Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 10797
Acord del ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió ordinària de data 30 d'octubre de 2020 per a l'aprovació definitiva del Pla Insular dels Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera (PISTRVC) de l'Illa d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió ordinària celebrada en data 30 d'octubre de 2020 va aprovar l'acord que segueix:

"El títol III de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports i mobilitat sostenible de les Illes Balears regula l'ordenació de la mobilitat, i es refereix als que anomena instruments de planificació de la mobilitat, els quals són definits a l'article 185, com el conjunt d'eines que persegueixen l'objectiu d'implantar maneres de desplaçar-se més sostenibles en l'àmbit geogràfic que correspongui. Aquesta planificació, a nivell insular, es relaciona directament amb l'aplicació del recollit a l'art 2 de l'esmentada llei, principis generals, en establir que les administracions públiques han de promoure "la satisfacció adequada de les necessitats de transport dels ciutadans i afavorir-ne la mobilitat" així com resulta d'aplicació a l'efecte el seu article 3r, finalitats, que igualment estableix al seu apartat d) la de "Fixar els objectius i el contingut del Pla director sectorial de mobilitat de les Illes Balears, dels plans insulars de serveis de transport regular de viatgers per carretera i dels plans de mobilitat urbana sostenible.".

D'acord amb les previsions contingudes en la lIei, l'òrgan competent per l'aprovació dels instruments planificadors del transport terrestre en l'àmbit insular (una vegada establerts els principis generals inspiradors (art. 2 de la llei 4/2014, de 20 de juny), determinar la necessitat de la fixació dels objectius i contingut (art. 3) i establir el seu detall (arts. 186 i ss.), resulta ser per a l'illa d'Eivissa el propi Consell Insular en aplicació de la competència recollida a l'article 6è, apartat g): "Elaborar i executar el Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera, d'acord amb les directrius que recull el Pla director sectorial de mobilitat de les Illes Balears." En relació a aquest darrer document ordenador de rang superior, el Govern de les Illes Balears ja ha aprovat de forma definitiva aquest document a través del Decret 35/2019, de 10 de maig, d'aprovació del Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears (BOIB núm. 64 de 11/05/2019).

En data 29 de maig de 2020 es va aprovar per acord plenari amb caràcter inicial el PISTRVC, Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera de l'illa d'Eivissa.

En BOIB núm. 101 de data núm. 04/06/2020 es va publicar l'anunci de l'obertura del procediment d'informació pública, que va finalitzar en data 16/07/2020 (trenta dies hàbils). Igualment consta a l'expedient la publicació al tauler electrònic d'anuncis de la seu electrònica el Consell Insular d'Eivissa a partir de 03/06/2020. Igualment es varen remetre escrits sol·licitant informe als cinc Ajuntaments de l'illa d'Eivissa, a la Direcció General de Transports de la CAIB (Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears) i a la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a l'illa d'Eivissa. Igualment es varen remetre escrits sol·licitant informe a AENA i a l'Autoritat Portuària de Balears, per constituir ens que gestionen infraestructures d'àmbit insular directament relacionades amb la mobilitat general.

Durant el període d'exposició pública s'han rebut un total de 9 escrits amb al·legacions, per part de diferents administracions, empreses i associacions (cap al·legació de ciutadans particulars), amb un total de 153 qüestions diferents tractades. Igualment es va rebre amb posterioritat a la finalització del termini un escrit de la Delegació del Govern a les Illes Balears indicant que, d'acord amb informe intern, de data 16/07/2020 rebut per part de la Dirección General de Transporte Terrestre del Ministerio  de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, no es presentaven al·legacions al document d'aprovació inicial del PISTRVC de l'illa d'Eivissa.

Una vegada repassades conjuntament amb l'equipo consultor i redactor del document inicial i valorat pel departament de transports la possibilitat d'estimar-les total o parcialment o, en el seu cas, no acceptar-les per considerar que no procedia modificar el text de l'aprovació inicial, s'ha elaborat una fitxa individualitzada per  a cada al·legant, amb detall de les diferents qüestions plantejades, indicació de si s'ha estimat i la justificació jurídica.

En el cas en que s'ha estimat total o parcialment les al·legacions presentades, el seu contingut ha passat a formar part del text que es presenta per a l'aprovació definitiva. amb la modificació corresponent del text aprovat inicialment. Es fa menció expressa a que, en cap cas, s'ha considerat que els canvis introduïts suposin cap modificació substancial del text sotmès a informació pública, tractant-se en la major part dels casos de millores en el detall (cartogràfic, de definició dels serveis) i en la planificació del servei, correcció d'errades materials o incorporació d'algun aspecte que es considera que millorarà el text i la seva comprensió.

