Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 10861
Extracte de l’acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, de data 21.9.2020, relatiu a l'aprovació de la convocatòria d'ajuts del Consell Insular de Menorca per promoure pràctiques sostenibles a les explotacions agràries de Menorca (CARB) 2020 (Exp. 3211-2020-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 531607

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/531607):

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques, les agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sens personalitat jurídica que siguin titulars d'una explotació agrària i que es comprometin a millorar el valor paisatgístic, a reduir els possibles impactes sobre el medi ambient i el patrimoni natural i, que compleixin els requisits indicats a les bases de la convocatòria.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria d'ajudes és establir compensacions per als titulars de les explotacions agroramaderes per la seva contribució a la recuperació i al manteniment de la biodiversitat i del paisatge rural tradicional, d'alt valor ambiental i cultural. Les compensacions per als titulars de les explotacions estaran en funció de les actuacions no productives dutes a terme entre l'endemà del dia que es publiqui aquesta convocatòria en el BOIB i el 31 de març de l'any següent al de la convocatòria.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases dels ajuts del CIM per promoure pràctiques sostenibles a les explotacions agràries de Menorca (CARB) aprovades pel Consell Executiu dia 19 de març de 2018 i publicades en el BOIB núm. 76 de 21 de juny de 2018, amb les modificacions següents:

1. Substituir les referències a l'any 2018 per l'any 2020.

2. En compliment de l'article 9 del Reglament (CE) núm. 702/2014, el número de registre del document validat per l'aplicació SANI (programa informàtic específic per a les comunicacions d'ajuts a la Comunitat Europea) se substituirà pel número validat per a la convocatòria de l'any 2020, SA.59137.

3. A la base 5.2, Documentació específica, el texte que hi figura en la lletra k, es substitueix per:

k) Vida laboral o certificat que acrediti estar d'alta com a agricultor professional de data posterior a la publicació de la convocatòria dels ajuts en el BOIB, per tal de comprovar el compliment del requisit descrit en el punt 3.1 a.

4. A la base 6, Quantia de les ajudes i determinació de l'import de la subvenció, en el punt 2, on diu:

- Un 15 % si a l'explotació hi ha una dona assegurada en el règim agrari a jornada completa.

[...]

En qualsevol cas, la quantia màxima no podrà superar l'import de 4.725,00 €

Se substitueix per:

- Un 20 % si a l'explotació hi ha una dona assegurada en el règim agrari a jornada completa.

[...]

En qualsevol cas, la quantia màxima no pot superar l'import de 4.900,00 €.

5. A la base 7, Criteris de valoració, en el quadre de compromisos es modifica el compromís «Beurades i passos de bestiar» i s'introduirà el compromís «Paret seca» dins les Mesures ambientals i paisatgístiques. Així, dirà:

Beurades

Ambientalitzar

Manteniment de la fauna auxiliar i biodiversitat

Beurades: Compra i ambientalització de beurades:

Instal·lació de beurades noves i ambientalitzar-les mitjançant rampes per tal que en cas que qualque animal de la fauna auxiliar hi caigui en pugui sortir, i afegint un punt d'aigua ran de terra.

80% fra.beurada sense IVA+100€/ambientalitzar

I s'hi afegirà el compromís Paret seca:

Paret seca

Restauració

-Millora del paissatge.

-Manteniment del mosaic agroforestal.

-Manteniment de la biodiversitat.

Restaurar els enderrossalls de les parets seques existents. La paret nova no és subvencionable.

19,50 €/m2.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria serà de 780.000 € (set-cents vuitant mil euros).

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 40 dies naturals a comptar a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Sisè. Altres dades

L'àmbit territorial d'aplicació de les ajudes que regula aquesta convocatòria és l'illa de Menorca.

La quantia màxima per beneficiari, no podrà superar l'import de 4.900,00 €.

 

Maó, 4 de novembre de 2020

Per delegació de la presidenta,

El secretari del Consell Executiu,

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16.7.2019)