Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 10458
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 27 d’octubre de 2020 per la qual s’informa de la segona pròrroga de la prestació econòmica extraordinària de compensació d’atencions en l’entorn familiar i es prorroguen les prestacions concedides

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'article 10 del Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, va crear la prestació econòmica extraordinària de compensació d'atencions en l'entorn familiar i de suport als cuidadors no professionals per a persones en situació de dependència a les quals s'havia suspès el servei de centre de dia a causa de la crisi sanitària de la COVID-19 i, amb una durada inicial de quatre mesos comptadors a partir de dia 1 de maig de 2020.

L'objectiu d'aquesta prestació és compensar les despeses econòmiques derivades de l'atenció en l'entorn familiar i donar suport als cuidadors no professionals de les persones que no han pogut assistir al centre de dia en el qual rebien atencions, perquè la pandèmia sanitària n'ha provocat el tancament.

2. La vigència de la prestació, d'acord amb el segon paràgraf de l'apartat 1 de l'article 10 de l'esmentat Decret llei, era de quatre mesos. No obstant, vist el tercer paràgraf del mateix article, el Consell de Govern, en la sessió de 28 d'agost de 2020, va acordar la seva pròrroga per un termini de dos mesos comptadors a partir de l'1 de setembre de 2020.

3. Actualment, atès el manteniment de la situació d'emergència social provocada per la crisi sanitària de la COVID-19, el Consell de Govern, en la sessió de 26 d'octubre de 2020, ha acordar prorrogar la vigència de la prestació econòmica extraordinària destinada a compensar les despeses econòmiques derivades d'atencions en l'entorn familiar i el suport a cuidadors no professionals de les persones en situació de dependència a les quals s'ha suspès el servei de centre de dia, fins al dia 31 de desembre de 2020.

4. D'altra banda, l'apartat 6 de l'article 10 del Decret llei 8/2010 ( actual Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19) preveu que les prestacions atorgades en aplicació d'aquest article produeixen efectes econòmics a partir de dia 1 de maig de 2020 i s'atorguen per un període màxim de quatre mesos, que poden ser prorrogables mitjançant una resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports. Així mateix, l'apartat 4 del mateix article 10 preveu que són causes de pèrdua de la prestació el reinici del servei presencial de centre de dia, la renúncia, la mort del perceptor o el trasllat a una altra comunitat autònoma.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Informar que l'Acord del Consell de Govern, de 26 d'octubre de 2020, va prorrogar la vigència de la prestació econòmica extraordinària destinada a compensar les despeses econòmiques derivades d'atencions en l'entorn familiar i el suport a cuidadors no professionals de les persones en situació de dependència a les quals s'ha suspès el servei de centre de dia, prevista per l'article 10 del Decret llei 8/2020, de 13 de maig ( actual article 10 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre), per dos mesos comptadors a partir de l'1 de novembre de 2020.

2. Prorrogar les prestacions ja atorgades en aplicació de l'article 10 del Decret llei 8/2020, de 13 de maig ( actual article 10 de la Llei 10/2020), i que no s'hagin vist afectades per les causes de pèrdua de la prestació previstes per l'apartat 4 de l'article esmentat, pel període indicat en el punt anterior o fins que concorri causa de pèrdua de la prestació.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

​​​​​​​Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que es publiqui, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que es publiqui la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 27 d'octubre de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez