Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 10435
Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, de data 19.10.2020, relatiu a l'aprovació de la convocatòria d'ajuts del Consell Insular de Menorca en matèria cinegètica per a l'any 2020, amb les mateixes bases reguladores de l'any 2017, substituint l'any 2017 pel 2020 (exp. 5311-2020-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 70 de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, diu que son competències pròpies dels consells insulars, entre d'altres, la caça, la seva regulació, vigilància i aprofitament dels recursos cinegètics.

2. Un dels objectius del Departament d'Economia i Territori del CIM és regular l'exercici de la caça a Menorca per assegurar la seva perdurabilitat, tot fomentant el respecte per la biodiversitat.

3. En data 9 de desembre de 2019, el Consell Executiu va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions del CIM per l'any 2020. Incorporat al pressupost del CIM vigent, aquest pla canalitza i ordena el desenvolupament d'actuacions en matèria de subvencions adreçades a la consecució dels objectius de cada programa, i una de les línies de subvenció del Departament d'Economia i Territori, inclou la convocatòria d'ajuts en matèria cinegètica.

4. L'objectiu previst d'aquesta convocatòria és donar suport a determinades activitats sense ànim de lucre dutes a terme a territori de Menorca en matèria cinegètica que contribueixen a millorar la capacitat, l'aprofitament i la sostenibilitat dels recursos que són objecte d'explotació.

Aquesta convocatòria pretén promoure iniciatives que representin una millora ambiental i també en la gestió de terrenys cinegètics, la millora de la seva capacitat i la sostenibilitat dels recursos.

Donant suport a la realització de determinades activitats, com podem ser el control selectiu de predadors i espècies invasores o la repoblació amb espècies cinegètiques pròpies, millora la gestió dels terrenys objecte d'explotació, augmentant la seva capacitat cinegètica i la sostenibilitat dels seus recursos.

5. El Departament d'Economia i Territori del CIM, té la voluntat de donar suport a les activitats sense ànim de lucre dutes a terme al territori de Menorca en matèria cinegètica.

6. L'interès públic d'aquesta convocatòria és garantir la conservació i l'aprofitament sostenible de la caça, i els ecosistemes dels quals formen part els animals objecte d'aquestes activitats, els quals son considerats recursos naturals renovables.

7. L'any 2019 també es va aprovar una convocatòria per la mateixa finalitat; les entitats beneficiàries van ser quatre; i els ajuts concedits van ser justificats en la seva totalitat.

8. En data 15 de maig de 2017 i en sessió ordinària, el Consell Executiu del CIM va aprovar les bases dels ajuts del CIM en matèria cinegètica per a l'any 2017 (BOIB núm. 74 de 17 de juny de 2017).

9. La normativa especifica que regula aquests ajuts no ha patit canvis; per tant, la convocatòria d'aquest any es regirà per les bases aprovades l'any 2017, substituint les referències a l'any 2017 per l'any 2020.

Per tot l'exposat, de conformitat amb la normativa bàsica aplicable al CIM en matèria de subvencions i en el marc d'allò establert en les Bases d'execució del pressupost vigent d'aquesta administració,

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament d'Economia i Territori;

El Consell Executiu, amb el vot favorable dels set membres presents, adopta el següent acord:

Primer. Aprovar la convocatòria corresponent a l'any 2020 dels ajuts del CIM en matèria cinegètica, que es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu reunit en sessió ordinària de 15 de maig de 2017 (BOIB núm. 74 de 17 de juny de 2017), substituint les referències a l'any 2017 pel 2020 i d'acord amb les següents condicions:

 

a) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari. Les ajudes concedides seran ateses amb càrrec a les partides pressupostàries i amb l'import màxim que s'indiquen a continuació:

Partida

Quantia màxima

5 41910 4890000 Ajuts en matèria cinegètica

15.000€

L'import màxim destinat a la convocatòria únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers que contribueixin al finançament de l'objecte de la convocatòria i s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació.

b) El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a comptar a partir del dia següent a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

c) L'instructor d'aquest expedient serà el senyor Miguel Lopesino Chacón, tècnic del departament d'Economia i Territori.

d) Componen la Comissió Avaluadora d'aquests ajuts:

- President: Miquel Company Pons, conseller executiu d'Economia i Territori

- Secretari/ària: un/a funcionari/a del departament d'Economia i Territori

- Vocals:

  • Pilar Pons Goñalons, directora insular d'Economia
  • Miguel Lopesino Chacón, tècnic del departament d'Economia i Territori
  • Josep Capó Nin, agent de medi ambient adscrit a la secció de caça del CIM
  • Gabriel Subirats Pons, tècnic de gestió del departament d'Economia i Territori

Segon. Remetre a la Base de Dades Nacional de Subvencions, informació sobre la present convocatòria en els termes establerts en l'article 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, de forma prèvia a la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Interposició de recursos

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma

 

Maó, 27 d'octubre de 2020

Per delegació de la presidenta,

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16.7.2019)