Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 10786
Bases per la convocatòria de subvencions per als projectes de Normalització Lingüística que organitzin les entitats culturals associatives o organitzatives sense ànim de del municipi de Llubí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió extraordinària celebrada el dia 2 de novembre 2020, va aprovar el següent:

BASES PER LA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER ALS PROJECTES DE NORMALITZACIÓ LINGÜISTICA QUE ORGANITZIN  LES ENTITATS CULTURALS ASSOCIATIVES O ORGANITZATIVES SENSE ÀNIM DE LUCRE DEL MUNICIPI DE LLUBÍ

 Primera. Finalitats

L'Ajuntament de Llubí, en l'exercici de les seves competències i d'acord amb els objectius fixats en el Pla estratègic de subvencions, vol impulsar polítiques de normalització lingüística pròpies a través de la col·laboració de les entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre, que integren el teixit cultural del nostre poble i mitjançant la convocatòria de subvencions.

 Amb aquesta convocatòria es pretén:

- promoure i fomentar l'ús del català,

- la dinamització, l'impuls i l'estimulació del nostre teixit associatiu o organitzatiu cultural.

Segona. Objecte

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions els projectes per a la normalització lingüística dirigits a la col·lectivitat o a un sector del públic en general, duits a terme durant l'any en curs i referents al municipi de Llubí.

Característiques del projecte

El projecte ha de constar dels següents  apartats:

a) Objectius que es pretenen aconseguir amb el seu desenvolupament, tenint en compte que un d'ells ha de ser de manera imprescindible l'impuls de la llengua catalana, especialment en persones o àmbits del nostre poble en què no es fa servir (xarxes socials, nouvinguts...)

b) Edat de la població a qui va adreçat el projecte.

c) Descripció de l'activitat o activitats que s'han duit a terme o que es duran a terme per tal de complir els objectius esmentats.

d) Calendari d'execució del projecte.

En queden exclosos els projectes culturals que ja estiguin subvencionats mitjançant d'altres convocatòries.

Tercera. Beneficiaris

Poden ser-ne beneficiàries les entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre amb domicili social a Llubí que:

- estiguin legalment constituïdes i inscrites, de forma definitiva, en el registre pertinent, en acabar el termini de presentació de sol·licituds

- tinguin dins el seu objecte social apropar, fomentar, dinamitzar, etc., la cultura, en general, o determinats aspectes, en particular.

No en poden ser beneficiàries:

- Les que incorrin en alguna de les prohibicions establertes en l'article 13 de laLlei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de18/11/2003).

- Les que no estiguin al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat.

 

Quarta. Naturalesa de la subvenció

Les subvencions d'aquesta convocatòria són de caràcter voluntari, eventual, anul·lables, revocables i reintegrables en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquestes bases, a més no generen cap dret a l'obtenció d'altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent. Així mateix, són compatibles amb altres ajudes, subvencions que pugui rebre el beneficiari sempre que hi hagi una comunicació prèvia a l'Ajuntament.

Cinquena.  Criteris per a l'atorgament de la subvenció.

- Haver executat el projecte de normalització lingüística. 30 p

- Projecte adreçat a nouvinguts 10 p

- Projecte adreçat a l'impuls de la llengua catalana a les xarxes socials 10p

Sisena. Principis i normes de valoració

 La concessió de les subvencions a les quals es refereix aquest Reglament, s'efectuarà mitjançant el procediment establert al propi Reglament, d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat, igualtat i no discriminació, garantint la transparència de les actuacions administratives.

Les subvencions que es concedeixin estaran subjectes a les següents normes:

a) L'Ajuntament podrà revocar o reduir les ajudes com a conseqüència de l'alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent d'altres subvencions o ajudes atorgades per altres Administracions o ens públics o privats.

b) No serà exigible el seu augment o revisió.

 Setena. Dotació pressupostària

La quantia de la subvenció es l'establerta a la partida  del pressupost  2020 numero 942/47902 per un import de 1.500 euros.

Vuitena. Despeses subvencionables

D'acord amb allò establert a l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre de 2003, de la llei general de subvencions - publicada en el BOE de 18 de novembre de 2003 - és despesa subvencionable aquella que s'hagi dut a terme durant la temporalització prevista a la base segona i respongui a la naturalesa del projecte cultural subvencionat.

 Novena. Publicació de la convocatòria i de la seva resolució

La convocatòria i les seves bases, així com la seva  resolució, s'han d' exposar al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i s'ha de penjar a la pàgina web www.ajllubi.net.

Desena. Sol·licitud i documentació adjunta

Les sol·licituds i les declaracions que s'exigeixen s'han de formalitzar, preferentment, mitjançant els models que es faciliten per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Llubí. En aquestes bases però, han de contenir les dades necessàries per a la correcta identificació de l'entitat i de la persona que la representa.

Així mateix, el fet de presentar una sol·licitud en aquesta convocatòria duu implícita l'autorització pertinent perquè l'Ajuntament pugui demanar a l'Administració Estatal Tributària els certificats pertinents per comprovar si l'entitat està al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries, en el cas que aquella hagi de ser beneficiària d'una subvenció.

S'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

1) Model de sol·licitud (Annex I).

2) Fotocòpia del CIF de l'entitat sol·licitant i del DNI, NIF o NIE del representant legal de l'entitat o de la persona autoritzada que la signi.

3) Documentació acreditativa de la constitució de l'entitat i dels seus estatuts degudament registrats. (No cal presentar-la si es va presentar en convocatòries passades i no hi ha hagut canvis).

4) Certificació administrativa d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions amb la Seguretat Social.

5) Declaració de no haver demanat cap altre suport, ajuda o subvenció per a aquest i, si és el cas, la relació dels suports, de les subvencions i de les ajudes sol·licitades o concedides, amb indicació dels imports i de les entitats subvencionadores (Annex III).

6) Certificat bancari normalitzat, acreditatiu del compte corrent o la llibreta en què s'ha d'ingressar l'import de la subvenció. (No cal presentar-lo si ja s'ha presentat, tret que hi hagi hagut canvis.) (Annex IV)

Onzena. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

El reglament es publicarà al BOIB i en la pàgina web de l'Ajuntament.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins dia 30 de novembre , que serà aprovada per Junta de Govern local.

La sol·licitud, que haurà d'anar signada per la persona que sol·liciti la subvenció, s'haurà d'acompanyar de la documentació pertinent ( en el seu cas, còpies compulsades)

Dotzena. Esmena de deficiències

Donat el cas que la instància o la documentació fossin incorrectes o incompletes, l'òrgan instructor n'ha de requerir la rectificació o els documents que hi manquin.

Si, en el termini de 10 dies naturals, l'entitat interessada no fa la rectificació reclamada o no presenta els documents requerits, l'Ajuntament de Llubí, després d'haver pres la resolució pertinent, considerarà que desisteix de la seva petició.

 

Llubí, 4 de novembre de 2020

La batlessa

Magdalena Perelló Frontera