Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 10431
Departament d'Interior. Pla d'Ordenació del Banc de s'Oli

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Batle per Decret núm 202006616, de 7 de maig de 2020, ha resolt:

“PROPOSTA DE PLA D'ORDENACIÓ D'OCUPACIÓ DE LA PLAÇA BANC DE S'OLI DE PALMA PER LES TERRASSES DE BARS, CAFÉS, CAFETERIES O RESTAURANTS

La Plaça de Banc de s'Oli de Palma és un eix singular de la ciutat de Palma. Mitjançant Acord de Ple núm. 0726/2018 de dia 26 de juliol es va donar compte del Decret 201814642 de data 13 de juliol de 2018 relatiu a la peatonalització de la plaça del Banc de s'Oli i aplicar la suspensió de llicències aprovada com a conseqüència de l'aprovació de la modificació del PGOU de 23 de febrer de 2017 relativa a la regulació dels usos de les zones de vianants, en el qual s'estipula una densitat màxima de tres (3) establiments en un àrea de densitat limitada.

Amb aquesta peatonalització es va tancar la circulació rodada a tota la plaça excepte el tram davant del número 8 al 10, que permet la connexió al carrer Can VatlorÍ amb el carrer Sant Esperit. Amb aquesta mesura es varen eliminar totes les places d'aparcament de vehicles a motor i es va recuperar aquest espai per a la ciutadania i els veïnats.

Malgrat que actualment l'espai no presenta un significatiu percentatge d'ocupació de la via pública amb terrasses per part dels negocis actualment amb llicència d'activitat, és obligació d'aquest equip de govern aplicar les eines jurídiques adients per evitar una ocupació desmesurada i no homogènia de l'espai públic, , fitxant els criteris per a delimitar els espais concrets en el que es puguin ubicar les instal·lacions temporals de terrasses i que han de regir l'atorgament de les llicències a la  Plaça per reforçar l'impacte estètic  del conjunt arquitectònic del jardí central.

Les autoritzacions per a l'ocupació de la Via Pública es limita a tres espais ocupables de 9 metres quadrats i a un lateral de la plaça amb la clara voluntat de no saturar un espai recuperat a la ciutadania i d'assegurar la correcta convivència amb els veïns.

La ordenança que regula la ocupació de via pública (BOIB de 5 de setembre de 2018) atorga a l'òrgan municipal competent la potestat d'ordenació de places i altres mitjançant la figura de plans zonals i/o regulacions específiques.

Es objecte del present Decret regular els criteris generals per fixar les condicions específiques d'aquesta ocupació, considerant adient l'adopció del present

DECRET

Autoritzar i donar cobertura a la possibilitat d'autorització de l'ocupació de la Plaça de Banc de s'Oli  amb terrasses dels bars o cafès, cafeteries i restaurants, la qual ocupació s'haurà d'autoritzar mitjançant llicència prèvia sol·licitud dels interessats, de conformitat amb la mateixa normativa aplicada a la resta d'ocupacions de la via pública d'aquesta Ciutat i a les següents condicions específiques:

1. La present, és una proposta determinada per aquest espai.

2. Atès que es tracta d'una plaça singular amb elements singulars com és el parterre central enjardinat i en un entorn residencial, només s'autoritzarà un número màxim d'ocupacions  acotades segon plànol adjunt. Es fixa aquest màxim amb el número de 3 espais ocupables i totes tindran la mateixa dimensió de 6 metres de llargària per 1.5 metres d'ample, fent un total de 9 metres quadrats. L'àrea d'ocupació estarà al costat de l'espai enjardinat, amb una separació de tres metres entre parcel·la ocupable.

3. El mobiliari autoritzat són taules i cadires. No es permet l' instal·lació de para-sols ni mampares.

4.Tos els elements s'hauran de retirar cada dia al tancament de l'establiment.

5. L'horari autoritzable serà de 08:00h a 23:00h, tots els dies de la setmana

6. En tot moment prevaldrà el dret de l'Ajuntament per realitzar activitats singulars (concerts, mercadets, exposicions, fires, activitats ciutadanes, etc.) i en cas de necessitats urbanístiques o imprevistes, comprometent-se els autoritzats a retirar tots els elements de l'ocupació en ser requerits, sense dret a indemnització o compensació.”

Cosa que es publica per a general coneixement i als efectes oportuns.

 

Palma, 19 d'octubre de 2020

El cap de departament d'Interior Juan Carlos Sastre Sastre

Documents adjunts