Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 10362
Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s’aprova la inscripció de la Flor de sal d’es Trenc al Catàleg d’aliments tradicionals de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El 4 d'agost de 2020, l'entitat Gusto Mundial Balearides SLU presentà una sol·licitud per inscriure la Flor de sal d'es Trenc en el Registre d'Aliments Tradicionals de les Illes Balears.

El dia 21 d'octubre de 2020, reunida la Comissió d'Aliments Tradicionals de les Illes Balears, emeté una proposta vinculant per incloure la Flor de sal d'es Trenc al Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears.

La fitxa de la Flor de sal d'es Trenc inclou la informació necessària que estableix l'article 7 del Decret 40/2015, de 22 de maig, pel qual es regula el Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears.

Fonaments de dret

  1. L'article 135 de la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears, crea el Catàleg dels aliments tradicionals de les Illes Balears i defineix el que es considera un aliment tradicional.

  2. El títol II del Decret 40/2015, de 22 de maig, pel qual es regula el Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears, defineix el Catàleg i n'estableix el contingut.

  3. El títol III del Decret 40/2015, de 22 de maig, pel qual es regula el Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears, crea la Comissió dels Aliments Tradicionals de les Illes Balears i estableix les condicions i el procediment d'inscripció dels aliments tradicionals en el Catàleg.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure la Flor de sal d'es Trenc en el Catàleg d'aliments tradicionals de les Illes Balears amb el número 26, a la categoria de sal i zona d'elaboració el parc natural maritim-terrestre Es Trenc-Salobrar de Campos, ubicat al municipi de Campos a l'illa de Mallorca.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar la fitxa de la Flor de sal d'es Trenc a la pàgina web www.illesbalearsqualitat.es, en concret a l'enllaç següent:

http://www.illesbalearsqualitat.es/iquafront/aliment-tradicional/list?lang=ca.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

​​​​​​​Palma, 23 d'octubre de 2020

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño