Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 11054
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per serveis especials prestats per la grua municipal i custòdia dels vehicles o altres objectes pesats o voluminosos retirats de la via pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovada definitivament la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per serveis especials prestats per la grua municipal i custòdia dels vehicles o altres objectes pesats o voluminosos retirats de la via pública.

Es publica el text íntegre de la mateixa per la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER SERVEIS ESPECIALS PRESTATS PER LA GRUA MUNICIPAL I CUSTÒDIA DELS VEHICLES O ALTRES OBJECTES PESATS O VOLUMINOSOS RETIRATS DE LA VIA PÚBLICA

Article 1. Fonament legal

1. En ús de les facultats conferides per l'apartat c) de l'article 197, apartat b) de l'article 199 i número 28 de l'article 212 de Reial Decret Legislatiu 781/1986 de 18 d'abril, l'Ajuntament de Felanitx estableix taxes per auxilis o serveis especials prestats per la grua municipal i custòdia els vehicles o altres objectes pesats o voluminosos retirats de la via pública.

2. Constitueix l'objecte d'aquesta exacció:

a) L'activitat de la grua municipal, provocada per qui estaciona un vehicle indegudament o per qui deixa a la via pública qualsevol objecte pesant o voluminós que pertorbi la fluïdesa de la circulació rodada o de vianants i fa necessària aquella activitat, la qual a la vegada està dirigida a retirar el vehicle o objecte de què es tracta i traslladar-lo a dependències municipals o al lloc que es determini.

b) L'estada o custòdia del vehicle, o altre objecte en el seu cas, retirat per la grua a les dependències municipals o al lloc on hagin estat traslladats.

Article 2. Obligació de contribuir

1. El fet imposable està constituït per l'activitat municipal desenvolupada amb motiu dels fets que estableixen l'objecte d'aquesta exacció.

2. L'obligació de contribuir neix des del moment en què s'inicia la retirada del vehicle o de l'objecte de què es tracti, de la via pública i subsistirà encara que aquesta retirada no arribi a dur-se a terme perquè la persona conductor/a o altra persona autoritzada comparegui i adopti les mesures escaients.

3. Estan obligades al pagament com a subjecte passiu les persones naturals o jurídiques que ocasionin la prestació del servei i amb caràcter subsidiari, aquelles que resultin ser les propietàries del vehicle o objecte retirat.

Article 3. Bases i tarifes

Es pren com a base del present tribut:

a) La unitat de servei.

b) Dia d'estada a les dependències municipals.

Article 4.- Les tarifes a aplicar seran les següents:

a) Retirada de vehicles o altres objectes de la via pública:

1.) Turismes, furgonetes, motocicletes, ciclomotors i altres de pes inferior a 3.500 KG.: 80'04 €

2.) Camions, autobusos i altres de pes superior a 3.500 Kg.: 83,95 €/hora, amb un mínim de 215,61 €.

b) Estada o custòdia en dependències municipals o lloc habilitat a aquest efecte. Per cada dia natural o fracció excloent el dia en que es va produir la retirada del vehicle u objecte, es meritarà:

1.) Camions, autobusos u altres vehicles pesats: 9,23 €

2.) Turismes o furgonetes. 5,24 €

3.) Motocicletes, velomotors, bicicletes i altres: 3,08 €

4.) Objectes sense consideració de vehicles: 3,08 €

Article 5. Normes de gestió

1. Aquesta exacció és independent i compatible amb les multes indicades en el Codi de la Circulació i altres disposicions vigents en matèria vial, a la infracció comesa en estacionar el vehicle indegudament on l'ha retirat la grua municipal.

2. No estan subjectes al pagament de la taxa:

a) Els casos d'utilització il·legítima del vehicle per qui l'estacionà al lloc d'on ha estat retirat per la grua, per tal com la desaparició del vehicle hagi estat denunciada pel propietari o quedi suficientment provada la il·legitimitat de la seva utilització.

b) Quan el vehicle sigui estacionat en un lloc permès i sobrevé posteriorment una causa que fa necessària la intervenció de la grua municipal per a traslladar-lo (urgent obertura de síquies, desfilada, processó, etc.)

Article 6. Normes de cobrament

Les quotes establertes se satisfaran en el moment de recuperar el vehicle o l'objecte retirat o la retirada del qual hagi estat iniciada.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor a partir del dia següent al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, continuant la seva vigència fins la seva derogació o modificació.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Tot això sens perjudici de l'exercici de qualsevol altre recurs que hom trobi pertinent.

  

Felanitx, 10 de novembre de 2020

El batle,

Jaume Monserrat Vaquer.