Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 10848
Resolució de la directora general de Personal Docent de 4 de novembre de 2020 per la qual s'aproven les bases generals del procediment de selecció de professors especialistes per cobrir vacants i substitucions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca Govern de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per a donar una resposta adequada a les necessitats formatives davant els accelerats processos de canvi que s'estaven produint, la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, i en el marc de l'especial atenció a la figura del professorat va establir la figura del professor especialista en l'article 33.2.

En desenvolupament d'aquest article, el Reial decret 1560/1995, de 21 de setembre, pel qual es regula el règim de contractació de professors especialistes, va establir un marc normatiu general, amb especial èmfasi que el professor especialista provingui d'un àmbit professional aliè al de l'ensenyament, per contribuir a què la formació dels alumnes s'adapti als canvis constants en els processos productius i artístics, tenint en compte que la finalitat darrera dels ensenyaments de formació professional i dels artístics és la de formar professionals qualificats per al mon laboral. Quant al règim de contractació d'aquest personal, la sentència de la Secció Primera de la Sala Social del Tribunal Suprem, de 26 de març de 2014, ja va deixar clar que havia de ser laboral i no administratiu, malgrat les previsions del Reial decret esmentat.

Posteriorment, la Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la Formació Professional estableix, a la seva disposició addicional segona, que d'acord amb les necessitats derivades de la planificació de l'oferta formativa, la formació professional podrà ser impartida per professionals qualificats, quan no existeixi professorat el perfil del qual es correspongui amb la formació associada a les qualificacions professionals, en les condicions i règim que determinin les corresponents Administracions competents.

La figura del professors especialista s'ha mantingut en els articles 95 a 98 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), que preveuen que les Administracions educatives, per impartir ensenyaments de formació professional, artístics, d'idiomes i esportius, puguin incorporar excepcionalment, com a professors especialistes, professionals, no necessàriament titulats, que exerceixen la seva activitat en l'àmbit laboral, atenent la seva qualificació i les necessitats del sistema educatiu. 

Històricament, la Direcció General de Personal Docent aprovava convocatòries puntuals per cobrir places concretes amb aquest personal. No obstant això, aquest sistema s'ha demostrat lent i ineficient, de forma que resulta convenient substituir-lo per la constitució de borses d'aspirants per a les diferents especialitats que permetin una gestió àgil, tant per a la cobertura de vacants com davant l'eventual necessitat de substituir a un d'aquests professors.

Per a seleccionar aquest personal , s'han de respectar els principis constitucionals d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat que regeix l'accés a la funció pública. 

És competent per dictar aquesta Resolució la directora general de Personal Docent d'acord amb la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 16 de setembre de 2019 de delegació de determinades competències en matèria de gestió de personal docent en la directora general de Personal Docent (BOIB núm.129, de 21 de setembre), que delega la competència per convocar i resoldre els procediments per seleccionar personal docent especialista. 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar les bases generals del procediment de selecció de professors especialistes per cobrir vacants i substitucions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Determinar la relació de les especialitats que poden ser objecte de convocatòries de selecció de professors especialistes, que figuren en l'annex 2 d'aquesta Resolució.

3. Aprovar el barem per valorar els mèrits, que figura com a annex 3 d'aquesta Resolució.

4. Aprovar les llistes inicials d'aspirants a professor especialista admesos, que figuren com a annex 4 d'aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució i els annexos en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web <http://dgpdocen.caib.es>.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 25.5 y 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver- se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 4 de novembre de 2020

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez

 

ANNEX 1 ​​​​​​​BASES GENERALS

I. DISPOSICIONS GENERALS

Primera

Àmbit d'aplicació

El contingut d'aquesta Resolució serà d'aplicació a partir del curs 2020-2021 a totes les convocatòries que s'aprovin per seleccionar aspirants a professors docents especialistes a les Illes Balears.

Segona

Objecte

1. En funció de les necessitats del sistema educatiu, per impartir els ensenyaments de formació professional, els ensenyaments artístics, els ensenyaments d'idiomes o els ensenyaments esportius en centres públics dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca es podran contractar, com a professors especialistes, professionals, no necessàriament titulats, que estiguin desenvolupant la seva activitat en l'àmbit laboral corresponent, atenent a la seva qualificació professional.

2. Aquests professionals podran impartir, amb caràcter excepcional i quan no hi hagi funcionaris que puguin impartir-les, especialitats d'idiomes i matèries optatives de l'educació secundària obligatòria o del batxillerat.

Tercera

Requisits generals

Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir els requisits i les condicions generals següents:

a) Ser ciutadà d'algun dels estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol altre estat on, en virtut dels tractats internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, s'hi apliqui la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea.

També poden aspirar a participar-hi els cònjuges i els descendents dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, així com els descendents dels cònjuges. En el cas dels descendents, han de ser menors de 21 anys o, si són majors, han de viure sota la dependència dels progenitors.

Igualment poden aspirar a participar-hi, d'acord amb el Reial decret 240/2007, les parelles dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que mantinguin una unió anàloga a la conjugal que estigui inscrita en un registre públic establert a aquest efecte en un estat membre de la Unió Europea, així com els descendents de la parella que siguin menors de 21 anys o que siguin majors d'aquesta edat però visquin sota la seva dependència.

b) Tenir 16 anys i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física ni psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions docents.

d) No haver estat separat, mitjançant un procediment disciplinari, del servei de cap de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se inhabilitat de manera absoluta o especial, per resolució judicial, per a ocupació de càrrecs públics, ni haver estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual, així com per tràfic d'éssers humans.

En el cas de nacionals d'un altre estat, no trobar-se inhabilitats o en una situació equivalent ni haver estat sotmesos a una sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, al seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

e) Acreditar l'experiència professional no docent, fixada com a requisit per a cada una de les especialitats a la qual s'opta.

