Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 10866
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit al Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears, i la publicació de l'Acta núm. 22 de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 23 d’octubre de 2020 (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 23 d'octubre de 2020 els membres de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es van reunir per a acordar la transposició de l'acord de la Comissió permanent de la FPHIB pel qual es prorroga l'exoneració a les empreses de l'obligació de realitzar aportacions econòmiques a la FPHIB, fins el 31 de gener de 2021.

2. El 29 d'octubre de 2020, Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta núm. 22 de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 23 d'octubre de 2020 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, 30 d'octubre de 2020

La directora general de Treball i Salut Laboral

Virginia Abraham Orte

Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

(BOIB 97/2019)

 

 

ACTA 22

COMISSIÓ PARITÀRIA DEL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS (Codi Conveni 07000435011982)

ASSISTENTS

REPRESENTACIÓ SINDICAL:

Sr. José GARCÍA RELUCIO

Per la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC-UGT) Unió General de Treballadors.

Sra. Silvia MONTEJANO COFRECES

Per la Federació de Serveis de Comisions Obreres dels Illes Balears (FS-CCOO).

REPRESENTACIÓ EMPRESARIAL:

Sra. Carmen MARÍ CASAÑ

Dª. María José AGUILÓ CERDÀ

D. Carlos SEDANO ALMIÑANA (assessor)

Sra. Ángela SALVADOR RUBIO (assessora)

Per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).

Sr. Miquel PLANAS FONT (assessor)

Per l'Associació Mallorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants (ASSOCIACIÓ RESTAURACIÓ MALLORCA)

A Palma, Illes Balears, sent les 12 hores del dia 23 d'octubre de 2020, a la sala de juntes del despatx professional de “C.SEDANO & ASSOCIATS”, situat en C/. Nuredduna núm. 10, 2a planta, porta E, d'aquesta ciutat, es reuneixen les persones al marge esquerre relacionades, que han estat prèviament convocades per a aquesta sessió, com a membres designats de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu ressenyat en l'encapçalament de l'acta, així com els assessors que s'esmenten.

Aixeca l'acta de la reunió Sra. Silvia Montejano Cofreces, de FS-CCOO, qui actua com a Secretària de la Comissió, en virtut de l'acord de rotació en aquesta funció fixat en l'acta 8 de la Comissió, de data 11 d'octubre de 2017 («BOIB» núm. 140, 16/novembre/2017).

L'ordre del dia de la reunió és el següent:

Punt 1. TRASPOSICIÓ DE L'ACORD DE LA COMISSIÓ PERMANENT DE LA FUNDACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN EL SECTOR D'HOSTALERIA DE LES ILLES BALEARS (FPHIB), DE 2 D'OCTUBRE DE 2020, PEL QUAL ES PRORROGA, FINS Al 31 DE GENER DE 2021, L'EXONERACIÓ A LES EMPRESES DE L'OBLIGACIÓ DE REALITZAR APORTACIONS ECONÒMIQUES A AQUESTA FUNDACIÓ.

Punt 2. COMUNICACIONS NOTIFICADES EN MATÈRIA D'INAPLICACIONS DE CONVENI COL·LECTIU.

Punt 3. PRECS I PREGUNTES.

Així, aprovat l'ordre del dia, es procedeix al seu estudi, debat i resolució.

Punt 1. TRASPOSICIÓ DE L'ACORD DE LA COMISSIÓ PERMANENT DE LA FUNDACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN EL SECTOR D'HOSTALERIA DE LES ILLES BALEARS (FPHIB), DE 2 D'OCTUBRE DE 2020, PEL QUAL ES PRORROGA, FINS Al 31 DE GENER DE 2021, L'EXONERACIÓ A LES EMPRESES DE L'OBLIGACIÓ DE REALITZAR APORTACIONS ECONÒMIQUES A AQUESTA FUNDACIÓ.

En el si de la Comissió permanent de la FPHIB es va acordar, el passat 7 de maig de 2020, exonerar a les empreses de l'obligació de realitzar aportacions econòmiques a la FPHIB, a través de les quotes empresarials de seguretat social, durant el període 1 d'abril de 2020 a 30 de setembre de 2020, del que es va adonar en la reunió de la Comissió Paritària celebrada en la mateixa data (7 de maig de 2020), núm. 20, publicada en el «BOIB» núm. 106, de 6-6-2020, transposant-se aquest acord.

En aquest acord es contemplava de fet la possibilitat de pròrrogues ulteriors per al supòsit de perllongar-se la situació que el motivava, emmarcat en el context de crisi sanitària global, causada per la pandèmia derivada del COVID-19.

En reunió de la Comissió Permanent de la FPHIB celebrada el passat 2 d'octubre de 2020 es va abordar, com a punt cinquè de l'ordre del dia, la proposta de la FEHM de prorrogar la suspensió del pagament de les aportacions econòmiques a la FPHIB, per la crisi generada pel COVID-19 fins al 31 de gener de 2021, davant el manteniment dels efectes de la crisi en les empreses del sector i la recent publicació del Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, pel qual es prorroguen fins al 31 de gener de 2021 els expedients de regulació d'ocupació per causa de força major en els quals estan immerses la majoria d'elles, amb la consegüent exoneració de cotitzar a la Seguretat Social. Aquesta proposta va ser aprovada en el si d'aquesta Comissió permanent, on a més es va acordar dirigir una nota informativa a les empreses sobre el procediment de recaptació de quotes empresarials i l'acord de pròrroga de l'exoneració de quotes a la FPHIB, la qual cosa ja s'ha efectuat.

Així doncs, es dona compte de l'acord de la Comissió permanent de la FPHIB de prorrogar l'exoneració a les empreses de l'obligació de realitzar aportacions econòmiques a aquesta, a través de les quotes empresarials de seguretat social, fins al 31 de gener de 2021, sense perjudici que durant les dates exonerades es produeixin venciments de terminis d'ingrés d'aportacions, les quals hauran de ser ingressades.

Punt 2. COMUNICACIONS NOTIFICADES EN MATÈRIA D'INAPLICACIONS DE CONVENI COL·LECTIU.

Es dona compte que la representació de “GANA LOCA, S.L.” va informar a través de la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) en data 15-09-2020 de la inaplicació del Conveni col·lectiu, en haver-se seguit el procediment establert en l'article 82.3 de l'Estatut dels Treballadors. S'adjunta a l'acta la documentació, que ja va ser circulada en el seu moment als membres de la Comissió.

Punt 3. PRECS I PREGUNTES.

No hi ha precs i preguntes, per la qual cosa es dóna per finalitzada la reunió.

La present acta, juntament amb els seus annexos, de la qual se subscriuen cinc exemplars, serà registrada davant l'autoritat laboral (REGCON), donant el mandat per a això a Sr. Carlos Sedano, assessor de la FEHM, sol·licitant així mateix la publicació de la mateixa en el «BOIB».

No havent-hi més assumptes que tractar, i sent les 13 hores, es dóna per finalitzada la reunió.

SIGNATURES: