Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 11021
Resolució per la qual s’adapten a la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 determinats aspectes de l’execució i justificació de la convocatòria de subvencions 2020 per associacions pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d’arts escèniques de caràcter professional

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Us comunic que el 6 de novembre de 2020 la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística va dictar la següent resolució:

«Primer.- Modificar la convocatòria de subvencions 2020 per associacions pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional, en els aspectes detallats a continuació:

1. Modificar la redacció del punt 20 de la convocatòria, el qual queda redactat de la forma següent:

«Si per causes alienes a la voluntat de l'entitat beneficiària, l'activitat no es pot finalitzar abans del 31 de desembre de 2020, l'entitat beneficiària ha de comunicar al Consell de Mallorca, en el moment que tingui coneixement de que dites actuacions no hauran finalitzat en la data esmentada, explicant les causes que han donat lloc a aquest retard.

En aquest cas el Consell de Mallorca pot concedir una pròrroga per executar les activitats subvencionades, sempre i quan la causa quedi totalment justificada i no sigui imputable al beneficiari.

La sol·licitud de pròrroga s'ha de presentar, en el moment en que el beneficiari tingui coneixement de que l'actuació no pot finalitzar-se en termini.

Quan es concedeixi una pròrroga per finalitzar el projecte la justificació s'haurà de presentar al més aviat possible en el termini d'un mes després de la realització de l'esdeveniment, sense perjudici que també es pugui prorrogar aquest termini.

Sense perjudici de l'anterior, el departament gestor podrà atorgar un període extraordinari d'execució o de justificació per raons excepcionals degudament justificades »

2. Afegir l'apartat 5 al punt 16 de la convocatòria, amb la següent redacció:

«6. Respecte a la justificació de l'activitat es considera:

a) Que no constitueix incompliment, a l'efecte de reintegrament o de pèrdua del dret a percebre la subvenció, la manca d'execució total de l'activitat o del projecte subvencionat, si aquesta s'ha produït com a conseqüència directa de la suspensió d'activitats o del tancament d'establiments amb motiu de l'estat d'alarma o de les mesures adoptades per combatre l'alerta sanitària generada per la COVID-19.

b) Que tampoc no constitueix incompliment, a l'efecte previst al paràgraf anterior, la manca d'execució dins termini del projecte o activitat subvencionada en les mateixes circumstàncies.

c) Es consideren subvencionables les despeses que responguin a l'objecte de la subvenció i siguin necessàries per a l'execució de l'activitat, encara que aquesta no es materialitzi completament, en les mateixes circumstàncies a què fa referència la lletra e) de l'apartat 3 de l'article 12 del Decret llei 8/2020, de 13 de maig.»

Segon.- Publicar aquesta resolució en el BOIB.»

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada, dins el termini d'un mes, davant aquesta consellera executiva o davant la presidència, que és l'òrgan competent per resoldre'l, comptador a partir de l'endemà al de la seva publicació.

Contra la desestimació expressa dels recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Un cop transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 10 de novembre de 2020

El secretari tècnic del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística

(Decret de 16/07/2019, BOIB núm. 99, de 18/07/2019)

(Per delegació de la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i

Política Lingüística. Resolució de 23/07/2019. BOIB núm. 109 de 8/8/2019)

Josep Mallol Vicens