Quarta

Comissió de Valoració

1. La Comissió de Valoració és l'òrgan col·legiat encarregat d'examinar les sol·licituds presentades, aplicar el barem de mèrits previst en l'annex 3 i emetre l'informe que ha de servir de base per aprovar les llistes provisionals d'aspirants.

2. La Comissió de Valoració està integrada per les persones següents:

  • El cap del Servei de Secundària, que n'és el president, o persona en qui delegui
  • La cap de la Secció XI, vocal, o persona en qui delegui
  • La cap del Negociat VIII, vocal, o persona en qui delegui
  • Un funcionari del Servei de Secundària, que hi actua com a secretari

Es podrà designar, com assessors, el cap del Departament de Formació Professional o persona en qui delegui, o el cap del Departament de Planificació, Ordenació i Centres o persona en qui delegui.

3. Si és necessari, la directora general de Personal Docent ha de designar els membres suplents de la Comissió de Valoració.

4. Perquè la Comissió de Valoració es pugui constituir vàlidament, es requereix com a mínim la presència del president, del secretari i d'un vocal, o de qui els substitueixi.

Cinquena

Publicitat de les actuacions

Tant la Resolució com aquests annexos, així com totes les actuacions que se'n derivin, es poden consultar a la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent.

II. CONFECCIÓ DE LES LLISTES D'ASPIRANTS

Sisena

Selecció de professors especialistes

1. Els professors especialistes es seleccionen mitjançant convocatòries públiques amb la finalitat de conformar una llista definitiva per a cada especialitat.

2. No obstant això, en l'annex 4 d'aquesta Resolució, queden conformades les llistes inicials d'aspirants a professors especialistes, per especialitats, amb els aspirants admesos en les corresponents convocatòries dels cursos 2017-2018, 2018-2019 i 2019-2020:

- No s'han inclòs en aquestes llistes el aspirants que renunciaren a la plaça oferta o adjudicada, o aquells que no van poder ser contractats d'acord amb el que disposen les bases dotzena i tretzena.

- En qualsevol cas, als aspirants admesos en més d'una convocatòria només se'ls ha tingut en compte la seva primera participació.

- Aquestes llistes tenen caràcter transitori i són vigents per a cada especialitat mentre hi romanguin aspirants a professors especialistes.

3. Les llistes inicials es completaran amb els aspirants seleccionats en les convocatòries corresponents, conformant les llistes definitives.

4. En  qualsevol moment, un aspirant admès pot sol·licitar ser-hi exclòs de la llista definitiva.

Setena

Convocatòries

1. Quan sigui necessari cobrir places d'una especialitat, ja siguin vacants o substitucions, la directora general de Personal Docent aprovarà una convocatòria pública.

2. Les especialitats que es poden convocar són:

  1. Les que s'inclouen en l'annex 2 d'aquesta Resolució.
  2. Les que, sense estar-hi incloses, corresponguin a estudis de nova implantació a les Illes Balears, sempre que el currículum d'aquests estudis permeti expressament que siguin impartides per professors especialistes. Aquestes especialitats s'inclouran d'ofici a l'annex 2.

3. Tots els aspirants han de participar en la convocatòria que es publiqui a tal efecte, sempre que no estiguin admesos en la llista definitiva de l'especialitat.

4. Tot i això, un aspirant admès en la llista definitiva d'una especialitat pot participar per a la mateixa especialitat en una nova convocatòria a l'efecte d'actualitzar mèrits. En el cas que participi un aspirant que formi part de la llista inicial, només es tindrà en compte la seva darrera participació, deixant sense efectes les seves participacions anteriors.

III. ADJUDICACIÓ DE PLACES

Vuitena

Ordre en l'adjudicació de places

1. Les places de cada especialitat s'oferiran, per a ser adjudicades, a mesura que sorgeixi la necessitat de cobertura als centres docents.

2. Les places s'adjudicaran als aspirants admesos en la llista definitiva en l'ordre següent:

- En primer lloc, als aspirants de la llista inicial, prevista en l'annex 4 d'aquesta Resolució, ordenats segons la data de publicació de les convocatòries, de més antiga a més moderna i, dins cada convocatòria, segons l'ordre de punts obtinguts en aplicació del barem publicat en la convocatòria corresponent.

- En segon lloc, la resta d'aspirants de la llista definitiva, per aplicació del barem de punts de l'annex 3 d'aquesta resolució, ordenant els aspirants de major a menor puntuació, independentment de la data de publicació de la convocatòria en la que participin.

3. En cas d'empat entre dos o més aspirants, s'han d'aplicar els criteris de desempat següents:

  1. Millor puntuació en els apartats del barem de mèrits d'acord amb l'ordre en què figuren en l'annex 3.
  2. El major temps d'experiència laboral acreditada.

Novena.

Procediment d'adjudicació de places

1. L'adjudicació es farà mitjançant comunicació telefònica i/o correu electrònic, tenint en compte els mitjans que l'aspirant hagi indicat a l'efecte de notificació i comunicació en la seva sol·licitud de participació. L'aspirant haurà de comunicar l'acceptació o no de la plaça en un termini màxim de 24 hores.

2. A l'efecte de l'adjudicació de places a professors especialistes, s'ha de tenir en compte allò que s'estableix en la base catorzena d'aquest annex.

3. L'adjudicació es perfecciona amb la firma del contracte.

Desena

Adjudicació de places als aspirants exclosos

1. De forma excepcional, i per tal de garantir l'atenció a l'alumnat, en el supòsit que no hi hagi aspirants admesos en alguna especialitat es podrà contractar de forma motivada a aquells aspirants exclosos de la darrera convocatòria de l'especialitat que, malgrat que no acreditin el període d'experiència professional requerit per a cada especialitat, estiguin en una d'aquestes situacions:

- hagin acreditat una experiència professional no docent relacionada amb l'especialitat a la qual s'opta de, com a mínim, 365 dies.

