Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 11014
Extracte de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 5 de novembre de 2020 de modificació de la Resolució de la consellera de Serveis Socials i Cooperació d’1 d’agost de 2018 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen programes d’interès general amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 % de l’impost sobre la renda de les persones físiques per als anys 2018 i 2019 (BOIB núm. 96, de 4 d’agost), en relació amb els projectes corresponents a l’any 2019 per executar l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS:  410841

De conformitat amb el previst als articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la modificació de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions <http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index>:

Resolució

1.Modificar la Resolució de la consellera de Serveis Socials i Cooperació d'1 d'agost de 2018 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen programes d'interès general amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7 % de l'impost sobre la renda de les persones físiques per als anys 2018-2019, en relació amb els projectes corresponents a l'any 2019 per executar l'any 2020, en els termes següents:

a) S'afegeix una nova lletra al punt 2 de la convocatòria, la c), amb la redacció següent:

c) Les actuacions previstes per al període comprès entre el dia 1 de juny i el 31 de desembre de 2020 es poden intensificar o incrementar per compensar el període d'inactivitat provocat pel confinament i pel decret de l'estat d'alarma. Per intensificació s'entén el desenvolupament de noves actuacions no previstes inicialment però que respecten l'objectiu general del programa, o més intensitat o freqüència en les actuacions ja previstes en el projecte inicial.

b) S'afegeix una nova lletra al punt 2 de la convocatòria, la d), amb la redacció següent:

d) El termini d'execució del projecte es pot prorrogar motivadament fins al 31 de març de 2021, sempre que l'alteració en el calendari del projecte estigui motivada per la irrupció de la COVID-19.

c) S'afegeix una nova lletra al punt 6.1 de la convocatòria, la m), amb la redacció següent:

m) Com a despeses generals o corrents, totes les derivades de la implantació de les mesures de prevenció de la COVID-19 (mascaretes, guants, gels, pantalles o similars).

d) S'afegeix el punt 11.15 a la convocatòria, amb la redacció següent:

15. S'admetran totes les modificacions dels programes subvencionats que afectin la metodologia o el canal d'intervenció dels professionals sempre que no alterin substancialment la naturalesa o la finalitat de la subvenció i no perjudiquin tercers. S'hi inclouen, per tant, les modificacions de les activitats que deixin de ser presencials i es duguin a terme per videoconferència o telefònicament.

e) S'afegeix el punt 11.16 a la convocatòria, amb la redacció següent:

16. S'acceptaran totes les modificacions dels objectius específics i les activitats del programa sempre que mantenguin l'objectiu general del projecte i la naturalesa i la finalitat de la subvenció, especialment en els casos en què els canvis es derivin de la situació d'excepcionalitat actual.

 

f) S'afegeix el paràgraf següent al punt 14.1 de la convocatòria:

No obstant això, en els casos en què, d'acord amb el punt 2.d) s'hagi prorrogat el termini d'execució del projecte, el termini per presentar la justificació corresponent a l'execució de les actuacions durant l'exercici 2020 s'amplia fins al 30 de juny de 2021. En aquest sentit, i sempre que es donin les circumstàncies esmentades, la resta de referències al 31 de desembre de 2020 i al 31 de març de 2021 s'han d'entendre fetes al 31 de març de 2021 i al 30 de juny de 2021, respectivament.

g) S'afegeix el punt 14.9 a la convocatòria, amb la redacció següent:

En casos molt excepcionals, a sol·licitud de l'entitat finançada i sempre que hagi estat totalment inviable aplicar les modificacions establertes en els punts 2.c), 2.d), 6.1.m), 11.15, 11.16 i 14.1 segon paràgraf, la Direcció General de Serveis Socials pot decidir motivadament que no constitueix incompliment, a l'efecte de reintegrament de la subvenció, la manca d'execució total de l'activitat o del projecte subvencionat, si s'ha produït com a conseqüència de les mesures adoptades pels poders públics per combatre l'alerta sanitària generada per la COVID-19 o per afrontar la situació de crisi econòmica. En aquest sentit, tenen caràcter subvencionable totes o part de les despeses efectivament realitzades que responguin a l'objecte de la subvenció i siguin necessàries per a l'execució de l'activitat, encara que no es materialitzi completament. De forma orientativa, s'acceptarà un incompliment màxim del 15 % de l'execució del projecte d'acord amb els criteris que estableixin els tècnics de la Direcció General de Serveis Socials. La manca d'activitat no eximeix l'entitat de l'obligació de presentar la justificació econòmica d'acord amb la resolució de concessió. Abans del 15 de novembre de 2020, les entitats responsables dels programes finançats han de comunicar a la Direcció General de Serveis Socials els canvis que es produeixin en els programes subvencionats. Aquesta comunicació ha d'incloure una descripció detallada de les modificacions en els terminis, els objectius específics, la metodologia o qualsevol altre aspecte de l'execució del projecte.

  

Palma, 10 de novembre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez