Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 10994
Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta del director general de Cooperació Local i Patrimoni, per la qual s'autoritza la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) de l'obra Flores ante la Virgen de Joaquín Sorolla, al Museu d'Art Contemporani Es Baluard (Exp. SP 171/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Amb data 5 de novembre de 2020, el director general de Cooperació Local i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Amb data 5 de juny de 2020, es va signar acta de recepció de l'obra Flores ante la Virgen de Joaquín Sorolla, que és declarat bé catalogat (BOIB núm. 78, 13-6-2019), en concepte de pagament d'un deute tributari, passant a formar part del Fons d'Art de la Comunitat Autònoma.

2. Vista la rellevància artística de l'obra, amb la finalitat d'afavorir la seva contextualització artística i el gaudi de la mateixa per part de tots els ciutadans, amb data 7 de setembre de 2020, la delegada de Presidència per a la Cultura va remetre un ofici a la directora del Museu Es Baluard en el qual oferia un dipòsit gratuït i temporal, de 5 anys renovables fins a un màxim de 20 anys, de la citada obra.

3. Amb data 25 de setembre de 2020, es va reunir la Comissió d'adquisicions del museu, acceptant la cessió temporal i gratuïta de l'obra, estant el museu disposat a rebre-la i fer-se càrrec de l'assegurança durant el temps que duri la cessió.

4. La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat disposa d'aquest bé moble de caràcter històric. El nombre de l'actiu en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és el 100000016905–0.

5. Amb data 6 d'octubre de 2020, va tenir entrada en la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, un ofici de la secretària general de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, amb documentació per a la tramitació de la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat).

6. Amb data 13 d'octubre de 2020, el director general de Cooperació Local i Patrimoni va donar trasllat a la secretària general de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, d'un ofici sol·licitant l'aportació de la documentació restant per poder iniciar l'expedient patrimonial.

7. Amb data 27 d'octubre de 2020, va tenir entrada en el registre de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, un ofici de la secretària general de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, adjuntant la documentació sol·licitada i instant a iniciar l'expedient de cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat).

8. Amb data 29 d'octubre de 2020, es va dictar una resolució d'inici de l'expedient de cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) per part del director general de Cooperació Local i Patrimoni de l'obra Flores ante la Virgen de Joaquín Sorolla, al Museu Es Baluard.

Fonaments de dret

1. Els articles 63 i 64, per remissió dels articles 72, 87.g), i el 88.f), tots de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 128, 129 i 130, per remissió de l'article 142, tots del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Els articles 43 i 46 de la Llei 4/2003, de 26 de març, de museus de les Illes Balears.

4. L'article 44 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears.

5. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

6. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres de Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

7. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

8. El Decret 62/2019, de 2 d'agost, pel qual es nomena als alts càrrecs de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 107, de 3 d'agost).

Proposta de Resolució

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que dicti resolució en els termes següents:

1. Autoritzar la cessió d'ús gratuïta i temporal (comodat) de l'obra Flores ante la Virgen de Joaquín Sorolla, a favor del Museu d'Art Contemporani Es Baluard.

2. Establir que la cessió d'ús és per un període de cinc anys renovables tàcitament. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en qualsevol moment anterior al venciment de la cessió d'ús o les seves pròrrogues, a instàncies de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat o la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, podrà instar la revocació amb un preavís de tres mesos.

3. Notificar aquesta resolució a les parts interessades.

4. Anotar les característiques de la cessió en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

   

Palma, 5 de novembre de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau

El director general proposant

Francesc Miralles i Mascaró