- hagin obtingut una puntuació de, com a mínim, 3 punts en l'apartat 2.a del barem de valoració de mèrits.

- hagin obtingut una puntuació de, com a mínim, 2 punts en l'apartat 2.c del barem de valoració de mèrits

- hagin obtingut una puntuació de, com a mínim, 2 punts en l'apartat 5 del barem de valoració de mèrits.

2. A l'efecte d'adjudicar-los una plaça, aquests aspirants seran ordenats per la puntuació total obtinguda per l'aplicació del barem de valoració de mèrits de l'annex 3 d'aquesta resolució, adjudicant la plaça a l'aspirant amb major puntuació i amb aplicació, si s'escau, dels criteris de desempat previstos en la base vuitena.

Onzena

Renúncia a la plaça adjudicada

1. Els professors especialistes poden renunciar una única vegada al llarg del curs a la plaça oferta sense al·legar cap motiu.

2. En el cas que un professor especialista que ja hagi renunciat una vegada no accepti una nova plaça oferta, serà exclòs de la llista corresponent.

3. En el cas que un professor especialista no respongui a l'oferiment d'una plaça en el termini establert segons la base novena, no accepti la plaça oferta, renunciï o no s'incorpori a la plaça adjudicada, serà exclòs de la llista corresponent.

IV. RÈGIM DE CONTRACTACIÓ

Dotzena

Contractació

1. La contractació de professors especialistes, en centres públics dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, d'acord amb el que preveu la Llei orgànica 2/2006 d'educació, s'ajustarà al que disposen la susdita llei, el Reial Decret 1560/1995 pel qual es regula el règim de contractació de professors especialistes, la normativa administrativa que resulti d'aplicació i aquesta resolució.

2. La contractació de professors especialistes estarà sotmesa al règim laboral.

3. El contracte es formalitzarà per escrit entre la directora general de Personal Docent i el professor especialista i, en tot cas, s'ha d'indicar l'objecte del contracte, la seva durada, la dedicació horària setmanal (distribuïda en hores lectives, complementàries i de preparació fora del centre), les funcions a realitzar i el règim econòmic aplicable.

4. No es podran contractar aquells aspirants que acumulin un temps treballat com a professor especialista de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que superi els límits establerts en l'article 15.5 del Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, incloent-hi el període de durada objecte de la contractació prevista.

5. Quan un aspirant ocupi una plaça com a personal docent en centres públics d'ensenyament no universitari al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, adjudicada mitjançant qualsevol dels procediments d'adjudicació de places docents, no se li adjudicarà cap altra plaça en tant continuï ocupant la que se li va adjudicar prèviament.

6. És incompatible la contractació com a professor especialista amb la situació de servei actiu com a funcionari o amb la condició de personal laboral en actiu en qualsevol Administració Pública, sense perjudici del que disposa la disposició addicional primera de la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació Professional.

Tretzena

Durada del contracte

1. La contractació dels professors especialistes tindrà caràcter temporal, a temps complet o parcial segons les necessitats educatives.

2. Els contractes de professors especialistes no podran estendre's per un temps superior a 10 mesos, sense perjudici de la durada dels contractes d'interinitat.

3. La data de finalització serà la indicada en el contracte que, en cap cas, no podrà ser superior al 30 de juny del corresponent curs escolar. En el cas de substitucions, la data de finalització dels contractes d'interinitat, serà quan s'incorpori la persona que ocupava la plaça, quan aquesta cessi o quan finalitzi el seu contracte.

Catorzena

Continuïtat del contracte en supòsits excepcionals

1. Tenint en compte allò que estableixen les bases dotzena i tretzena i sempre que el director del centre no hagi informat desfavorablement la continuïtat del professor especialista:

  1. Els contractes dels professors especialistes podran prorrogar-se, per períodes de temps no superiors a 10 mesos.
  2. En el cas que un professor especialista estigui ocupant una plaça a mitja jornada a un centre i sorgeixi la necessitat de cobrir una vacant sobrevinguda o substitució de la seva especialitat a mitja jornada al mateix centre, se li podrà oferir la nova plaça a aquest professor especialista.
  3. En el cas que un professor especialista cessi en una plaça i, en un termini no superior a 3 mesos, torni a sorgir la necessitat de cobrir aquesta plaça al llarg del curs o en el curs següent, se li podrà oferir la plaça al darrer professor especialista que la va ocupar.

2. Les situacions anteriors es reflectiran, si s'escauen, en els corresponents contractes.

 

