Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 10543
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 23 d’octubre de 2020 per la qual s´autoritza el trasllat de dues aules substitutòries de centre específic (ASCE) del centre privat concertat d’educació especial Princesa de Asturias, de Marratxí, ubicades en els centres ordinaris Sant Vicenç de Paül, del Coll d’en Rabassa i Sant Josep Obrer II, de Palma als centres ordinaris Santa Mónica, de Palma, i La Salle d’es Pont d’Inca, de Marratxí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 29 de juliol de 2019 (BOIB núm. 108, de 6 d'agost) va autoritzar de forma definitiva la modificació de la configuració del centre privat concertat d'educació especial Princesa de Asturias, de Marratxí, amb l'ampliació de deu aules substitutòries de centre específic (ASCE) als centres ordinaris La Salle, de Palma; Sant Vicenç de Paül, del Coll d'en Rabassa; Corpus Christi, de Palma; Sant Josep Obrer II, de Palma; Sagrat Cor, de Palma, i Ramon Llull, d'Andratx.

2. El 18 de febrer de 2020 (L13E10192/2020) el representant de l'entitat ASNIMO, titular del centre concertat d'educació especial Princesa de Asturias, va presentar una sol·licitud de trasllat de dues aules substitutòries de centre específic (ASCE) del centre privat concertat d'educació especial Princesa de Asturias, de Marratxí, que estan ubicades en els centres ordinaris Sant Vicenç de Paül, del Coll d'en Rabassa i Sant Josep Obrer II, de Palma i que es traslladen als centres ordinaris Santa Mónica, de Palma, i La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí.

Amb aquesta sol·licitud es va adjuntar la documentació següent:  

  • Els acords de finalització dels contractes d'arrendament amb els centres ordinaris Sant Vicenç de Paül, del Coll d'en Rabassa (amb efectes de 31 d'agost de 2020) i Sant Josep Obrer II, de Palma (amb efectes de 19 de juny de 2020).

  • Els plànols de la nova ubicació de les dues aules ASCE als centres ordinaris Santa Mónica, de Palma, i La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí.

  • Els convenis de col·laboració amb els centres ordinaris Santa Mónica, de Palma (de 10 de febrer de 2020) i La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí (de 30 de març de 2020). Els dos convenis tenen una durada d'un any, prorrogable automàticament si hi ha acord entre les dues parts.

3. En data 13 d'octubre de 2020 la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització del trasllat de dues aules substitutòries de centre específic (ASCE) del centre privat concertat d'educació especial Princesa de Asturias, de Marratxí, que estan ubicades en els centres ordinaris Sant Vicenç de Paül, del Coll d'en Rabassa i Sant Josep Obrer II, de Palma i que es traslladen als centres ordinaris Santa Mónica, de Palma, i La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 334/1985, de 6 de març, d'ordenació de l'educació especial (BOE núm. 65, de 16 de març).

5. El Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 78, de 28 maig).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 2 de maig de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de dia 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d'educació especial i s'estableixen les ràtios dels programes de formació per a la transició de la vida adulta (TVA) per als alumnes escolaritzats als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules ASCE (aules substitutòries de centre especial).

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 5 de juliol de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de dia 13 de maig de 2015 per la qual s'estableixen amb caràcter provisional els requisits mínims d'espai als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules substitutòries de centre específic (ASCE) ubicades a centres ordinaris.

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 1 de març), el qual estableix en l'article 36.2 que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

9. El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 22 d'octubre de 2020, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes des de l'1 de setembre de 2020, el trasllat de dues aules substitutòries de centre específic (ASCE) del centre privat concertat d'educació especial Princesa de Asturias, de Marratxí, que estaven ubicades en els centres ordinaris Sant Vicenç de Paül, del Coll d'en Rabassa i Sant Josep Obrer II, de Palma i que es traslladen als centres ordinaris Santa Mónica, de Palma, i La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí.

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07006469

Denominació genèrica: centre d'educació especial

Denominació específica: Princesa de Asturias

Titular: ASNIMO

Domicili: ctra. de Palma a Alcúdia, km 7,5 (desviació del camí de Son Ametler)

Localitat: Pla de na Tesa

Municipi: Marratxí

CP: 07141

Ensenyaments autoritzats:

Educació especial infantil (EEI): 2 unitats

  • 1 unitat al centre específic

  • 1 unitat ASCE al CC La Salle, de Palma (codi 07004333)

Educació especial bàsica (EEB): 16 unitats

  • 9 unitats al centre específic i 7 unitats ASCE

  • 1 unitat al CC Santa Mónica, de Palma (codi 07003262)

  • 1 unitat al CC La Salle, de Palma (codi 07004333)

  • 1 unitat al CC Corpus Christi, de Palma (codi 07003171)

  • 1 unitat al CC La Salle d'es Pont d'Inca, de Marratxí  (codi 07002440)

  • 2 unitats al CC Sagrat Cor, de Palma (codi 07003675)

  • 1 unitat al CC Ramon Llull, d'Andratx (codi 07000212)

Programes de formació per a la transició a la vida adulta (TVA): 4 unitats

  • 2 unitats al centre específic i 2 unitats ASCE

  • 1 unitat al CC La Salle, de Palma (codi 07004333)

  • 1 unitat al CC Sagrat Cor, de Palma (codi 07003675)

3. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia que es publiqui al BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat al BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 23 d'octubre de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March Cerdà