Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 10181
Resolució de modificació de la Resolució del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears de 25 de setembre de 2020 per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per al disseny de plans de transformació digital per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 166, de 26 de setembre de 2020, es va publicar la Resolució del president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) de 25 de setembre de 2020 per la qual s'aprova la convocatòria per a la concessió d'ajuts per al disseny de plans de transformació digital per a l'any 2020.

2. Es fa necessari adaptar la convocatòria d'ajuts per ampliar-ne els beneficiaris. L'apartat 3.1 de l'annex 1 de la convocatòria inclou com a beneficiaris d'aquesta convocatòria, a més de les empreses de caràcter industrial amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en les divisions 2, 3, 4 i 691.2 de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió A corresponent a establiments i activitats industrials del Registre Integrat Industrial, o en el Registre Miner de les Illes Balears de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, les empreses del grup 504 de l'IAE de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió B corresponent a les empreses de serveis relatives a l'activitat industrial del Registre Integrat Industrial.

Perquè la indústria es pugui transformar digitalment, també és necessari que ho facin els serveis complementaris a la indústria. Per això, cal ampliar els beneficiaris d'aquesta convocatòria, perquè no tan sols la indústria pròpia es digitalitzi, sinó també els serveis complementaris i proveïdors que envolten la indústria balear, de manera que sigui una transformació integrada del sector industrial de les Illes Balears.

La modificació per ampliar els beneficiaris d'aquesta convocatòria inclou les empreses amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en les divisions 1, 6, 7, 8 i 9. Concretament:

  • Divisió 1: grup 162. Fabricació de gel per a la venda.
  • Divisió 6: grup 613. Comerç a l'engròs de tèxtils, confecció, calçat i articles de cuir; grup 616. Comerç a l'engròs interindustrial de la mineria i química; grup 617. Un altre comerç a l'engròs interindustrial; grup 618. Comercials exportadors i comerç a l'engròs de zones i dipòsits francs.
  • Divisió 7: transport i comunicació.
  • Divisió 8, agrupació 84: serveis prestats a empreses.
  • Divisió 9, agrupació 92: serveis de sanejament, neteja i similars, i grup 936. Recerca científica i tècnica; grup 971. Bugaderies, tintoreries i serveis similars.

3. La modificació implica ampliar el termini de presentació de sol·licituds amb un mes més des de l'endemà de la publicació de la modificació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i fins a l'exhauriment de fons.

4. L'article 28 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, estableix que es pot concedir un període extraordinari d'execució i justificació del projecte o de l'activitat quan el període corresponent hagi expirat. Així mateix, es poden ampliar qualssevol altres terminis que no hagin expirat, encara que les bases reguladores o la convocatòria no ho prevegin. 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'apartat 3.1 de l'annex 1 de la convocatòria per a l'any 2020 d'ajuts per al disseny de plans de transformació digital per a l'any 2020 destinats a la indústria balear, en el marc d'«Idigital, estratègia de digitalització industrial» (BOIB núm. 166, de 26 de setembre de 2020).

 

On hi diu:

3.1. Poden ser beneficiàries d'aquesta convocatòria les empreses de caràcter industrial amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en les divisions 2, 3, 4 i 691.2 de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió A corresponent a establiments i activitats industrials del Registre Integrat Industrial, o en el Registre Miner de les Illes Balears de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. També poden ser-ne beneficiàries les empreses incloses en el grup 504 de l'IAE de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió B corresponent a les empreses de serveis relatives a l'activitat industrial del Registre Integrat Industrial.

Hi ha de dir:

3.1. Poden ser beneficiàries d'aquesta convocatòria les empreses de caràcter industrial amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en les divisions 2, 3, 4 i 691.2 de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió A corresponent a establiments i activitats industrials del Registre Integrat Industrial, o en el Registre Miner de les Illes Balears de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. 

També poden ser-ne beneficiàries les empreses incloses en el grup 504 de l'IAE de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió B corresponent a les empreses de serveis relatives a l'activitat industrial del Registre Integrat Industrial.

També poden ser-ne beneficiàries les empreses de la secció primera de l'IAE, d'activitats empresarials, amb ampliació a:

  • Divisió 1: grup 162. Fabricació de gel per a la venda.
  • Divisió 6: grup 613. Comerç a l'engròs de tèxtils, confecció, calçat i articles de cuir; grup 616. Comerç a l'engròs interindustrial de la mineria i química; grup 617. Un altre comerç a l'engròs interindustrial; grup 618. Comercials exportadors i comerç a l'engròs de zones i dipòsits francs.
  • Divisió 7: transport i comunicació.
  • Divisió 8, agrupació 84: serveis prestats a empreses.
  • Divisió 9, agrupació 92: serveis de sanejament, neteja i similars, i grup 936. Recerca científica i tècnica; grup 971. Bugaderies, tintoreries i serveis similars.

2. Modificar l'apartat 9.1 de l'annex 1 de la convocatòria per a l'any 2020 d'ajuts per al disseny de plans de transformació digital per a l'any 2020 destinats a la indústria balear, en el marc d'«Idigital, estratègia de digitalització industrial» (BOIB núm. 166, de 26 de setembre de 2020).

On hi diu:

9.1. El termini per presentar les sol·licituds és d'un mes des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Hi ha de dir:

9.1. El termini per presentar les sol·licituds s'amplia en un mes més des de l'endemà de la publicació de la modificació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i fins a l'exhauriment de fons.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 d'octubre de 2020

El president de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) Juan Pedro Yllanes Suárez