ANNEX 2 Especialitats que poden ser convocades per a professors especialistes

ESPECIALITATS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL - 991XX

99101 CUINA I PASTISSERIA

99102 EQUIPS ELECTRÒNICS

99103 ESTÈTICA

99104 FABRICACIÓ I INSTAL·LACIÓ DE FUSTERIA I MOBILIARI

99105 INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT D'EQUIPS TÈRMICS I FLUIDS

99106 INSTAL·LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

99108 LABORATORI

99109 MANTENIMENT DE VEHICLES

99110 MÀQUINES, SERVEIS I PRODUCCIÓ

99111 MECANITZACIÓ I MANTENIMENT DE MÀQUINES

99112 OFICINA DE PROJECTES DE CONSTRUCCIÓ

99113 OFICINA DE PROJECTES DE FABRICACIÓ MECÀNICA

99114 OPERACIONS I EQUIPS D'ELABORACIÓ DE PRODUCTES ALIMENTARIS

99116 OPERACIONS I EQUIPS DE PRODUCCIÓ AGRÀRIA

99117 PATRONATGE I CONFECCIÓ

99118 PERRUQUERIA

99119 PROCEDIMENTS DE DIAGNÒSTIC CLÍNIC I ORTOPROTÈTIC

99120 PROCEDIMENTS SANITARIS I ASSISTENCIALS

99121 PROCESSOS COMERCIALS

99122 PROCESSOS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

99123 PRODUCCIÓ D'ARTS GRÀFIQUES

99125 SERVEIS A LA COMUNITAT

99126 SERVEIS DE RESTAURACIÓ

99127 SISTEMES I APLICACIONS INFORMÀTIQUES

99129 TÈCNIQUES I PROCEDIMENTS D'IMATGE I SO

99139 MEDIACIÓ COMUNICATIVA

99140 EMERGÈNCIES I PROTECCIÓ CIVIL

99141  NAVEGACIÓ I PESCA LITORAL

99142  PREVENCIÓ RISCOS LABORALS

ESPECIALITATS D'ESCOLES OFICIALS D'IDIOMES – 992XX

            99201 ALEMANY

            99202 ÀRAB

            99203 CATALÀ

            99204 XINÈS

            99206 ESPANYOL

            99208 FRANCÈS

            99211 ANGLÈS

            99212 ITALIÀ

            99217 RUS

​​​​​​​ESPECIALITATS DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES – 994XX

            99402 ARPA

            99403 CANT

            99404 CLARINET

            99405 CLAVECÍ

            99406 CONTRABAIX

            99407 COR

            99408 FAGOT

            99410 FLAUTA TRAVESSERA

            99411 FLAUTA DE BEC

            99412 FONAMENTS DE COMPOSICIÓ

            99414 GUITARRA

            99415 GUITARRA FLAMENCA

            99416 HISTÒRIA DE LA MÚSICA

            99419 OBOÈ

            99420 ORGUE

            99421 ORQUESTRA

            99422 PERCUSSIÓ

            99423 PIANO

            99424 SAXÒFON

            99426 TROMBÓ

            99427 TROMPA

            99428 TROMPETA

            99429 TUBA

            99431 VIOLA

            99433 VIOLÍ

            99434 VIOLONCEL

            99435 DANSA ESPANYOLA

            99436 DANSA CLÀSSICA

            99437 DANSA CONTEMPORÀNIA

            99460 LLENGUATGE MUSICAL

            99464 REPERTORI AMB PIANO PERE A LA DANSA

            99465 CANT FLAMENC

            99467 PAS A DOS (PARTENAIRE)                       

ESPECIALITATS D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY – 995XX

            99501 CERÀMICA

            99504 CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ D'OBRES PICTÒRIQUES

            99507 DIBUIX ARTÍSTIC I COLOR

            99508 DIBUIX TÈCNIC

            99509 DISSENY D'INTERIORS

            99510 DISSENY DE MODA

            99511 DISSENY DE PRODUCTE

            99512 DISSENY GRÀFIC

            99515 FOTOGRAFIA

            99516 HISTÒRIA DE L'ART

            99517 JOIERIA I ORFEBRERIA

            99520 MATERIALS I TECNOLOGIA: DISSENY

            99521 MITJANS AUDIOVISUALS

            99522 MITJANS INFORMÀTICS

            99523 ORGANITZACIÓ INDUSTRIAL I LEGISLACIÓ

            99525 VOLUM

ESPECIALITATS D'ARTS PLÀSTIQUES – 996XX    

            99654 RESTAURACIÓ D'ENQUADERNACIONS

            99655 RESTAURACIÓ

            99656 DISSENY GRÀFIC ASSISTIT PER ORDINADOR

            99657 EBENISTERIA ARTÍSTICA

            99658 ESMALTS

            99659 FOTOGRAFIA I PROCESSOS DE REPRODUCCIÓ

            99660 MODELISME I MAQUETISME

            99661 MOTLLES I REPRODUCCIONS

            99662 TÈCNIQUES CERÀMIQUES

            99663 TÈCNIQUES DE GRAVAT I ESTAMPACIÓ

            99664 TÈCNIQUES DE JOIERIA I BIJUTERIA

            99665 TÈCNIQUES DE PATRONATGE I CONFECCIÓ

            99666 TÈCNIQUES DEL METALL

            99667 TÈCNIQUES DE TÈXTILS

 

ANNEX 3 Barem de valoració dels mèrits

Nomes es valoren com a mèrits aquells que no siguin requisits.

1. Experiència laboral professional no docent (puntuació màxima: 10 punts)

  1. Per cada any complet d'experiència laboral en llocs de feina relacionats amb l'especialitat a la qual s'opta, a part dels anys d'experiència requerits en la convocatòria: 1 punt.
  2. Per cada mes d'experiència laboral en llocs de feina relacionats amb l'especialitat a la qual s'opta, a part dels anys d'experiència requerits en la convocatòria: 0,08 punts.
  3. Per cada dia d'experiència laboral en llocs de feina relacionats amb l'especialitat a la qual s'opta, a part del anys d'experiència requerits en la convocatòria: 0,002 punts

2. Mèrits acadèmics (puntuació màxima: 10 punts)

  1. Estudis superiors universitaris de primer cicle: 

  •  Titulació superior específica relacionada amb l'especialitat obtinguda a una institució acadèmica oficial: 3 punts per titulació.
  • Altres títols superiors no relacionats amb l'especialitat obtinguts en una institució acadèmica oficial: 1 punt per titulació.
  1. Estudis superiors universitaris de segon i tercer cicle:

  • Doctorat relacionat amb l'especialitat: 4 punts.
  • Màster universitari oficial relacionat amb l'especialitat: 3 punts.
  1. Estudis superiors de formació professional:

  • Tècnic superior o equivalent de la família professional relacionada amb l'especialitat: 2 punts per titulació.
  • Curs d'especialització de grau superior de la família professional relacionada amb l'especialitat: 0,5 punts per curs d'especialització.
  • Certificat de professionalitat de nivell 3 de la família professional relacionada amb l'especialitat: 0,5 punts per certificat, sempre que no s'acrediti el tècnic superior o equivalent relacionat amb el certificat.

Els títols, diplomes o estudis estrangers han d'estar homologats.

