Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 10725
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears de 3 de novembre de 2020 per la qual s’amplia el termini de justificació de les subvencions per donar suport a l’intercanvi entre les Illes Balears i a la projecció exterior de projectes audiovisuals des de l’1 de desembre de 2019 fins al 20 d’abril de 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 58 de 2020, de 18 d'abril, es va publicar la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 15 d'abril de 2020 per la qual es convoquen d'urgència les subvencions per donar suport a l'intercanvi entre les Illes Balears i a la projecció exterior de projectes audiovisuals des de l'1 de desembre de 2019 fins al 20 d'abril de 2020.

2. En el punt 17.1 de l'annex I de la Resolució esmentada s'estableix el següent: «El termini per justificar la realització de les activitats subvencionades finalitza el 31 d'agost de 2020. En cas de no haver-se presentat, l'òrgan administratiu competent requerirà el beneficiari que en un termini improrrogable de deu dies hàbils sigui presentada, tal com s'estableix en l'article 70.3 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximirà el beneficiari de les sancions que, de conformitat amb la Llei general de subvencions, corresponguin.

Si, transcorregut aquest termini, no s'ha presentat la documentació requerida, s'acordarà, si escau, el reintegrament de la subvenció amb el requeriment previ establert en l'apartat 3 de l'article 70 del Reglament esmentat.»

3. En una situació ordinària les ampliacions de terminis són excepcionals i s'han de sol·licitar individualment, d'acord amb el que preveuen les convocatòries i, especialment, l'Ordre de la Conselleria d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura. A causa de l'estat d'alarma i la situació de pandèmia que ha dificultat o impossibilitat l'execució dels terminis previstos, s'ha plantejat ampliar amb caràcter general el termini per justificar la realització de les activitats subvencionades.

Fonaments de dret

1. L'article 54 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front al COVID-19, disposa mesures en matèria de subvencions i ajudes públiques:

«1. En els procediments de concessió de subvencions, les ordres i les resolucions de convocatòria i concessió de subvencions i ajudes públiques previstes en l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que ja s'hagin atorgat en el moment de l'entrada en vigor del Reial decret 463/2020 es poden modificar per ampliar els terminis d'execució de l'activitat subvencionada i, si escau, de justificació i comprovació de l'execució, encara que no s'hagi previst en les bases reguladores corresponents.

A aquest efecte, l'òrgan competent ha de justificar únicament la impossibilitat de dur a terme l'activitat subvencionada durant la vigència de l'estat d'alarma, així com la insuficiència del termini que resti després de la finalització d'aquest estat d'alarma per a la realització de l'activitat subvencionada o la seva justificació o comprovació.

2. També es poden modificar, a instància del beneficiari, les resolucions i els convenis de concessió de subvencions previstes en l'article 22.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sense necessitat de modificar, si escau, el reial decret que preveu l'article 28.2 de la Llei esmentada, en les mateixes condicions i amb els mateixos requisits que preveu l'apartat anterior. No obstant això, en cas que l'objecte de la subvenció sigui el finançament de les despeses de funcionament d'una entitat, el termini d'execució establert inicialment no es pot modificar.

3. L'adopció d'aquestes modificacions no està subjecta als requisits que preveu l'apartat 4 de la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020 i no afecta la suspensió dels terminis que estableix l'apartat 1 de la disposició addicional esmentada.»

2. Els articles 28 i 29 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, indiquen el següent:

«Article 28

Continuació dels procediments i ampliació de terminis

1. La continuació dels procediments de subvenció en tramitació a l'entrada en vigor d'aquesta llei es regeix per les disposicions estatals reguladores de l'estat d'alarma.

2. De conformitat amb allò que disposa l'article 54 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, en els procediments a què fa referència l'apartat anterior es pot concedir un període extraordinari d'execució i justificació del projecte o de l'activitat quan el període corresponent hagi expirat. Així mateix, es poden ampliar qualssevol altres terminis que no hagin expirat, encara que les bases reguladores o la convocatòria no ho prevegin.

3. A l'efecte previst en l'apartat anterior, es poden modificar o complementar motivadament les resolucions de convocatòria, fins i tot en el cas que ja s'haguessin assignat els fons públics als beneficiaris i s'hagués iniciat el període d'execució o justificació de les subvencions, sense que això impliqui obrir un nou termini de presentació de sol·licituds.

Article 29

Justificació de la subvenció

A les actuacions de gestió dels procediments que es trobin en tramitació a l'entrada en vigor d'aquesta llei, se'ls han d'aplicar les regles previstes en el capítol I del títol IV del text refós de la Llei de subvencions, si bé d'acord amb la particularitat que l'òrgan competent per a la concessió de la subvenció pot decidir motivadament:

a) Que no constitueix incompliment, a l'efecte de reintegrament o de pèrdua del dret a percebre la subvenció, la manca d'execució total de l'activitat o del projecte subvencionat, si aquesta s'ha produït com a conseqüència directa de la suspensió d'activitats o del tancament d'establiments amb motiu de l'estat d'alarma o de les mesures adoptades per combatre l'alerta sanitària generada per la COVID-19.

b) Que tampoc no constitueix incompliment, a l'efecte previst en la lletra anterior, la manca d'execució dins termini del projecte o l'activitat subvencionada en les mateixes circumstàncies.

c) L'ampliació dels terminis d'execució o de justificació abans que aquests expirin, o l'atorgament d'un període extraordinari d'execució o de justificació per raons excepcionals degudament justificades, d'acord amb l'article 28.2 d'aquesta llei.

d) Establir el caràcter subvencionable de totes o de part de les despeses que responguin a l'objecte de la subvenció i siguin necessàries per a l'execució de l'activitat, encara que aquesta no es materialitzi completament, en les mateixes circumstàncies a què fa referència la lletra e) de l'apartat 3 de l'article 25 d'aquesta llei.

e) Admetre, per a la justificació de despeses inferiors a tres mil euros, una declaració formal de la persona física o de l'entitat beneficiària, sens perjudici de les actuacions posteriors de comprovació i control.»

Per tot això, d'acord amb les competències que m'atorga l'article 10.1.i) del Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, dict la resolució següent:

 

Resolució

1. Ampliar en quatre mesos el termini màxim per justificar la realització de les activitats subvencionades, fins al 31 de desembre de 2020, en relació amb la convocatòria de subvencions per donar suport a l'intercanvi entre les Illes Balears i a la projecció exterior de projectes audiovisuals des de l'1 de desembre de 2019 fins al 20 d'abril de 2020.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

3. Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 3 de novembre de 2020

La presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears Pilar Costa Serra