Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 10888
Extracte de la Resolució de President de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 30 d'octubre de 2020, per la qual s'aprova la convocatòria pública de les ajudes econòmiques per a entitats que realitzen activitats de suport als serveis socials d'atenció primària i activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut per a l'any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.) 531.571

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. Objecte i finalitat

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar els criteris i el procediment de les ajudes econòmiques dirigides a entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària i activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut per l'any 2020

Té com a finalitat complementar els serveis socials municipals, donant suport econòmic a entitats privades sense ànim de lucre dedicades a persones en risc d'exclusió social, i amb problemes afegits de salut, als barris de Ciutat i els municipis de Mallorca.

Segon. Beneficiaris

Poden sol·licitar els ajuts que s'estableixen en aquesta convocatòria amb caràcter general per al suport als serveis socials d'atenció primària i suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut, les entitats que compleixin els requisits següents:

a) Estar constituïda com a entitat privada sense ànim de lucre amb l'adopció de la forma jurídica d'associació, fundació o altres. S'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats privades següents:

Entitats que d'acord amb els seus estatuts, adoptin la denominació de federació, confederació o coordinadora, o en tot cas, es tracti d'una unió d'associacions (article 3 de la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora de el dret de associació).

Fundacions que, d'acord amb l'escriptura de constitució, tinguin com fundadores persones jurídiques de naturalesa pública.

b) Estar legalment constituïdes i inscrites com a entitats prestadores de Serveis Socials en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, regulat en el capítol II del Decret 10/2013 de 28 de febrer, pel qual es fixen els principis generals del Registre unificat de serveis socials de les Illes Balears i dels procediments per a l'autorització i acreditació de serveis socials, i es regulen la secció suprainsular de el Registre i els procediments per autoritzar i acreditar serveis socials d'àmbit suprainsular.

c) Tenir per objecte principal als seus estatuts la realització d'activitats, serveis i programes en matèria de serveis socials dirigits a població en general i / o aquells col·lectius de persones en risc o situació d'exclusió social.

d) Disposar de seu o delegació permanent i activa a l'illa de Mallorca.

e) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'art. 13 de la Llei 38/2003 de 17 de novembre, general de subvencions.

f) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, tant estatals com autonòmiques, i amb la Seguretat Social.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

Modificada per Acord de Ple de Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018)

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de QUATRE-CENTS CINQUANTA MIL EUROS (450.000,00 €), del pressupost de despeses de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de l'anualitat 2020 amb càrrec a la partida pressupostària 30.23152.48000. Per a la línia I es destinen 400.000 € i per a la línia 2a II es destinen 50.000,00 €.

Aquesta convocatòria es podrà incrementar en 350.000 €, sense necessitat de nova convocatòria, seguint els requisits que estableix l'article 23.b de l'Ordenança General de Subvencions de el Consell de Mallorca.

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de quinze dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Segons l'article 30.2 de la Llei 39/15, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'exclouen de l còmput els dissabtes, els diumenges i els declarats festius. Si l'últim dia del termini fos inhàbil, s'entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

Sisè. Altres dades d'interès

Són subvencionables les activitats de suport als serveis socials d'atenció primària i activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut, que compleixin els requisits d'aquesta convocatòria i que es duguin a terme entre l'1 de gener i el 31 desembre 2020.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'ha d'acompanyar es troba disponible, igualment, a la web de la seu electrònica del Consell de Mallorca.

https://seu.conselldemallorca.net

 

Palma, 30 d'octubre de 2020

El president de l'IMAS Javier de Juan Martín