3. Coneixements de català (puntuació màxima: 1,50 punts)

Només es valora el certificat de nivell superior:

- Certificat de capacitació per a l'ensenyament en llengua catalana a l'educació secundària o equivalent: 1,50 punts.

- Nivell C2: 1,25 punts.

- Nivell C1: 1 punt.

- Nivell B2: 0,75 punts.

- Nivell B1: 0,5 punts.

​​​​​​​4. Titulacions oficials d'idiomes estrangers segons el Marc europeu comú de referència-MECR (puntuació màxima: 1,50 punts)

Només es valora el certificat de nivell superior d'un mateix idioma:

- Nivell C2: 1,25 punts.

- Nivell C1: 1 punt.

- Titulació de cicle superior o nivell avançat: 0,75 punts.

- Titulació de cicle elemental o nivell intermedi: 0,5 punts.

5. Experiència com a docent (puntuació màxima: 10 punts)

Només es valora l'experiència com a docent relacionada amb la família professional o de l'àmbit de l'especialitat:

  1. Experiència a centres públics d'ensenyament reglat no universitari: 2 punts per any complet, 0,16 punts per mes i 0,005 punts per dia.
  2. Experiència a centres privats/concertats d'ensenyament reglat no universitari: 1 punt per any complet, 0,08 punts per mes i 0,002 punts per dia.
  3. Experiència com a formador impartint certificats de professionalitat a centres públics de les Illes Balears: 0,001 punts per hora impartida.

6. Altres mèrits relacionats amb la plaça a la qual s'opta (puntuació màxima: 2 punts)  

  1. Per cada hora com a assistent, ponent o coordinador d'activitats de formació reconegudes i relacionades amb la família professional o l'àmbit de la plaça: 0,02 punts.
  2. En el cas que en l'apartat anterior no es certifiqui el nombre d'hores de l'activitat: 0,05 punts per cada activitat.

 

