Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 10974
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors d’aprovació i autorització de l’arrendament d’uns immobles per a les dependències de la delegació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori al carrer Sant Cristòfol (edifici CETIS) d’Eivissa (Exp. SP 153/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 14 d'agost de 2020 va tenir entrada a la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni un ofici de la secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb data 10 d'agost de 2020, en què es sol·licita l'inici de l'expedient de contractació directa de l'arrendament d'uns immobles, vuit locals i deu aparcaments,  per a les dependències de la delegació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori al carrer Sant Cristòfol (edifici CETIS) d'Eivissa.

2. El referit escrit adjuntava  la documentació inicial d'aquest expedient, que és, entre d'altres:

  • L'informe justificatiu de la secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, sobre la necessitat i la conveniència de concertar l'arrendament de l'immoble, de 15 de juny de 2020.
  • Proposta de resolució d'inici de l'expedient de contractació, de 15 de juliol de 2020, del conseller de Medi Ambient i Territori.
  • L'informe sobre l'adequació al mercat del preu de l'arrendament, de 22 de gener de 2020, de la cap del servei de d'Obres i Valoracions de la Direcció General d'Arquitectura i Rehabilitació.
  • La proposta de resolució de la secretària general de la Conselleria de medi Ambient i Territori, de dia 14 de juliol de 2020 d'autorització i disposició de la despesa.
  • Informe de la visita tècnica a les dependències de la delegació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori a la illa d'Eivissa situades al carrer Múrcia, 6, de 26 de novembre de 2019.
  • Informe d'Avaluació de Riscs Laborals a la delegació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori a la illa d'Eivissa situada al carrer Múrcia, 6.

3. Es considera, a més, la documentació relativa a l'immoble i a la seva titularitat, la que consta en el arxius de la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni, la relativa a les condicions contractuals i la comptable de rigor.

4. Ofici d'esmenes del director general de Cooperació Local i Patrimoni, de reclamació de documentació necessària no aportada, de 18 d'agost de 2020.

5. El 5 d'octubre de 2020 va tenir entrada a la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni un ofici de la secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb data 2 d'octubre de 2020, amb la documentació requerida el 18 d'agost de 2020.

6. Resolució d'inici de l'expedient del director general de Cooperació Local i Patrimoni, de 6 d'octubre de 2020.

7. L'informe favorable emès pel personal tècnic de la Direcció General de Cooperació Local  i Patrimoni, de 7 d'octubre de 2020.

8. Informe favorable de fiscalització prèvia limitada per part de la Intervenció General, de 26 d'octubre de 2020.

Fonaments de dret

1. L'article 65 i els següents de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 24 d'abril), el Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 192, de 24 de desembre de 2005) i la resta de disposicions aplicables.

2. Els articles 131 i següents del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la Llei 6/2001.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

4. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

5. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

6. El Decret 62/2019, de 2 d'agost, pel qual es nomenen els alts càrrecs de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 107, de 3 d'agost).

Resolució

1. Aprovar i autoritzar la contractació, de manera directa, de  l'arrendament directe d'uns immobles, vuit locals i deu aparcaments,  per a les dependències de la delegació de la Conselleria de Medi Ambient i Territori al carrer Sant Cristòfol (edifici CETIS) d'Eivissa, amb el propietari Cetis Shop S.L. amb CIF B64072937, com a part arrendadora, i l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a part arrendatària.

2. Establir que el contracte té efectes des de l'1 de novembre de 2020 fins el 28 de febrer de 2025, i es pot prorrogar tàcitament per períodes anuals, si cap de les dues parts signants no fa un preavís en sentit contrari amb tres mesos d'antelació a l'acabament d'aquest, o de les pròrrogues respectives. El termini del contracte s'estableix de manera obligatòria per a la part arrendadora i potestativa per a la part arrendatària.

3. Disposar que es pacta una renda de 7.016.41 € mensuals, amb IVA inclòs, la qual no serà objecte de revisió de preus al llarg del contracte principal.

4. Posar el local arrendat a disposició de la Conselleria de Medi Ambient i Territori . Per fer-ho, s'han d'adoptar totes les mesures que calguin per tal d'administrar i de mantenir l'immoble en condicions de servir sempre a la finalitat a què es destina.

5. Establir que la despesa total prevista per a aquest arrendament és de 364.853,57€ (IVA inclòs), i, per tant, està subjecta a la fiscalització prèvia favorable de la Intervenció General. Va a càrrec de la partida pressupostària 15101.571J01.20200  sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient en els pressuposts generals de l'Administració de la  Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Anotar les característiques d'aquest arrendament en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Notificar aquesta Resolució a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, sense perjudici que s'hagi de tramitar el procediment economico-financer corresponent, i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 5 de novembre  de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau