Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 10823
Elevació automàtica a definitius de l'acord provisional de modificació de l'ordenança fiscal núm. 13 reguladora de la taxa per l'atorgament de llicències urbanístiques exigides per la legislació del sòl i ordenació urbana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El BOIB núm. 162, de 8 de setembre de 2020, va publicar el corresponent edicte d'exposició a el públic de l'acord d'aprovació inicial de Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 8 de setembre de 2020, de la modificació d'ordenança fiscal núm. 13 reguladora de la taxa per l'atorgament de llicències urbanístiques exigides per la legislació del sòl i ordenació urbana.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat reclamació, de conformitat amb el que estableix l'article 17.3 de Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts en l'article 17.4 de l'esmentat Reial decret legislatiu, amb la publicació de el text íntegre dels acords d'aprovació i dels articles modificats:

Article 1r.- Fet imposable

1.- Constitueix el fet imposable de la Taxa l'activitat municipal tècnica i administrativa tendent a verificar si els actes d'edificació i ús del sòl a què es refereix l'article 146 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les illes Balears i que hagin de realitzar-se en el terme municipal de Ses Salines s'ajusten a les normes urbanístiques, d'edificació i policia previstes en l'esmentada Llei i en l'instrument de planejament general d'aquest Municipi.

2.- Constituirà així mateix fet imposable la tramitació d'estudis previs per a la declaració de no formació de nucli de població, estudis previs per a la declaració d'interès general, parcel·lacions en sòl rústic i tramitació d'estudis de detall promoguts per particulars en els casos d'adaptació a les previsions de l'instrument de planejament general de les edificacions que no s'adaptin a aquesta normativa.

Article 3r.- Base imposable. -

1.- constitueix la base imposable de la Taxa:

a) El cost real i efectiu de l'obra civil, quan siguin moviments de terra, obres de nova planta i modificacions de les existents, així com les obres menors.

b) El cost real i efectiu de la llicència, local o instal·lació, quan es tracti de la primera utilització dels edificis i la modificació de l'ús dels mateixos.

c) El valor que tinguin assenyalats els terrenys i construccions a efectes de l'Impost sobre Béns Immobles, quan es tracti de parcel·lacions urbanes i de demolició de construccions.

d) La superfície dels cartells de propaganda col·locats en forma visible des de la via pública.

2.- De el cost assenyalat en les lletres a) i b) de l'apartat anterior s'exclou a el corresponent a la maquinària i instal·lacions industrials i mecàniques.

Article 4t.- Quota tributària. -

1.- Les quotes tributàries que s'aplicaran seran les següents:

a) Quant a les llicències a què es refereixen els apartats a), b) ic) de l'article s'aplicarà una taxa de l'0,30% de la base imposable. No obstant l'anterior, quan la taxa a satisfer pel sol·licitant de la llicència d'obres és inferior a 36 euros, aquest haurà de satisfer, el mínim de 36 euros.

b) Quant a l'apartat d) de l'article anterior s'aplicarà una taxa de 12 euros per metre quadrat de cartell.

c) En les tramitacions d'estudis de detall promoguts per particulars en els casos d'adaptació a les previsions de l'instrument de planejament general de les edificacions que no s'adaptin a aquesta normativa, taxa a satisfer pel sol·licitant de la llicència d'obres és inferior a 180 euros, aquest haurà de satisfer, el mínim de 180 euros

 

2.- En cas de desistiment formulat pel sol·licitant amb anterioritat a la concessió de la llicència, les quotes a liquidar seran el 50 per 100 de les assenyalades en el número anterior.

  

Ses Salines, 4 de novembre de 2020

L'alcalde

Juan Rodríguez Ginard