ANNEX 4 Llistes inicials de professors especialistes d'altres convocatòries

ordre

convocatòria

identificació

llinatges, nom

puntuació

especialitat

1

2017-18 1ª

***7466***

LOPEZ BUTRAGUEÑO, IGNACIO

4,0800

99101

2

2018-19 2ª

***2987***

SEGURA I MIRO, MIQUEL

11,2400

99101

3

2018-19 2ª

***8210***

HERNANDEZ GARCIA, JORGE

9,8000

99101

4

2018-19 2ª

***3054***

TORRES CHESLYN, SANTIAGO

7,8300

99101

5

2018-19 2ª

***1201***

CAÑELLAS DE BALLE, MARIA DEL MAR

7,4900

99101

6

2018-19 2ª

***9191***

FORTANET RODRIGUEZ, GORKA

5,4800

99101

7

2018-19 2ª

***5220***

TUR CASTILLO, JUAN MANUEL

3,0300

99101

8

2018-19 2ª

***1521***

MORENO SANTOS, PABLO

1,0000

99101

9

2018-19 2ª

***9008***

PIQUERAS MARTINEZ, ROMAN

0,8200

99101

1

2018-19 2ª

***1560***

PONS OLIVER, GUILLEM DAVID

16,0000

99102

2

2018-19 2ª

***9770***

GOMES DA SILVA, IACYEL

11,4800

99102

3

2018-19 2ª

***5120***

VILLALBA ESCANDELL, ALBERTO

10,5000

99102

4

2018-19 2ª

***3154***

JULIÀ MONER, GABRIEL

5,7870

99102

5

2018-19 3ª

***6434***

LÓPEZ FERNÁNDEZ, JOSÉ CÁNDIDO

20,0000

99102

6

2018-19 3ª

***2834***

CASARES CARMONA, MARÍA PILAR

17,2200

99102

7

2018-19 3ª

***2330***

VERDU FRANCO, SERGIO

13,7480

99102

8

2018-19 4ª

***3115***

CESARI BOHIGAS, JOAN

17,4800

99102

9

2018-19 4ª

***4698***

MARÍN GÓMEZ, JUAN FRANCISCO

9,0000

99102

10

2019-20 1ª

***2430***

AGRELO FIEIRA, ANTONIO

16,9520

99102

11

2019-20 1ª

***7075***

ALBA RAMON, ONOFRE ALFREDO

14,0000

99102

12

2019-20 1ª

***0085***

CORULLÓN LAGO, GUILLERMO

13,0000

99102

13

2019-20 3ª

***7412***

CASANOVAS STOBART, FRANCISCO

17,0000

99102

14

2019-20 3ª

***8167***

EL YAZIDI HAITOF, MILOUD

4,4000

99102

1

2018-19 2ª

***1906***

PALET GELABERT, OLGA

12,5600

99103

2

2018-19 2ª

***1645***

D'ALMEIDA TOYOS, VANESA

10,0000

99103

3

2018-19 2ª

***1331***

ISERN CLAR, MARTA

9,5600

99103

4

2018-19 2ª

***3165***

ROSSELLÓ MERCER, MAGDALENA

9,2800

99103

5

2018-19 2ª

***8562***

VALENZUELA SERRANO, Mª DEL PILAR

3,6400

99103

6

2018-19 2ª

***3010***

CEBRIAN BERNAL, AGUSTINA

2,2500

99103

1

2017-18 2ª

***2270***

QUETGLAS BUNYOLA, DAMIÀ

10,0000

99104

1

2018-19 4ª

***4698***

MARÍN GÓMEZ, JUAN FRANCISCO

9,0000

99105

2

2018-19 4ª

***1867***

SÁNCHEZ LÓPEZ, JOSÉ CARLOS

3,3760

99105

3

2019-20 1ª

***3785***

SÁNCHEZ SÁNCHEZ, ANTONIO

19,7500

99105

4

2019-20 1ª

***8215***

PONS OLIVER, GUILLERMO DAVID

19,0000

99105

5

2019-20 1ª

***3093***

AGRELO FIEIRA, ANTONIO

16,9520

99105

6

2019-20 1ª

***1520***

VIDAL BALLESTER, BARTOLOMÉ

11,4700

99105

7

2019-20 1ª

***5120***

VILLALBA ESCANDELL, ALBERTO

10,9820

99105

8

2019-20 3ª

***9056***

INFANTE FRANCÉS, MANUEL

19,6400

99105

9

2019-20 3ª

***2058***

GARCÍAS  PALLARÉS, APOLONIA

19,2400

99105

10

2019-20 3ª

***3074***

CASANOVAS STOBART, FRANCISCO

17,0000

99105

11

2019-20 3ª

***6892***

DELTORO GRAU, JOSÉ

16,4800

99105

12

2019-20 3ª

***3147***

SASTRE GUASCH, FRANCISCO

7,8100

99105

13

2019-20 3ª

***4132***

FRAGOSO MORENO, FRANCISCO

7,6400

99105

14

2019-20 3ª

***8167***

EL YAZIDI HAITOF, MILOUD

4,4000

99105

1

2018-19 2ª

***1560***

PONS OLIVER, GUILLEM DAVID

16,0000

99106

2

2018-19 2ª

***4325***

JANER LLOBERA, SEBASTIÁN

11,6300

99106

3

2018-19 2ª

***5486***

JULIÀ MONER, GABRIEL

5,7870

99106

4

2018-19 4ª

***3246***

MARÍN GÓMEZ, JUAN FRANCISCO

9,0000

99106

5

2019-20 1ª

***1540***

CESARI BOHIGAS, JOAN

21,2300

99106

6

2019-20 1ª

***2430***

AGRELO FIEIRA, ANTONIO

16,9520

99106

7

2019-20 1ª

***9907***

GÓMEZ ESTÉVEZ, PEDRO LUIS

16,3900

99106

8

2019-20 1ª

***3168***

DELTORO GRAU, JOSÉ

16,2400

99106

9

2019-20 1ª

***2058***

VIDAL BALLESTER, BARTOLOMÉ

11,4700

99106

10

2019-20 1ª

***6951***

VILLALBA ESCANDELL, ALBERTO

10,9820

99106

11

2019-20 1ª

***6703***

EL YAZIDI HAITOF, MILOUD

4,4000

99106

1

2018-19 2ª

***8227***

COSTA GARCÍA, VÍCTOR

13,7500

99109

2

2018-19 2ª

***7336***

SITGES RIERA, JUAN

12,3000

99109

3

2018-19 2ª

***1454***

ATIENZA GAJETE, ANA MARÍA

6,0800

99109

4

2018-19 2ª

***3128***

PERELLÓ BORRÀS, PERE

2,7200

99109

5

2019-20 1ª

***0752***

PONS FONTANALS, JAIME

11,0700

99109

6

2019-20 1ª

***1738***

MARTÍN JUAN, RAMÓN

10,7640

99109

7

2019-20 1ª

***2046***

LLITERAS BARCELÓ, GABRIEL

8,4100

99109

8

2019-20 1ª

***1741***

TORRENS BAGUR, VÍCTOR

6,0400

99109

9

2019-20 1ª

***6948***

BURGUERA PORTELL, GABRIEL

