Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 10905
Aprovació torns de feina de la prestació del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme (servei de taxi ) amb reducció a un 20% des del moment de la seva aprovació i durant el període en què es mantingui el pla de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que la Presidència del Consell Insular de Formentera va dictar en data de 3 de novembre de 2020 el següent Decret:

APROVACIÓ TORNS DE FEINA DE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE TRANSPORT PÚBLIC DISCRECIONAL DE VIATGERS EN VEHICLES DE TURISME (SERVEI DE TAXI ) AMB REDUCCIÓ A UN 20% DES DEL MOMENT DE LA SEVA  APROVACIÓ I DURANT EL PERÍODE EN QUÈ ES MANTINGUI EL PLA DE PREVENCIÓ, CONTENCIÓ I COORDINACIÓ PER A FER FRONT A LA CRISI SANITÀRIA OCASIONADA PER LA COVID-19

Atès que la situació ocasionada per la crisi sanitària no ha millorat en la denominada “nova normalitat” i ateses les circumstàncies actuals de crisis econòmica i la persistència de la pandèmia a causa de les quals la demanda per a la prestació del servei de taxi s' ha vist molt afectada i es calcula que continua reduïda en un 80%.

Atès l'Acord del Consell de Govern de 5 d'octubre de 2020 pel qual es modifica el percentatge mínim de prestació del servei de taxi establert en l'annex a l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 172, de 6 d'octubre de 2020) passant a permetre als ajuntaments ajustar el servei mínim de taxi en el seu àmbit d' actuació un mínim d'un 40% a un mínim d'un 20%.

Vist la proposta presentada per en JOSÉ ANTONIO FERRER FERRER en representació de l' ASSOCIACIÓ DE TAXISTES DE FORMENTERA, amb Registre d'Entrada núm. 2020-E-RE- 22.584, de data 22/10/2020 a les 09:05 h.

Vist l'informe jurídic de data 2 de novembre de 2020, del tenor literal següent:

Assumpte: Informe Jurídic sobre reducció al 20% de la prestació del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turismes en TM de Formentera.

PRIMER.-Atès que la situació ocasionada per la crisi sanitària no ha millorat en la denominada “nova normalitat” i ateses les circumstàncies actuals de crisis econòmica i la persistència de la pandèmia a causa de les quals la demanda per a la prestació del servei de taxi s' ha vist molt afectada i es calcula que continua reduïda en un 80%.

SEGON.-Atès l'acord del Consell de Govern de 5 d'octubre de 2020 pel qual es modifica el percentatge mínim de prestació del servei de taxi establert en l'annex a l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s'aprova el Pla de Mesures excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la Crisi Sanitària ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 172 de 6 d'octubre de 2020).

Vist que de conformitat amb el que disposa l'acord esmentat, resulta competent el Consell Insular de Formentera per ajustar per resolució de Presidència el servei de taxi en el seu àmbit d'actuació amb un límit mínim del 20%.

TERCER. Atesa la proposta presentada per l'Associació de Taxistes autònoms de l' illa de Formentera (Núm. registre 2020-E-RE-22.584 de data 22- 10 -2020), fins el 2 de maig de 2021, ajustada a la reducció del servei de transport del taxi a un 20%

En conclusió a allò que s ha exposat, s'estima que procedeix modificar extraordinàriament el règim de lliurança dels auto taxis fins que es mantingui la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, establint per a la flota municipal d'auto taxis una reducció a un 20% atès acord del Consell de Govern de 5 d'octubre de 2020 pel qual es modifica el percentatge mínim de prestació del servei de taxi establert en l'annex a l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s' aprova el Pla de Mesures excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 172 de 6d'octubre de 2020) i segons proposta presentada per l'Associació de taxistes autònoms de l'illa de Formentera que s'adjunta, per al període des de l'aprovació del present calendari fins el 2 de maig de 2021.

(El calendari consta a l'annex)

En cas que les necessitats de servei ho requereixin, excepcionalment es podrà activar un contingent de guàrdia que correspondrà al grup sortint de la setmana de treball anterior.

[...]

Per tot l'anterior, en ús de les facultats que em confereix la legislació vigent,

RESOLC

PRIMER.-Aprovar l'esmentat calendari de prestació de serveis mínims presentat per l'Associació de Taxistes de l'illa de Formentera que s'incorpora al present acord, per al període des de l'aprovació del present calendari fins el 2 de maig de 2021.

En cas que les necessitats de servei ho requereixin, excepcionalment es podrà activar un contingent de guàrdia que correspondrà al grup sortint de la setmana de treball anterior.

SEGON.-Deixar sense efecte les resolucions reguladores dels torns de treball d'autotaxi que resultin contràries a aquest decret.

TERCER.- Donar trasllat de la present resolució a totes les entitats representatives dels interessos professionals del sector del taxi del municipi de Formentera, amb eficàcia immediata segons l'art. 39.1 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú, sense perjudici de la seva publicació en el BOIB.

 

Formentera, 6 de novembre de 2020

La presidenta

Alejandra Ferrer Kirschbaum 

Documents adjunts