Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 10508
Resolució d’arxiu, per caducitat, de l’expedient núm. 14e/2018, relatiu a l’avaluació ambiental estratègica de la modificació puntual 2/2017 del PGOU de Llucmajor, relativa a l’exoneració de la necessitat de disposar de xarxa de sanejament en els nuclis de Cala Pi, Vallgornera Nou i es Pas de Vallgornera (14e/2018).

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 23 de gener de 2018 té entrada ofici de l'Ajuntament de Llucmajor sol·licitant informe en relació a la modificació puntual 2/2017 del PGOU de Llucmajor, relativa a l'exoneració de la necessitat de disposar de xarxa de sanejament en els nuclis de Cala Pi, Vallgornera Nou i es Pas de Vallgornera.

2. En data 26 de juny de 2018 s'emet resolució del president de la CMAIB per la qual es formula l'informe ambiental estratègic sobre la modificació puntual, concloent subjectar-la a avaluació ambiental estratègica ordinària.

Consta recepció de la notificació de la resolució per part de l'Ajuntament en data 17 de juliol de 2018.

3. En data 9 d'abril de 2019 es tramet a l'Ajuntament de Llucmajor còpia de l'informe del Servei d'Aigües Superficials de 5 de novembre de 2018.

Consta recepció per part de l'Ajuntament en data 11 d'abril de 2019.

4. En data 13 de febrer de 2020 es tramet ofici a l'Ajuntament de Llucmajor, al qual es comunica que “atès que d'acord amb l'article 17.3 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, el termini màxim per a l'elaboració de l'estudi ambiental estratègic, i per a la realització de la informació pública i de les consultes previstes en els articles 20, 21, 22 i 23 és de quinze mesos des de la notificació al promotor del document d'abast, i atès que a data d'avui no s'ha rebut la documentació necessària per continuar el procediment ambiental, li comunico que transcorreguts tres mesos des de l'endemà de la notificació del present escrit sense que es realitzin les actuacions necessàries per a reiniciar la tramitació, es declararà la caducitat del procediment i s'arxivaran les actuacions mitjançant resolució de l'òrgan ambiental, en virtut de l'article 95 de la llei 39/2015. d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques”.

Fonaments jurídics

1. L'article 21 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix l'obligació que té l'Administració de dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la.

2. L'article 84 de la Llei 39/2015 preveu que posaran fi al procediment la resolució, el desistiment, la renúncia al dret en què es fonamenta la sol·licitud, quan aquesta renúncia no estigui prohibida per l'ordenament jurídic, i la declaració de caducitat. També produirà la terminació del procediment la impossibilitat material de continuar-lo per causes sobrevingudes. La resolució que es dicti ha de ser motivada en tot cas.

3. L'article 95 de la llei 39/2015 estableix que en els procediments iniciats a sol·licitud de l'interessat, quan se'n produeixi la paralització per causa imputable a l'interessat, l'Administració l'ha d'advertir que, un cop transcorreguts tres mesos, es produeix la caducitat del procediment. Si, un cop consumit aquest termini, el particular requerit no ha exercit les activitats necessàries per reprendre la tramitació, l'Administració ha d'acordar l'arxivament de les actuacions, i ho ha de notificar a l'interessat. Contra la resolució que declari la caducitat són procedents els recursos pertinents.

No es pot acordar la caducitat per la simple inactivitat de l'interessat en l'execució de tràmits, sempre que no siguin indispensables per dictar resolució. Aquesta inactivitat no té cap altre efecte que la pèrdua del seu dret al tràmit referit.

4. L'article 17.3 de la 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, estableix que el termini màxim per a l'elaboració de l'estudi ambiental estratègic, i per a la realització de la informació pública i de les consultes previstes en els arts. 20, 21, 22 i 23 serà de quinze mesos des de la notificació al promotor del document d'abast.

5. L'article 31.2 de la llei 21/2013 estableix que l'òrgan ambiental, tenint en compte el resultat de les consultes realitzades i de conformitat amb els criteris establerts en l'annex V, ha de resoldre mitjançant l'emissió de l'informe ambiental estratègic, que podrà determinar que:

a) El pla o programa s'ha de sotmetre a una avaluació ambiental estratègica ordinària perquè puguin tenir efectes significatius sobre el medi ambient. En aquest cas l'òrgan ambiental ha d'elaborar el document d'abast de l'estudi ambiental estratègic, tenint en compte el resultat de les consultes realitzades d'acord amb el que estableix l'art. 30, i no cal fer les consultes regulades en l'art. 19.

Aquesta decisió es notificarà el promotor juntament amb el document d'abast i el resultat de les consultes realitzades perquè elabori l'estudi ambiental estratègic i continuï amb la tramitació prevista en els arts. 21 i següents.

b) (...)

6. Atès que s'ha exhaurit el termini de quinze mesos que estableix l'article 17.3 de la llei 21/2013 per a la realització de la informació pública i de les consultes previstes en els arts. 20, 21, 22 i 23, i que no s'ha tramès a la CMAIB la documentació necessària per continuar el procediment, una vegada efectuat l'advertiment previst a l'article 95 de la llei 39/2015 sense haver obtingut resposta, correspon declarar la caducitat del procediment.

7. L'article 10.1.a) del Decret 4/2018, de 23 de febrer, pel qual s'aproven l'organització, les funcions i el règim jurídic de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, estableix que són competència del president de la CMAIB totes les que la legislació vigent assigni a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sense precisar-ne l'òrgan i que no estiguin expressament atribuïdes al ple de la CMAIB en l'article 9.

Per tot això, vist l'informe amb proposta de resolució de 6 d'octubre de 2020, dict la següent:

Resolució

1. Declarar la caducitat del procediment d'avaluació ambiental estratègica de la modificació puntual 2/2017 del PGOU de Llucmajor, relativa a l'exoneració de la necessitat de disposar de xarxa de sanejament en els nuclis de Cala Pi, Vallgornera Nou i es Pas de Vallgornera.

2. Arxivar l'expedient 14e/2018 i notificar aquesta resolució a l'Ajuntament de Llucmajor.

 

Palma, 6 d'octubre de 2020

El president de la CMAIB Antoni Alorda Vilarrubias