Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 10359
Extracte de la Resolució de President de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 23 d’octubre de 2020, per la qual s'aprova la convocatòria pública d’ajudes econòmiques individuals per a persones majors de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials pels anys 2019 i 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.) 529933

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. Objecte i Finalitat

Les ajudes econòmiques individuals d'aquesta convocatòria van adreçades a l'atenció dels problemes específics de persones majors nascudes abans de l'any 1956 (65 anys) per tal de millorar la qualitat de vida i, en general, a la promoció del seu benestar social. La finalitat d'aquesta convocatòria és el finançament d'aquells aparells que permeten aconseguir la recuperació física, psíquica o sensorial de les persones majors de 65 anys, així com suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals, facilitant el desenvolupament de la vida diària augmentant-ne la qualitat de vida i el benestar social.

Segon. Beneficiaris

Podran ser beneficiàries de les ajudes regulades en aquesta convocatòria les persones majors que reuneixen els requisits generals següents:

Persones nascudes abans de l'any 1956 (65 anys)

Que estiguin empadronades a Mallorca amb una antiguitat mínima de 2 anys.

No trobar-se sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiària de subvencions establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

Modificada per Acord de Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de cinc-cents cinquanta mil euros (550.000,00€), del pressupost de despeses de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de l'anualitat 2020 amb càrrec a les partides pressupostàries 10.23129.78901 i 10.23129.78981

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de vint dies hàbils comptadors a partir del següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. D'acord amb l'establert a article 30.2 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'exclouen del còmput els dissabtes, els diumenges i els declarats festius.

Sisè. Altres dades d'interès

MODALITATS DE LES AJUDES

Ajudes tècniques.

Són aquells instruments, utensilis, dispositius i/o equips de diferents graus de complexitat que faciliten la relació i l' autonomia, augmentant així la qualitat de vida i el benestar. Les ajudes que inclou són les següents:

a) Pròtesis i ortesis.

S'entén per pròtesis aquells productes sanitaris que requereixen una adaptació personalitzada i adreçats a substituir un òrgan o part de la persona (audiòfons, dentals...). Les ortesis són aquells productes sanitaris d'ús extern i no implantables adreçats a modificar les condicions estructurals o funcionals del sistema neuromuscular, sensorial o de l'esquelet (ulleres, plantilles, faixes lumbars...).

b) Ajudes de mobilitat i comunicació.

Tenen com a finalitat suplir o complementar les limitacions i/o mancances funcionals (adquisició o adaptació de vehicle, llit hospitalari, matalàs antiescares, grua, arnès, cadira de dutxa...).

3.2 Les persones sol·licitants d'ajudes tècniques no poden haver rebut subvencions pel mateix concepte en la convocatòria anterior, excepció feta de les pròtesis dentals, tractaments bucodentals, ulleres i audiòfons que es poden sol·licitar dues convocatòries seguides. Tampoc poden sol·licitar ajudes incloses al catàleg general del material ortoprotèsic vigent per al 2020 del Sistema Nacional de Salut, exceptuant: cadira de rodes, caminador, cadira de rodes fixe per a inodor/wc, audiòfons, material coclear, plantilles, sabates ortopèdiques, faixa especial, faixes lumbars, coixins antiescares.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'ha d'acompanyar es troba disponible, igualment, a la web de l'IMAS (www.imasmallorca.net)

 

Palma, 23 d'octubre 2020

El president de l'IMAS Javier de Juan Martín