Per altre costat es troba ja elaborat i complet el text definitiu dels documents que constitueixen pròpiament el PISTRVC (Memòria i Annex cartogràfic). La seva estructura i contingut es anàloga (de fet és la mateixa) a la que ja existia en l'aprovació inicial i dóna compliment als requisits exigits a la llei 4/2014, de 20 de juny, de transports i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

D'acord amb l'informe tècnic de data 14 d'octubre de 2020, els canvis introduïts al text a partir de la consideració de les al·legacions acceptades no suposen una modificació substancial del document inicialment aprovat.

Vist l'informe tècnic de data 14/10/2020 on s'informa favorablement el text definitiu i es dóna contestació a les al·legacions rebudes durant el període d'informació pública.

Vist l'informe jurídic favorable de data 14/10/2020 emès per la TAG adscrita al departament on conclou que no existeix objecció jurídica que s'oposi a la seva aprovació definitiva una vegada s'hagi informat pel Secretari i la Intervenció d'aquesta corporació tal com s'estableix a l'article 85.1 a) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Vist l'informe proposta favorable del cap de servei de transports de data 14/10/2020, que valida les tasques realitzades i els informes i documents que consten a l'expedient administratiu.

Considerant que correspon al ple de la corporació l'adopció del corresponent acord per a l'aprovació definitiva del pla.

En data d'avui aquests documents tècnics es troben ja redactats i aportats al Consell Insular d'Eivissa, i es troben validats pel departament de transports, constant en l'expedient els informes favorables que validen la seva viabilitat i sostenibilitat econòmica i financera, així com la seva adequació als requisits establerts a la normativa de transports i la possibilitat jurídica d'aprovar-los per poder constituir el nou document corresponent a l'aprovació definitiva del PISTRVC.

Considerant que correspon al ple de la corporació l'adopció del corresponent acord per a l'aprovació definitiva del pla.

Sobre la base de tot l'anterior, aquest conseller executiu, en virtut de les atribucions que en tinc conferides, segons l'article 72 del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa publicat al BOIB núm. 136 de 18/09/2010 i de conformitat amb el disposat al Decret de Presidència núm. 2020000768, de modificació del Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10-7-2019, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments, i del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16-7-2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 153, de 5 de setembre de 2020, eleva al Ple del Consell Insular d'Eivissa –en tant que òrgan competent- la següent

PROPOSTA D'ACORD:

PRIMER.- Estimar i desestimar, segons el cas, les al·legacions rebudes durant el període d'informació públic del document aprovat inicialment, tot això identificat als arxius en format PDF anomenats "Document contestació d'al·legacions núm. ..." (1 al 9).

SEGON.- Incorporar al text definitiu les variacions sobre el text aprovat inicialment d'acord amb el recollit als informes de contestació de les al·legacions.

TERCER.- Aprovar definitivament el Pla Insular dels Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera (PISTRVC) de l'illa d'Eivissa identificat en els documents annexos en arxius PDF anomenats "Document definitiu Memòria PISTRVC" i "Annex cartogràfic definitiu PISTRVC".

QUART.- Ordenar la seva publicació en el BOIB, tot indicant la possibilitat d'accedir al seu contingut a través de la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

CINQUÈ.- Comunicar als interessats la contestació corresponent a les seves al·legacions.

SISÈ.- Comunicar aquest acord i el text definitiu del PISTRVC als cinc Ajuntaments de l'illa d'Eivissa, a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears i a la Direcció Insular de la Administració General de l'Estat a l'illa d'Eivissa."

Contra aquest acord d'aprovació, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar en el termini de DOS MESOS a partir de l'endemà d'aquesta publicació, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears; de conformitat amb el que es disposa en l'article 112.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques i article 22.1.a) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, en relació amb els articles 10.1.b), 25 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa-administrativa.

Els documents "Document definitiu Memòria PISTRVC" i "Annex cartogràfic definitiu PISTRVC" es poden consultar al tauler d'anuncis de la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (https://seu.conselldeivissa.es).

Ibiza, 4 de novembre de 2020

El cap de servei de Transports

Antonio Montero Guasch