Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 10800
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 33, Ordenança fiscal reguladora de les taxes per a la utilització de les instal·lacions i els serveis de l'Escoleta municipal de Can Coix de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de 29 d'octubre de 2020, va acordar aprovar definitivament la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 33, Ordenança fiscal reguladora de les taxes per a la utilització de les instal·lacions i els serveis de l'Escoleta municipal de Can Coix de Sant Antoni de Portmany, acord del qual es fa públic el text íntegre en compliment de l'article 17 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

«Article 5è. Quota tributària

La quantia del preu regulat en aquesta Ordenança serà la figurada conforme als següents epígrafs:

a) Per assistència a centre:

1. Escolarització de 9 a 13 hores:…………………………………... 190 €/mes.

b) Pel servei d'acollida i recollida:

1. De 8 a 9 hores: …………………………………............................ 21 €/mes.

2. De 13 a 14 hores:…………………………………..........................23 €/mes.

3. De les 13 a 15 hores: …………………………………....................46 €/mes.

4. De 13 a 16 hores:………………………………….......................... 69 €/mes.

c) La utilització del servei de menjador serà autofinançable. La quota s'establirà anualment.

d) Quota de matrícula: 100 € anuals. Aquest concepte està exempt de bonificació.

e) Pel servei esporàdic d'acollida o de recollida:

1. 2 €/diaris per l'epígraf b) punt 1 i punt 2.

2. 4 €/diaris per l'epígraf b) punt 3.

3. 6 €/diaris per l'epígraf b) punt 4.

f) Espais familiars, espais nadó, tallers de pares i mares: 3 € per sessió.»

« Article 7è. Bonificacions

Les bonificacions seran d'aplicació només pel concepte d'assistència a centre (escolarització, article 5è, epígraf a) punts 1,2 i 3) i són acumulatives fins a un màxim d'un 50 %.

1. Les famílies nombroses i les famílies monoparentals tendran els següents descomptes sobre la quota tributària:

- Categoria general: 30 % de descompte

- Categoria especial: 50 % de descompte

La bonificació de família nombrosa i la de família monoparental no s'aplicaran conjuntament, i les famílies poden optar només a una de les dues bonificacions.

2. Si assisteixen dos o més alumnes de la mateixa unitat familiar a l'Escoleta, tindran una bonificació d'un 15 % sobre la quota tributària.

3. Si la matrícula es formalitza durant la segona quinzena del mes, hi haurà una bonificació del 50 % de descompte sobre la quota tributària.

4. Quan els ingressos de la unitat familiar siguin iguals o inferiors al doble del salari mínim interprofessional (SMI), gaudiran d'una bonificació del 50 % sobre la quota tributària.

5. Als efectes de l'aplicació de sistema de bonificacions de les taxes regulades en aquesta Ordenança, s'entén per:

- Unitat familiar: Els membres i les modalitats en què és definida per la norma reguladora de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

- Ingressos de la unitat familiar: El total dels rendiments nets obtinguts per la unitat familiar i quantificats d'acord amb les normes establertes per la normativa de l'IRPF.

- A l'efecte d'acreditació i justificació de les rendes obtingudes, se seguiran les següents regles:

a) En el cas que la unitat familiar hagi realitzat declaració o declaracions d'IRPF i/o de l'impost de patrimoni, certificat de les rendes imputades a les darreres declaracions presentades.

b) En el cas que la unitat familiar vulgui acollir-se a les bonificacions i la unitat familiar, o algú dels seus membres, no hagi realitzat declaració de la renda, s'haurà d'aportar la documentació acreditativa suficient dels rendiments obtenguts en els darrers 12 mesos, en particular la declaració de béns, les nòmines, el certificat de l'AEAT d'ingressos percebuts sense obligació de declarar, els rebuts de l'impost sobre béns immobles i, en el cas que al·legui situació d'atur, l'acreditació documental d'aquesta situació.

6. L'ocultació de fonts d'ingrés de qualsevol naturalesa donarà lloc a l'anul·lació de la matrícula i la reclamació de les quanties que s'haguessin hagut de liquidar aplicant la tarifa màxima.

7. En el cas que la situació socioeconòmica de la unitat familiar canviï substancialment, les bonificacions es poden revisar anualment.»

 

Sant Antoni de Portmany, 2 de novembre de 2020

L'alcalde Marc Serra Colomar