Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 10547
Concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió ordinària celebrada dia 1 d'octubre de 2020, el Ple de l'Ajuntament de Alcúdia va aprovar per unanimitat la proposta sobre les bases reguladores per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi.

Un cop aprovades les bases i d'acord amb l'article 9.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publicaren les bases referides al Bolletí Oficial de les Illes Balears  (BOIB, núm. 172 de 6 d'octubre de 2020)  i a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS  530253).

Amb data 30 d'octubre de 2020 es va dictar Resolució de Batlia 2020/2004 aprovant la convocatòria de concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi durant l'exercici 2020.

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

De la mateixa manera, s'inicia el període de presentació de sol·licituds a partir del dia següent de la publicació del extracte del la convocatòria al BOIB i durant els cinc dies hàbils posteriors.

 

Alcúdia, 30 d'octubre de 2020

La batlessa Bàrbara Rebassa Bisbal  

 

EXTRACTE DE LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE CUPONS DE CONSUM PER A LA PROMOCIÓ I REACTIVACIÓ DEL COMERÇ LOCAL DEL MUNICIPI D'ALCÚDIA DURANT L'EXERCICI 2020

BDNS (Identif.): 530253 De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Primer. Bases reguladores

Les Bases reguladores d'aquesta convocatòria per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia es publicaren en el BOIB núm. 172 de dia 6 d'octubre de 2020. 

https://www.caib.es/eboibfront/ca/2020/11271/639706/bases-reguladores-per-a-la-concessio-de-cupons-de-

Segon. Objecte i finalitat.

L'objecte i finalitat d'aquesta convocatòria és posar en marxa una campanya de cupons de consum que els ciutadans i ciutadanes podran emprar als comerços que s'adhereixin a la campanya, amb l'objectiu de contribuir a incrementar les vendes i pal·liar les greus conseqüències que ha tengut la crisi sanitària de la COVID 19 per a aquests establiments.

En definitiva es pretén fomentar el desenvolupament econòmic local del municipi d'Alcúdia, d'acord amb les competències atribuïdes a l'art. 29.1.t) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, per tal d'augmentar la productivitat i competitivitat dels comerços.

 

Tercer. Quantia

Durant l'exercici pressupostari de 2020 es destina la quantitat de 20.000 euros, amb càrrec a l'aplicació pressupostària FI 4312 489017 per atendre les subvencions d'aquesta convocatòria.

Quart. Beneficiaris: persones físiques i comerços i petites empreses amb establiments oberts al públic.

Es poden beneficiar d'aquestes ajudes els comerços i petites empreses del municipi d'Alcúdia amb establiments oberts al públic i les persones físiques majors de 16 anys que realitzin compres en aquests establiments.

1.- Les persones físiques majors de 16 anys són receptores d'un cupó de consum quan realitzin una compra en un establiment adherit a la campanya.

2.- Els comerços i les petites empreses amb local obert al públic del municipi d'Alcúdia, enquadrats en els epígrafs que figuren en l'annex 5 de les bases d'aquesta convocatòria i que compleixin els requisits establerts a  l'apartat cinquè de les bases d'aquesta convocatòria.

Cinquè. Funcionament del sistema de cupons de consum

L'Ajuntament d'Alcúdia serà el responsable de generar i editar els cupons de compra que posarà en circulació durant la campanya i que distribuirà entre les persones beneficiàries prèvia presentació del tiquet d'una compra igual o superior a 10 euros realitzada en un dels establiment adherits a la campanya.

Així mateix l'Àrea de Comerç distribuirà de forma gratuïta entre els establiments adherits cartells, adhesius o elements identificatius de la campanya a fi de què els ciutadans puguin visualitzar aquelles empreses que en formen part. També farà servir tots els mitjans al seu abast per fer difusió de la mateixa (web municipal, facebook, whatsapp...)

Les persones beneficiàries, prèvia compra en algun dels comerços adherits a la campanya, hauran de presentar-se amb el tiquet de la primera compra realitzada a l'oficina de Fires i Mercats, situada a l'Avinguda Príncep d'Espanya (edifici de Can Ramis) o a l'oficina de turisme del Port d'Alcúdia, situada al Passeig Marítim s/n, per obtenir un cupó de consum. L'horari d'atenció al públic serà  de dilluns a divendres de 8 a 14 hores.

