Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 10949
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 9 de novembre de 2020 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica en la persona titular de la Direcció de l’Àrea de Professionals i Relacions Laborals i en les persones titulars de les gerències territorials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, va fer una nova assignació competencial que afecta la funció pública estatutària. En aquest sentit, l'article 6 va concentrar en el conseller competent en matèria de funció pública la majoria de les competències sobre el personal estatutari, mentre que les competències pròpies de la Conselleria de Salut varen quedar recollides en la disposició addicional quarta.

Mitjançant la Resolució de 3 de novembre de 2020 (BOIB núm. 191, de 7 de novembre), la consellera d'Administracions Públiques i Modernització ha delegat competències en matèria de personal estatutari en la consellera de Salut i Consum i en el director general del Servei de Salut de les Illes Balears. D'altra banda, la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020(BOIB núm. 191, de 7 de novembre),, també ha delegat diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears.

Mitjançant el Decret 63/2019, de 2 d'agost, s'ha establert l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 107, de 3 d'agost), l'article  6 del qual indica que la Direcció de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals dels Serveis Centrals depèn de la Direcció General.

Amb la finalitat d'adequar les delegacions competencials sobre el personal estatutari al Decret abans esmentat, es fa necessari substituir l'anterior Resolució de delegació per una nova que s'adeqüi a la nova fisonomia de l'organisme autònom.

D'acord amb  el que s'ha exposat i per raons d'operativitat, d'eficàcia i de racionalitat resulta convenient que algunes de les competències de gestió ordinària que corresponen a la Direcció General del Servei de Salut siguin delegades en la persona titular de la Direcció de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals pel que fa al personal adscrit als Serveis Centrals, així com en les persones titulars de les diferents gerències territorials, quan es tracti de personal estatutari vinculat a aquestes estructures perifèriques. 

En virtut de les consideracions anteriors i de conformitat amb l'article 7.2 de la Llei 3/2007, que permet la subdelegació de competències en òrgans jeràrquicament dependents, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Es deleguen en la persona titular de la Direcció de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears les competències següents:

1.1 En matèria de personal estatutari:

  1. Resoldre les comissions de servei per ocupar places o llocs de treball fora de l'administració sanitària autonòmica.

  2. Acordar l'inici dels expedients disciplinaris quan els fets puguin constituir faltes greus i molt greus.

  3. Acordar el reingrés al servei actiu derivat de situacions administratives que no impliquin reserva de lloc de treball.

1.2 En matèria de personal estatutari dels Serveis Centrals:

  1. Tramitar i concedir les vacances, els permisos, les llicències i la resta de drets de reducció de jornada i de flexibilització derivats de les mesures vigents de conciliació de la vida familiar i laboral o que es basin en la violència de gènere.

  2. Reconèixer els triennis i el temps de serveis prestats.

  3. Declarar la jubilació forçosa i voluntària i l'autorització per a la prolongació de la permanència en servei actiu.

  4. Declarar les situacions administratives i acordar el reingrés al servei actiu en les situacions que generin reserva de plaça.

  5. Controlar l'horari, l'assistència i la presència física en el lloc de treball.

  6. Tramitar i gestionar la nòmina.

  7. Tramitar i resoldre el reconeixement del dret a totes les prestacions d'acció social.

  8. Aprovar els desplaçaments amb dret a indemnització.

  9. Imposar sancions per faltes lleus.

  10. Convocar i resoldre els procediments d'avaluació dels llocs de prefectura quan així ho exigeixi la normativa vigent.

  11. Convocar i resoldre els procediments de promoció interna temporal de l'article 35 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Es deleguen en les persones titulars de les gerències territorials dels diferents centres i establiments del Servei de Salut de les Illes Balears les competències següents:

  1. Tramitar i concedir les vacances, els permisos, les llicències i els altres drets de reducció de jornada i de flexibilització derivats de les mesures vigents de conciliació de la vida familiar i laboral o que es basin en raons de violència de gènere.

  2. Reconèixer els triennis i el temps de serveis prestats.

  3. Declarar la jubilació forçosa i voluntària i l'autorització per a la prolongació de la permanència en servei actiu.

  4. Declarar les situacions administratives i acordar el reingrés al servei actiu en les situacions que generin reserva de plaça.

  5. Controlar l'horari, l'assistència i la presència física en el lloc de treball.

  6. Tramitar i resoldre el reconeixement del dret a totes les prestacions d'acció social.

  7. Aprovar els desplaçaments amb dret a indemnització.

  8. Imposar sancions per faltes lleus.

  9. Tramitar i gestionar la nòmina.

  10. Distribuir la jornada de treball al llarg de l'any de conformitat amb la programació funcional del centre.

  11. Convocar i resoldre els procediments d'avaluació dels llocs de prefectura que així ho exigeixi la normativa vigent.

  12. Convocar i resoldre els procediments de promoció interna temporal de l'article 35 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

3Les competències delegades en els punts 1.2.a, 1.2.e, 1.2.f, 1.2.h, 2.a, 2.e 2.i i 2.g s'exerceixen també respecte del personal sanitari local (titulars d'assistència pública domiciliària) integrat en els equips d'atenció primària del Servei de Salut.

4. La delegació d'atribucions al fet que es refereix aquesta Resolució no altera la competència de l'òrgan que delega i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i avocació de l'òrgan que delega en el que consideri oportú que afecta els documents o els expedients.

5. La delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència i, per tant, inclou la resolució del recurs de reposició i qualsevol altre tràmit que se'n derivi.

6. S'ordena que es publiqui aquesta Resolució de delegació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Les resolucions dictades en virtut de la delegació de competències al fet que es refereix aquesta Resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància i n'han d'especificar l'òrgan que efectua la delegació i la seva publicació oficial.

8. Queda sense efecte la Resolució de 13 de gener de 2016 de delegació de competències en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica en el director general del Servei de Salut i en els gerents d'atenció territorials (BOIB núm. 10, de 21 de gener).

9. Queden convalidats els actes administratius dictats fins avui de publicació d'aquesta resolució per qualsevol dels òrgans que aquí es relacionen en l'execució de les competències l'exercici de les quals pertoqui al director general.

10. Aquesta resolució tindrà efecte a partir de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 de novembre de 2020

El director general Julio Miguel Fuster Culebras