Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SINEU

Núm. 10825
Aprovació definitiva suspensió aplicació ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 20 d'agost de 2020 es va publicar al BOIB núm. 144 l'aprovació inicial de la suspensió de l'aplicació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa, publicada al BOIB núm. 89 de data 14/7/2016, amb els següents termes:

«En data 14 de juliol de 2016 es va publicar al BOIB núm. 89 l'aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa.

Atès que com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma en tot l'estat espanyol mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, es va suspendre l'obertura al públic dels locals i establiments d'hostaleria i restauració, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19.

Posteriorment, i emmarcada dins el Pla de transició a la nova normalitat aprovat pel Consell de Ministres en data 28 d'abril de 2020, es va dictar l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, per la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura al públic de determinats comerços i serveis i l'obertura d'arxius, així com la pràctica del deport professional i federat, segons la qual, s'adopten diferents mesures destinades a flexibilitzar determinades restriccions implantades amb l'estat d'alarma i, en concret pel que fa a l'àmbit d'hostaleria i restauració, es disposa que aquestes activitats es podran realitzar, a més del servei d'entrega a domicili ja permès, mitjançant la possibilitat de recollida pel client en l'establiment, sempre que es respectin determinades mesures d'higiene, prevenció i aforament.

En data 9 de maig, mitjançant Ordre SND/399/2020, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional implantades després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició a una nova normalitat, es va autoritzar l'obertura de terrasses a l'aire lliure en els establiments d'hostaleria i restauració amb una limitació del 50% de les taules permeses l'any immediatament anterior en base a la corresponent llicència municipal.

L'ordre SND/414/2020, de 16 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional implantades després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 2 del Pla per a la transició a una nova normalitat, s'autoritza la reobertura al públic dels establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superi un 40% del seu aforament i es compleixin una sèrie de mesures regulades a l'article 18.

Vista la situació en que es troben actualment els negocis destinats a restauració de Sineu, que han hagut d'estar tancats durant aproximadament un mes i mig i ara poden obrir i exercir la seva activitat però amb moltes restriccions, la qual cosa provoca una disminució important dels seus ingressos i fins i tot un increment de despeses, degut a les mesures higièniques a adoptar en els seus establiments.

Per tal de contribuir i protegir l'economia dels restauradors de Sineu i per donar un impuls econòmic a l'activitat econòmica local i reduir la pressió fiscal, sense perjudici de posteriors mesures que en aquesta mateixa línia es puguin adoptar.

De conformitat amb l'article 16.1 de la Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals i l'article 22.2d) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

Es proposa al Ple que adopti el següent Acord:

PRIMER.- Suspendre l'aplicació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa publicada al BOIB núm. 89 de data 14 de juliol des de dia 1 de gener de 2020 fins dia 31 de desembre de 2020.

SEGON.- Publicar un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauló d'anuncis de la seu electrònica municipal per tal de que els interessats puguin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes durant el termini de 30 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la seva publicació.

 

TERCER.- Si no es presenten reclamacions, s'entendrà definitivament adoptat l'acord sense necessitat de nou acord plenari».

Atès que durant el termini d'exposició pública no s'han presentat reclamacions, s'entén definitivament aprovada la suspensió, el que es publica als efectes de la seva entrada en vigor, de conformitat amb l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals.

 

Sineu, 2 de novembre de 2020

El batle

Tomeu Mulet  Florit