Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 10188
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es corregeix l’error observat en Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 13 d’octubre de 2020 per la qual es modifiquen la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 14 de novembre de 2019 i la Resolució del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de dia 4 de desembre de 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1.En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 176, de 14 d'octubre de 2020, s'ha publicat la Resolució de data 13 d'octubre per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'aprova la convocatòria extraordinària d'ajuts a la microempresa, la petita empresa i la mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses financeres d'operacions de liquiditat per fer front als efectes sectorials produïts pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup sobre l'economia de les Illes Balears i la Resolució del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts a la microempresa, petita i mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses derivades d'inversions, instal·lacions o obres de modernització o d'adaptació a criteris de competitivitat i qualitat realitzades als establiments d'entitats afectades pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup.

2. S'han detectat errors materials de fet, tant en la versió catalana com en la castellana, a l'apartat segon de la resolució esmentada, concretament el termini relatiu al pagament efectiu de les factures, ja que aquest termini està vinculat en la versió original al termini de presentació de la justificació econòmica.

Fonaments jurídics

1. L'article 109.2 LPACAP permet que les Administracions Públiques puguin rectificar errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus d'actes administratius:

«2. Les Administracions Públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes».

2. L'existència de l'error ha de ser patent i clara, sense necessitat d'acudir a interpretacions de normes jurídiques aplicables, la qual cosa evidenciaria l'existència d'un error jurídic o de dret. Tampoc pot obeir a judicis valoratius, ja que l'error material es caracteritza per posseir una realitat independent de l'opinable. Han de ser errors manifestos i indiscutibles que s'evidenciïn per si sols. Així ho ha considerat la jurisprudència del Tribunal Suprem (Sentència del Tribunal Suprem de 9 i 25 de maig de 2005).

3. Aquesta correcció no afecta a l'ordre substantiu del procediment. Es tracta d'un error material que l'administració pot rectificar en qualsevol moment.

4. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.

5. Atès que s'han detectat errors materials de fet, tant en la versió catalana com en la castellana, a l'apartat segon de la resolució esmentada, de conformitat amb l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, se'n fa la rectificació següent:

On hi diu:

4. Les factures per justificar la inversió subvencionada han d'estar incloses dins el període d'elegibilitat comprès entre el 24 de setembre de 2019 i el 25 de juny de 2020. El pagament efectiu d'aquestes factures s'ha d'haver produït abans del 25 de juny de 2020.”

 

Hi ha de dir:

4. Les factures per justificar la inversió subvencionada han d'estar incloses dins el període d'elegibilitat comprès entre el 24 de setembre de 2019 i el 25 de juny de 2020. El pagament efectiu d'aquestes factures s'ha d'haver produït abans que finalitzi el termini de presentació de la justificació econòmica.”

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Rectificar l'error observat a l'apartat segon de la Resolució de 13 d'octubre per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'aprova la convocatòria extraordinària d'ajuts a la microempresa, la petita empresa i la mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses financeres d'operacions de liquiditat per fer front als efectes sectorials produïts pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup sobre l'economia de les Illes Balears i la Resolució del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts a la microempresa, petita i mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses derivades d'inversions, instal·lacions o obres de modernització o d'adaptació a criteris de competitivitat i qualitat realitzades als establiments d'entitats afectades pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup en els termes següents:

On hi diu:

4. Les factures per justificar la inversió subvencionada han d'estar incloses dins el període d'elegibilitat comprès entre el 24 de setembre de 2019 i el 25 de juny de 2020. El pagament efectiu d'aquestes factures s'ha d'haver produït abans del 25 de juny de 2020.”

Hi ha de dir:

4. Les factures per justificar la inversió subvencionada han d'estar incloses dins el període d'elegibilitat comprès entre el 24 de setembre de 2019 i el 25 de juny de 2020. El pagament efectiu d'aquestes factures s'ha d'haver produït abans que finalitzi el termini de presentació de la justificació econòmica.”

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 d'octubre de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Trebal lIago Negueruela Vazquez