en el gerent facultats per a la tramitació de determinats expedients de contractació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears és un ens instrumental, definit a l'article 2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la CAIB, com a fundació del sector públic i està adscrita a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, segons estableix la Disposició Addicional Primera del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears de competències i estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Fundació, com a part del sector públic, té la consideració de poder adjudicador, i li és d'aplicació la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual cosa està sotmesa a la normativa en matèria de contractació pública i a l'obligació de dur a terme els procediments de contractació a través de mitjans electrònics.

2. L'article 21 dels Estatuts de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, aprovats per Acord del Consell de Govern de data 19 de desembre de 2014, per qual s'autoritza l'extinció del Consorci per a la Música de les Illes Balears  i la creació de  la Fundació OSIB recull les funcions del president del Patronat de la Fundació, entre les quals es troben les següents:

“f. Contractar les obres, els serveis i els subministraments necessaris per a l'activitat normal de la Fundació, dins els pressuposts aprovats pel Patronat i amb els límits de l'article 28 de la Llei 50 /2002.”

“El president, amb el consentiment del Patronat, pot delegar les seves atribucions, excepte la de la lletra b, al gerent de la Fundació. En qualsevol moment, el president pot revocar els facultats delegades.”

Per tal d'agilitar la tramitació dels expedients de contractació, així com la seva publicitat a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic, resulta més adient que el gerent tingui les facultats per poder realitzar les contractacions oportunes de les obres, serveis i subministraments necessaris, la qual cosa permetrà un desenvolupament i execució àgil de l'activitat de la Fundació en matèria de contractació.

La delegació de facultats que es proposa a favor del gerent és la relativa als procediments de contractació a què es refereix l'article 159 de la Llei 8/2017, de 8 de novembre de Contractes del Sector Públic, és a dir:

a) Procediment obert simplificat: contractes d'obres el valor estimat dels quals sigui igual o inferior als 2.000.000 d'euros, i contractes de serveis i subministraments el valor estimat dels quals sigui igual o inferior a 100.000 euros.

b) Procediment obert simplificat abreujat de l'article 159.6 de la LCSP: contractes d'obres el valor estimat dels quals sigui inferior a 80.000 euros, i contractes de serveis i subministraments el valor estimat dels quals sigui inferior a 35.000 euros.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic, quant a les delegacions de competències.

2. Els articles 25, 26 i 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quant a la delegació a favor de l'administració instrumental.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 21/2019, de 2 d'agost de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març,  de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per això, s'eleva a la presidenta del Patronat per a la seva aprovació, prèvia conformitat del Patronat,  la següent:

Proposta/Resolució

1. Delegar en el gerent de la Fundació la facultat per a la contractació de les obres, serveis i/o subministraments en els casos prevists a l'article 159 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic (procediment obert simplificat i procediment obertabreujat), sens perjudici de la seva obligació de donar compte al Patronat de totes les contractacions fetes en virtut d'aquesta delegació.

2. Disposar que la delegació de facultats a què es refereix aquesta Proposta de Resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'avocació que corresponen a la Presidenta del Patronat de la Fundació, quant al coneixement o a la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, i sempre d'acord amb el que es preveu en els articles 25, 26 i 28 de la Llei 3/2003.

3. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereix aquesta Resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

4. Publicar aquesta Resolució en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Establir que els efectes d'aquesta Resolució es produiran al mateix dia de la publicació en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 d'octubre de 2020

El gerent Pere Malondra Sánchez

En dict resolució La presidenta del Patronat Pilar Costa i Serra

 

Amb la conformitat del Patronat, mitjançant Acord, en sessió celebrada en data 22 d'octubre de 2020