S'editaran  un total de 1.000 cupons  de consum per un valor de 20€ cada un. Cada empresa adherida a la campanya disposarà del mateix número de cupons i per tant el client haurà d'escollir en funció dels cupons assignats als comerços i que estiguin disponibles en el moment de l'adquisició, prèvia comprovació que aquesta persona compleix els requisits:

a. Només podran optar a rebre el cupó de compra les persones físiques majors de 16 anys.

b. Es podrà rebre un màxim de 1 cupó de compra per persona i sense que resulti reemborsable l'import no gastat.

c. Aquest cupó estarà degudament numerat amb un codi amb l'objectiu de relacionar cada cupó amb la persona que l'ha rebut. Els cupons vàlids i oficials portaran el segell de l'Ajuntament d'Alcúdia i una marca d'aigua identificativa.

d. El cupó de consum tindrà un valor de 20 euros i es podrà consumir únicament als establiments adherits a la convocatòria

e. Aquests cupons s'hauran de consumir en una compra única durant el període de la campanya, que s'iniciarà l'endemà de la publicació de la llista definitiva d'establiments adherits a la campanya a la pàgina web de l'Ajuntament, i finalitzarà com a màxim el dia 8 de desembre (aquest inclòs).

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 5 dies hàbils a partir del dia següent de la publicació d'aquest extracte en el BOIB.  La forma de presentació serà la prevista en l'apartat setè de les bases d'aquesta convocatòria.

Setè. Procediment de concessió

Una vegada presentades les sol·licituds, l'òrgan instructor, l'auxiliar administrativa de Comerç i Promoció Econòmica o persona en qui delegui, comprovarà que els establiments compleixen els requisits i la documentació establerta al punt 7 de les Bases reguladores, emetrà un informe i donarà trasllat a l'òrgan col·legiat de valoració de la relació d'admesos i exclosos.

Posteriorment l'òrgan col·legiat de valoració, integrat per l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) o persona en qui delegui, el tècnic de l'àrea de Participació Ciutadana o persona en qui delegui i l'auxiliar administrativa de l'àrea de Comerç i Promoció Econòmica o persona en qui delegui, emetrà proposta de resolució definitiva d'acord amb el que estableix l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Finalment es publicarà la relació d'establiments admesos a la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcúdia.

Vuitè. Obligacions dels establiments adherits a la campanya .

Les obligacions dels establiments adherits a la campanya són:

1.- Acceptar els cupons de compra, prèvia comprovació de la seva originalitat i posteriorment justificar-los davant l'Ajuntament d'Alcúdia per a rebre el seu reemborsament.

2.- Comprovar que la data d'emissió del cupó s'inclou dins el període de la campanya, que s'iniciarà l'endemà de la publicació de la llista definitiva d'establiments adherits a la campanya a la pàgina web de l'Ajuntament, i finalitzarà com a màxim el dia 8 de desembre (aquest inclòs).

3.- Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control que pugui dur a terme l'Ajuntament d'Alcúdia o qualsevol dels òrgans de control financer competents i col·laborar i facilitar tota la documentació que se'ls requereixi en l'exercici d'aquestes funcions de control.

En el cas de que hi hagués algun incompliment per part dels establiments adherits, l'Ajuntament d'Alcúdia podrà cancel·lar l'adhesió dels mateixos al programa de cupons de consum i aplicar les mesures derivades de l'incompliment al fet que pugui pertocar.

Novè. Forma de justificació de la subvenció per part des establiments adherits.

Una vegada finalitzada la campanya, el dia 8 de desembre (aquest inclòs) com a màxim, els establiments adherits hauran de procedir a la justificació de la subvenció, la qual es farà aportant la següent documentació:

1.- Sol·licitud de transferència bancària (annex 3)

2.- Memòria econòmica que figura a l'annex IV de les Bases reguladores.

3.- Els cupons de consum, juntament amb el tiquet de compra realitzats en el seu establiment on hi figuri les dades fiscals, la data i l'import de la compra

El termini serà durant els tres dies hàbils posteriors a la finalització de la campanya.