Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 10393
Aprovació definitiva OF regulador taxa drets d'exàmens processos selectius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional relatiu a l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per drets d'exàmens del processos selectius a l'ajuntament de Lloseta, aprovada en sessió plenària de la Corporació de dia 29-07-2020, no s'han presentat reclamacions, s'eleva a definitiu dit acord  segons preveu l'article 17 del TRLHL, Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març,  i el text íntegre de l'ordenança es publicarà en el BOIB, i serà d'aplicació a partir del següent dia hàbil de la seva publicació en el BOIB

    

Lloseta, 28 d'octubre de 2020

El batlle

José Maria Muñoz Pérez.

  

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER OPTAR A LES PROVES DE SELECCIÓ DE PERSONAL

Article 1.- Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució, així com, l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i, específicament, els articles 15 i següents i, de manera concreta, l'article 20.4 del Reial Decret Legislatiu, 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, s'estableix una taxa per optar a proves de selecció de personal, que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual atenen al que estableix l'article 57 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu.

Article 2.- Fet imposable

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació per l'Ajuntament de Lloseta dels següents serveis:

  1.  Processos de selecció per a l'accés a places de naturalesa permanent
  2.  Processos de selecció per a l'accés a llocs de treball de naturalesa temporal
  3. Concurrència per a formar part de borses de treball.

Article 3.- Subjecte passiu i responsables

Estan obligats al pagament de la taxa, en concepte de subjectes passius i responsables, les persones físiques que sol·licitin prendre part a les proves de selecció de personal, per a l' ingrés, provisió o promoció interna, d'aquests Ajuntament, independentment dels sistema selectiu escollit.

No estan subjectes a la taxa les persones amb uns minusvalidesa igual o superior al 33 %.

Article 4.- Quota tributària

1. La quota tributària es determinarà per una quantitat fixa assenyalada segons la naturalesa del servei o activitat, d'acord amb les tarifes que es presenten a continuació:

FUNCIONARIS

LABORALS

TARIFES

A1

0

25,00 €

A2

1

20,00 €

C1

2,3,4

15,00 €

C2

5

12,00 €

AGRUPACIONS PROFESIONALS

6,7,8

10,00€

Article 5.- Exempcions i bonificacions

No es concediran exempcions o bonificacions en el pagament de la taxa.

Article 6.- Meritació

De conformitat amb l'article 26.1.b) del Text Refós de la llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, en aquest cas, la taxa es meritarà a la data de presentació de l'oportuna sol·licitud per prendre part a les proves selectives convocades.

L'Obligació de contribuir, un cop nascuda, no es veurà afectada de cap manera per la renúncia, desistiment o manca de presentació per part de la persona sol·licitant.

Es requisit indispensable presentar el resguard del pagament de la taxa juntament amb la sol·licitud per prendre part a les proves selectives convocades. Per tant, no es tramitaran les sol·licituds sense que s'hagi efectuat el pagament corresponent.

Article 7.- Declaració, liquidació i ingrés

El procediment d'ingrés serà, de conformitat amb el que preveu l'article 27.1 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, el d'autoliquidació.

Els subjectes passius hauran d'autoliquidar la taxa abans de presentar-se l'oportuna sol·licitud per prendre part a les proves selectives convocades. De manera que puguin adjuntar el resguard de pagament juntament amb l'oportuna sol·licitud per tal de poder acreditar el compliment del requisit de pagament.

Quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat administrativa o el servei públic no es presti, procedirà la devolució de l'import corresponent.

Article 8.-Infraccions i sancions

En tot allò relatiu a la qualificació de infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al que es disposa als articles 183 i següents de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària i a la resta de disposicions que la desenvolupen i complementen.

Disposició final.

Aquesta Ordenança Fiscal entrarà en vigor i s'aplicarà a comptar del dia següent a la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears i continuarà vigent mentre no s'acordi la seva modificació o derogació.  En cas de modificació parcial, els articles que no es modifiquin restaran vigents.- DOCUMENT SIGNAT ELECTRÒNICAMENT.-“