5,8200

99109

10

2019-20 1ª

***3184***

FLORIT VERD, BARTOMEU

3,9400

99109

11

2019-20 1ª

***2045***

COLOMILLO ROMILLO, ANTONI

3,3900

99109

12

2019-20 1ª

***3076***

CASTELLÓ PONS, GABRIEL

0,7400

99109

13

2019-20 3ª

***3632***

MARTÍNEZ BONNIN, ERIC

16,7300

99109

14

2019-20 3ª

***1447***

RIBAS PLANELLS, VICENTE

15,9720

99109

15

2019-20 3ª

***3536***

SANSÓ NICOLAU, SEBASTIÁN

15,5000

99109

16

2019-20 3ª

***4325***

JAUME OLIVER, PEDRO JUAN

15,0000

99109

17

2019-20 3ª

***0934***

ALOMAR FEMENÍAS, VICENÇ

13,2120

99109

18

2019-20 3ª

***3050***

RAPADO MARTÍNEZ, NARCISO

13,0000

99109

19

2019-20 3ª

***7688***

CLADERA SÁNCHEZ, MARTÍN

6,5000

99109

20

2019-20 3ª

***1738***

JIMÉNEZ VIDAL, MARÍA ISABEL

6,3200

99109

21

2019-20 3ª

***6703***

EL YAZIDI HAITOF, MILOUD

4,4000

99109

22

2019-20 3ª

***3168***

MAS NICOLAU, JOAN MIQUEL

4,3200

99109

1

2018-19 2ª

***1560***

PONS OLIVER, GUILLEM DAVID

16,0000

99110

2

2018-19 2ª

***3128***

PERELLÓ BORRÀS, PERE

2,7200

99110

3

2019-20 1ª

***1560***

PONS OLIVER, GUILLERMO DAVID

19,0000

99110

4

2019-20 1ª

***1867***

SÁNCHEZ LÓPEZ, JOSÉ CARLOS

17,0700

99110

5

2019-20 1ª

***3093***

AGRELO FIEIRA, ANTONIO

16,9520

99110

6

2019-20 1ª

***1741***

TORRENS BAGUR, VÍCTOR

6,0400

99110

7

2019-20 3ª

***7412***

CASANOVAS STOBART, FRANCISCO

17,0000

99110

8

2019-20 3ª

***8215***

BARCELÓ RIGO, JAUME

13,7500

99110

9

2019-20 3ª

***4703***

SASTRE GUASCH, FRANCISCO

7,8100

99110

10

2019-20 3ª

***1738***

JIMÉNEZ VIDAL, MARÍA ISABEL

6,3200

99110

11

2019-20 3ª

***6703***

EL YAZIDI HAITOF, MILOUD

4,4000

99110

12

2019-20 3ª

***3168***

MAS NICOLAU, JOAN MIQUEL

4,3200

99110

13

2019-20 3ª

***3723***

CIFRE FERRAGUT, MIGUEL

2,6400

99110

1

2018-19 2ª

***1560***

PONS OLIVER, GUILLEM DAVID

16,0000

99111

2

2018-19 2ª

***3128***

PERELLÓ BORRÀS, PERE

2,7200

99111

1

2017-18 1ª

***7851***

DE LA NAVA VAZQUEZ, AINA BELEN

3,3600

99118

2

2018-19 2ª

***2995***

ARTERO MARTINEZ, M. ISABEL

14,5000

99118

3

2018-19 2ª

***1906***

PALET GELABERT, OLGA

12,5600

99118

4

2018-19 2ª

***3165***

ROSSELLÓ MERCER, MAGDALENA

10,1200

99118

5

2018-19 2ª

***3608***

FLORES RASTRERO, ROSA MARIA

10,0000

99118

6

2018-19 2ª

***1645***

D'ALMEIDA TOYOS, VANESA

10,0000

99118

7

2018-19 2ª

***1985***

SAEZ ARAQUE, NURIA

10,0000

99118

8

2018-19 2ª

***8212***

RAMIS MATEU, MARIA MAGDALENA

9,8000

99118

9

2018-19 2ª

***1331***

ISERN CLAR, MARTA

9,5600

99118

10

2018-19 2ª

***2413***

BAUTISTA MADRID, EUGENIA MARIA

9,4800

99118

11

2018-19 2ª

***4737***

CARMONA JIMENEZ, RAFAELA

9,3200

99118

12

2018-19 2ª

***2685***

GUTIERREZ OVIEDO, ISABEL

9,0770

99118

13

2018-19 2ª

***2344***

DE LA HOZ TEMPRANO, LAURA

8,3200

99118

14

2018-19 2ª

***3050***

GELABERT HORRACH, CATALINA

8,0000

99118

15

2018-19 2ª

***2613***

SANSO FUSTER, CATALINA ANTONIA

7,2400

99118

16

2018-19 2ª

***3110***

PONS ORTEGA, CATALINA

6,3200

99118

17

2018-19 2ª

***8890***

CARMONA RIOS, ARACELI

5,8000

99118

18

2018-19 2ª

***4992***

HERNANDEZ DEL TORO, ALBERTO

5,8000

99118

19

2018-19 2ª

***8641***

JAUME COLL, MARIA JESUS

5,7200

99118

20

2018-19 2ª

***1743***

TABERNER CAPÓ , ROSER

5,5500

99118

21

2018-19 2ª

***7481***

PIÑEIRO HERRAIZ, M. JOSÉ

5,4000

99118

22

2018-19 2ª

***7251***

VICO VIKAVA, AMANDA

4,5600

99118

23

2018-19 2ª

***6532***

NAVARRO LIZÓN, Mª CRISTINA

3,7200

99118

24

2018-19 2ª

***4396***

GARCIA SOLANO, Mª ANGELES

2,2400

99118

25

2018-19 2ª

***6235***

XAMENA MALONDRA, PAULA

2,5600

99118

26

2018-19 2ª

***7254***

GARCIA MARCHANTE, ROSANA

2,2400

99118

27

2018-19 2ª

***7104***

VADELL RIERA, Mª CRISTINA

2,0800

99118

28

2018-19 2ª

***8234***

BERNARD POMAR, ÀNGELA

0,2400

99118

1

2018-19 2ª

***1201***

CAÑELLAS DE BALLE, MARIA DEL MAR

7,4900

99126

2

2018-19 2ª

***1423***

SANCHEZ JUSTO, ANTONIO BONIFACIO

6,4800

99126

3

2018-19 2ª

***3946***

CASTILLO BARRA, JONATHAN

6,0000

99126

4

2018-19 2ª

***3180***

CALDENTEY REUS, ANTONIO

3,4800

99126

5

2018-19 2ª

***8139***

NOGUERA HOLM, MARIA TERESA

1,7400

99126

1

2018-19 2ª

***8577***

CORULLON LAGO, GUILLERMO

16,0000

99127

2

2018-19 2ª

***4325***

JANER LLOBERA, SEBASTIÁN

11,6300

99127

3

2018-19 2ª

***7086***

ESTARELLAS MATAS, RAFAEL

5,5600

99127

4

2018-19 2ª

***1515***

SOLER BARCELÓ, JUAN

3,0000

99127

5

2018-19 2ª

