Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 11118
Resolució per suspendre la tramitació de concessió de noves ajudes destinades al disseny de plans de transformació digital de la indústria balear, en el marc del programa «Idigital, Estratègia de Digitalització Industrial»

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució del president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), de 25 de setembre de 2020, es va aprovar la convocatòria per a l'any 2020 d'ajuts per al disseny de plans de transformació digital destinats a la indústria balear, en el marc del programa «Idigital, estratègia de digitalització industrial» (BOIB núm. 166, de 26 de setembre de 2020).

2. Mitjançant la Resolució de modificació de la convocatòria (BOIB núm. 182, de 24 d'octubre del 2020), es varen ampliar els possibles beneficiaris i el termini de presentació de sol·licituds.

3. Les subvencions es concedeixen en rigorós ordre d'entrada de dia i hora dels expedients complets, segons els requisits establerts en aquesta convocatòria i sempre que hi hagi crèdit suficient (art. 10.1 de la convocatòria). Són subvencionables totes les sol·licituds que compleixin els requisits establerts fins a l'exhauriment del crèdit per a la convocatòria.

4. El termini per presentar les sol·licituds de subvenció per ser beneficiari de la convocatòria d'ajuts esmentada a partir de la modificació publicada en el BOIB núm. 182, de 24 d'octubre del 2020, fa que el termini per presentar sol·licituds sigui fins al 25 de novembre del 2020.

5. El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 100.000 euros, amb càrrec al pressupost de l'IDI.

6. Atès el nombre de sol·licituds que han tingut entrada en el registre de l'IDI es considera adient suspendre la tramitació de noves sol·licituds, ja que es preveu que es sobrepassi el crèdit assignat per a aquesta convocatòria.

7. En cas que hi hagués sol·licituds amb registre d'entrada dins el termini però ja no hi hagués crèdit suficient no es podrà continuar amb la tramitació dels expedients i caldrà ordenar el seu arxivament.

Fonaments de dret

1. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

2. L'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

3. El punt 10.1 de la convocatòria d'ajuts per al disseny de plans de transformació digital per a l'any 2020 destinats a la indústria balear, en el marc d'«Idigital, estratègia de digitalització industrial», disposa que les sol·licituds es resoldran individualment, encara que no s'hagi acabat el termini de presentació d'aquestes, a mesura que entrin en el registre de l'IDI. Si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació de sol·licituds s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts, mitjançant resolució que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. El punt 9 de la convocatòria esmentada estableix que les sol·licituds es podran presentar des del 27 de setembre fins al 25 de novembre de 2020, o fins que s'exhaureixi el crèdit de la convocatòria.

Per tot l'exposat, dict la següent

Resolució

1. Suspendre, a data 12 de novembre de 2020, la tramitació i concessió de nous ajuts en el marc de la convocatòria d'ajuts.

2. No continuar amb la tramitació i ordenar l'arxivament de les sol·licituds d'ajuts d'aquesta convocatòria, una vegada s'hagi exhaurit el crèdit.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'IDI en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

No obstant l'anterior es pot interposar, si escau, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 12 de novembre de 2020

El president de l'IDI Juan Pedro Yllanes Suárez