Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 10265
Extracte de la Resolució de President de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 23 d’octubre de 2020, per la qual s'aprova la convocatòria pública extraordinària d’ajudes econòmiques individuals per a persones amb discapacitat de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials pels anys 2019 i 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.) 529880

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. Objecte i Finalitat

L'objecte d'aquesta convocatòria d'ajudes econòmiques individuals i les bases reguladores específiques és l'atenció dels problemes específics de persones declarades amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per tal de millorar la seva qualitat de vida i, en general, la promoció del seu benestar social.

La finalitat d'aquesta convocatòria és el finançament d'aquelles ajudes tècniques o tractaments que permeten aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat, així com suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals, facilitant el desenvolupament de la vida diària, augmentant-ne la qualitat de vida i el benestar social.

Segon. Beneficiaris

Podran ser beneficiàries de les ajudes regulades en aquesta convocatòria les persones amb discapacitat que reuneixen els següents requisits generals:

1. Tenir menys de 65 anys en la data de presentació de la sol·licitud. També podran presentar-se en aquesta convocatòria les persones que no havent fet 65 anys en el moment de realitzar la despesa, compleixin la resta dels requisits de la convocatòria actual, excepte el requisit de l'edat.

2. Tenir un grau reconegut de discapacitat igual o superior al 33% dictaminat i vigent en el moment d'haver realitzat la compra o el tractament o ser beneficiari d'una pensió de la Seguretat Social d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, o pensionista de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, d'acord amb l'article 4 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

3. Que estiguin empadronades a l'illa de Mallorca.

4. No trobar-se sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiària de subvencions establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions i article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

5. Trobar-se al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social, de les obligacions tributàries amb l'AEAT i amb el Consell de Mallorca i els seus organismes autònoms dependents.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

Modificada per Acord de Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 800.000,00 euros distribuïts de la següent manera:

  • Ajudes tècniques adquirides des de l'1 de gener de 2019 fins a fins el 30 de setembre de 2020: 400.000,00 euros de la partida 40.23128.78000 .
  • Tractaments realitzats des de l'1 de gener de 2019 fins el 31 de desembre de 2020: 400.000,00 euros 40.23142.48901.

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de vint dies hàbils comptadors a partir del següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades d'interès

Modalitats d'ajudes:

AJUDES TÈCNIQUES: les pròtesis, ortesis i aquells instruments, utensilis, dispositius i/o equips de diferents graus de complexitat per a les persones amb discapacitat, amb la finalitat de suplir o complementar la seva limitació i mancances funcionals, facilitant el desenvolupament de la seva vida diària, augmentant-ne la qualitat de vida i el benestar social.

S'entén per tractaments sociosanitaris els que permeten aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o el manteniment de les seves capacitats conservades al llarg del temps, augmentant la qualitat de vida i el benestar de les persones.

Les ajudes tècniques són les següents:

a) Ajudes per a la mobilitat.

Les que actuen com a intermediàries entre la persona i l'entorn, faciliten la relació i permeten una millor mobilitat i autonomia.

També fan referència als instruments que tenen com a finalitat suplir o complementar les limitacions i/o mancances de mobilitat funcional:

- Obtenció del permís de conduir per a persones amb discapacitat física que necessitin adaptació del vehicle.

- Adquisició de vehicle adaptat o adaptació de vehicle.

- Llit hospitalari/articulat, matalàs antiescares, cadira de dutxa, grua, etc.

b) Pròtesis i ortesis.

S'entenen per pròtesis aquells productes sanitaris que requereixen una adaptació personalitzada i adreçades a substituir un òrgan o part de la persona. Les ortesis són aquells productes sanitaris d'ús extern i no implantables adreçats a modificar les condicions estructurals o funcionals del sistema neuromuscular, sensorial o de l'esquelet.

c) Estris bàsics i necessaris:

Les sol·licituds d'estris bàsics que siguin indispensables per a la millora de la qualitat de vida, així com per a fomentar l'autonomia personal, es podran valorar excepcionalment sempre considerant les mancances funcionals dels sol·licitants.

AJUDES PER A TRACTAMENTS PROFESSIONALS SOCIOSANITARIS:

a) Són aquells tractaments re-habilitadors, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat. Inclouen intervencions professionals de: psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments similars que corresponguin a la mateixa finalitat.

b) Despeses de transport per a tractaments rehabilitadors:

En el casos que el beneficiari no gaudeixi de mitjans públics de transport o no en pugui fer ús a causa de la seva discapacitat, i s'acrediti el caràcter urgent del tractament. Queden excloses les persones que reben tractaments de la Xarxa Pública de Salut (IBSALUT) i les persones que reben tractaments dins un servei de centre de dia o servei ocupacional d'assistència diària.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'ha d'acompanyar es troba disponible, igualment, a la web de l'IMAS (www.imasmallorca.net)

 

Palma, 23 d'octubre 2020

El president de l'IMAS

Javier de Juan Martín