***7070***

GUAL ROSSELLÓ, JOSEP

2,2300

99127

6

2018-19 4ª

***1743***

MOLL MOLL, IVÁN

6,0800

99127

7

2018-19 4ª

***1818***

GELABERT SERRA, JUAN

5,2680

99127

8

2018-19 4ª

***1867***

SÁNCHEZ LÓPEZ, JOSÉ CARLOS

3,3760

99127

9

2018-19 4ª

***5866***

MUNTANER ESTARELLAS, MIQUEL

3,0000

99127

10

2019-20 1ª

***3065***

SERNA ROSSELLÓ, ANTONIO

22,1990

99127

11

2019-20 1ª

***0742***

GARRIDO COBO, JUAN

20,9000

99127

12

2019-20 1ª

***7530***

LÓPEZ LABRADA, ANTONIO

15,0000

99127

13

2019-20 1ª

***5486***

JULIÀ MONER, GABRIEL

9,9130

99127

14

2019-20 1ª

***5697***

HERNÁNDEZ LÓPEZ, IARDENA

8,9100

99127

15

2019-20 1ª

***8439***

MANZANO AMBOADES, FRANCISCO JAVIER

4,3900

99127

1

2018-19 3ª

***2970***

SOUBRIER SARTE, ARANZAZU

7,2400

99139

1

2019-20 1ª

***8355***

LORCA PÉREZ, MANUEL

10,4000

99140

2

2019-20 1ª

***3141***

CALVO CAIMARI, DANIEL

5,5900

99140

1

2017-18 1ª

***1226***

MAYOL MORELL, JOAN

0,8800

99141

1

2018-19 1ª

***0469***

MOTOS OSAMA, Mª NOEMI

19,2590

99142

2

2018-19 1ª

***8227***

MAYOL FERRER, ANTONIA

17,5500

99142

3

2018-19 1ª

***2794***

JAUME PRIETO, JUANA Mª

10,6600

99142

4

2018-19 1ª

***1503***

CUBERO ALIAS, FERNANDO

7,0000

99142

5

2018-19 1ª

***7348***

SORIANO LLEÓ, MARCOS

2,2400

99142

1

2018-19 3ª

***1916***

CARRION PORCEL, CRISTINA

10,0420

99201

2

2018-19 3ª

***3063***

FLECKENSTEIN, ANGELA

8,2900

99201

3

2018-19 3ª

***3346***

MATHIS, ANDREAS REINOLD

7,4700

99201

4

2018-19 3ª

***0004***

STOEGER, MARTIN

7,0500

99201

5

2018-19 3ª

***2169***

GARCIA MATEOS, MARIA JESUS

6,8840

99201

6

2018-19 3ª

***2985***

RODRIGUEZ HUBER, MARTIN

6,2500

99201

7

2018-19 3ª

***2917***

BALLESTEROS CARRASCO, MARIA

6,0000

99201

8

2018-19 3ª

***4245***

ALONSO BORONAT, PATRICIA

5,7020

99201

9

2018-19 3ª

***5251***

SALES FERRUS, MARIA

5,2500

99201

10

2018-19 3ª

***1204***

SCHUESSLER, FRANZISKA

5,2450

99201

11

2018-19 3ª

***8305***

WEBER, ALICE

4,8620

99201

12

2018-19 3ª

***4237***

NAVARRO GARCIA, RAQUEL

4,2500

99201

13

2018-19 3ª

***0767***

HUTTEN, ULRIKE

4,1850

99201

14

2018-19 3ª

***7062***

MARTIN ZAFRILLA, FRANCISCO

4,0000

99201

15

2018-19 3ª

***9738***

MATTHIESEN, JENS

3,7500

99201

16

2018-19 3ª

***3146***

FORTEZA CUNI, MARINA

3,2500

99201

17

2018-19 3ª

***3561***

ANGLADA BENEJAM, ANNA

2,7500

99201

18

2018-19 3ª

***6288***

GREVEN, BETTINA

0,0000

99201

19

2018-19 4ª

***0989***

WOERNER BORRÁS, CLAUDIA

2,0000

99201

20

2019-20 1ª

***2787***

HIRTE, RICARDA

6,7170

99201

21

2019-20 1ª

***3628***

ALEMANY SCHIMIDT, ALEXANDRA

5,4700

99201

22

2019-20 1ª

***4657***

SÁNCHEZ DÍAZ, ROCÍO

5,0000

99201

23

2019-20 1ª

***3246***

DREHSEN SALVADOR, JULIA

4,7500

99201

24

2019-20 1ª

***1989***

SANDBICHLER, SANDRA

4,5400

99201

25

2019-20 1ª

***GK42***

FINKE, ANJA

2,9500

99201

26

2019-20 1ª

***3186***

ORDOZGOITI ARÉVALO, MACARENA

1,0000

99201

27

2019-20 1ª

***0978***

GARCÍA PÉREZ, ESMERALDA

0,7500

99201

28

2019-20 1ª

***1073***

VAN MOOCK, RENÉ

0,0000

99201

29

2019-20 1ª

***1111***

KUTZA, JASMIN INES

0,0000

99201

30

2019-20 3ª

***6560***

RUEDA LOHACES, MARÍA JESÚS

13,0000

99201

31

2019-20 3ª

***2667***

WEGER, THERESIA MARGARETHA

9,2210

99201

32

2019-20 3ª

***5391***

DE LA LASTRA BECKER, RICARDO JOSÉ

8,3160

99201

33

2019-20 3ª

***5071***

BAUTISTA GONZÁLEZ, MARÍA JOSÉ

6,0000

99201

34

2019-20 3ª

***8791***

PRIETO REINA, CARMEN

5,4040

99201

35

2019-20 3ª

***8379***

VICO PATRICIO, PATRICIA

4,2500

99201

36

2019-20 3ª

***HZ81***

GEUSS, GERHARD WILLIBALD

0,0000

99201

1

2019-20 3ª

***6153***

PIERNAVIEJA MIGUEL, MARÍA ASUNCIÓN

8,6650

99204

2

2019-20 3ª

***3150***

BUADES GARCÍA, ÁNGELA

6,9290

99204

3

2019-20 3ª

***6627***

XU, LAN

6,0000

99204

4

2019-20 3ª

***8292***

SOLER PENADES, ALBERTO

5,7500

99204

5

2019-20 3ª

***1442***

LIU, XIALIN

3,0000

99204

6

2019-20 3ª

***0897***

YI, LONGXIAO

3,0000

99204

7

2019-20 3ª

***1436***

MUT SALVÁ, CATALINA

2,2500

99204

1

2018-19 3ª

***3586***

ÁLVAREZ FIDALGO, ELISA

8,9270

99208

2

2019-20 1ª

***3102***

PERESSINI SCHAPIRA, AINHOA

5,1040

99208

3

2019-20 1ª

***9112***

TELES PINTO, NELSON

1,9740

99208

4

2019-20 1ª

***2641***

MARTINS, SANDRINE

1,0000

99208

5

2019-20 1ª

***3821***

VAUGON, PASCAL

0,0000

99208

6

2019-20 1ª

***0067***

BERROUET LAURENDON, LAURENCE

0,0000

99208