Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 10659
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 27 d’octubre de 2020 per la qual s´autoritza la transformació d’una unitat d’educació infantil de segon cicle en una unitat d’educació primària al Col·legi Privat Concertat Sant Francesc d’Assís de Muro i es corregeix l’errada material de l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura per la qual s’autoritza el canvi de denominació específica dels centres privats centre d’educació infantil «San Francisco de Asís» i centre d’educació primària «Parroquial San Francisco de Asís», de Muro

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Ordre de 23 de setembre de 1982 per la qual s'aprova la transformació i classificació definitiva en centres privats d'educació general bàsica i preescolar dels centres docents que s'hi esmenten (BOE núm. 287, de 30 de novembre), del Ministeri d'Educació i Ciència, aprovà la transformació i classificació definitiva del Centre Privat d'Educació General Bàsica Parroquial San Francisco de Asís de Muro, amb la configuració de 8 unitats d'educació general bàsica i capacitat per a 320 places escolars.

2. L'Ordre de 25 d'octubre de 1994, per la qual s'autoritza la implantació del segon cicle d'educació infantil a partir del curs 1994/95, a determinats centres (BOE núm. 291, de 6 de desembre), del Ministeri d'Educació i Ciència, va autoritzar la implantació del segon cicle d'educació infantil al centre San Francisco de Asís, amb el codi 07002580, amb capacitat per a 2 unitats i 80 places escolars.

3. Posteriorment, l'Ordre de 24 de novembre de 1995 per la qual s'autoritza l'ampliació d'una unitat d'educació infantil, segon cicle, del centre privat «San Francisco de Asís», de Muro (Balears) (BOE núm. 307, de 25 de desembre), del Ministeri d'Educació i Ciència, va autoritzar l'ampliació del centre privat San Francisco de Asís mitjançant una unitat d'educació infantil de segon cicle, amb la qual cosa la configuració del centre passà a ser de 3 unitats d'educació infantil de segon cicle i 105 places.

4. L'Ordre del conseller d'Educació i Cultura, per la qual s'autoritza el canvi de denominació específica dels centres privats centre d'educació infantil «San Francisco de Asís» i centre d'educació primària «Parroquial San Francisco de Asís», de Muro, de 2 de desembre de 1999, va autoritzar la unificació dels dos centres i el canvi de denominació específica, amb la qual cosa el centre passà a ser Centre d'Educació Infantil i Primària Sant Francesc d'Assís (BOCAIB núm. 158, de 21 de desembre).

En aquesta Ordre s'especifica que els dos centres ostentaran un únic codi de centre (07002579), però no fixa la configuració i la nova adreça del nou centre, que constaria de dos edificis diferents. Per aquest motiu és necessari corregir aquesta errada material.

5. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 24 de maig de 2017 per la qual s'autoritza la modificació de la configuració del Centre Privat Concertat Sant Francesc d'Assís de Muro amb la transformació de dues unitats d'educació primària en dues unitats d'educació infantil de segon cicle (BOIB núm. 69, de 6 de juny) va autoritzar la modificació de la configuració d'aquest centre mitjançant la transformació de dues unitats d'educació primària en dues unitats d'educació infantil de segon cicle, sense especificar que l'adreça del centre està configurada per dos edificis, de manera que es repeteix la mateixa errada material.

 6. En data 11 de febrer de 2020, el senyor Guillem Crespí i Sastre, gerent del centre Sant Francesc d'Assís de Muro, amb codi 07002579, va presentar una sol·licitud, amb el registre d'entrada L13E8222/2020, per a la transformació d'una unitat d'educació infantil de segon cicle en una unitat d'educació primària. També va sol·licitar que es rectificàs l'errada material referent a l'adreça del centre que es va produir en el seu moment i adjuntà la documentació que justifica que l'edifici on s'imparteix l'educació infantil i l'edifici on s'imparteix l'educació primària pertanyen a la congregació de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia.

7. El 15 de setembre de 2020, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització de la transformació d'una unitat d'educació infantil de segon cicle en una unitat d'educació primària al Col·legi Privat Concertat Sant Francesc d'Assís de Muro.

També informà favorablement sobre la rectificació de l'adreça del Col·legi Privat Concertat Sant Francesc d'Assís de Muro, amb codi 07002579, que actualment té dos edificis que pertanyen a les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia com a titulars i que ha quedat justificat amb tota la documentació que ha presentat el representant del centre, el senyor Guillem Crespí i Sastre.

 

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7, de 1985).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària.

5. El Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual es modifica el Reial decret 332/1992, de 3 d'abril, sobre autoritzacions de centres docents privats, per impartir ensenyaments de règim general no universitaris.

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 22 d'octubre de 2020, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la transformació d'una unitat d'educació infantil de segon cicle en una unitat d'educació primària al Col·legi Privat Concertat Sant Francesc d'Assís de Muro, amb codi de centre 07002579.

2. Autoritzar la rectificació de l'errada material que es va produir en el moment de la unificació dels dos centres (Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 2 de desembre de 1999) i assignar-li amb la nova configuració una nova adreça, que estaria formada pels dos edificis, un on s'imparteix l'educació infantil i l'altre on s'imparteix l'educació primària.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07002579

Denominació genèrica: centre privat concertat d'educació infantil i educació primària

Denominació específica: Sant Francesc d'Assís

Titular: Hermanas Franciscanas Hijas de la Misericordia

Domicili de l'edifici d'educació primària: c. de Joan Miró, 1

Domicili de l'edifici d'educació infantil: c. d'Antoni Maura, 3

Localitat: Muro

Municipi: Muro

CP: 07440

Ensenyaments autoritzats:

  • Educació infantil de segon cicle: 4 unitats i 100 places escolars.
  • Educació primària: 7 unitats i 175 places escolars.

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

​​​​​​​Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 27 d'octubre de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí X. March i Cerdà