Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 10023
Conveni de gestió urbanística per a la instal·lació d’una estació d’ITV mòbil provisional a Magaluf

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Us comunic que, el 2 de setembre de 2020, el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca acordà l'aprovació del  Conveni de gestió urbanística per a la instal·lació d'una estació d'ITV mòbil provisional a Magaluf.

Aquest conveni es publica pel seu general coneixement de conformitat amb els arts. 64 i 99 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears.

«Conveni de gestió urbanística per a la instal·lació d'una estació d'ITV mòbil provisional a Magaluf

Calvià, a 21 de setembre de 2020

REUNITS

D'una banda, D. Iván Sevillano Miguel, Conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, actuant en nom i representació de l'esmentada institució amb CIF S-0711002-F i habilitació del Sr. Sevillano per a la signatura conforme al Decret de la Presidència del Consell Insular de Mallorca pel qual es nomenen els membres del Consell Executiu de 8 de juliol de 2019 (BOIB núm. 92 de 9/07/2019).

D'una altra, D. Alfonso Rodríguez Badal, actuant en la seva condició de Batle-President de l'Ajuntament de Calvià.

Mútuament  es reconeixen capacitat suficient per a atorgar el present document i

MANIFESTEN

En l'actualitat el Consell Insular de Mallorca està tramitant l'expedient per a adjudicar la construcció de forma definitiva d'una Estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles ITV en una parcel·la del Polígon de Son Bugadelles. Mentre tant, i donada l'urgent necessitat de prestació de servei de ITV en Calvià, després d'un estudi dels espais disponibles, sembla més idònia la ubicació temporal de una ITV en la parcel·la que s'identifica a continuació, a cedir al Consell Insular de Mallorca:

Parcel·la urbana, de titularitat municipal, identificada com a aparcament número 1 del pla de finques resultants de superfície 12.504 m²; confrontant: al Nord i Est, amb viària C i parcel·les resultants números 7 i 10; al Sud, amb parcel·les resultants números 7 i 8; i a l'Oest, amb camí de Sa Porrassa. (D'ara endavant parcel·la amb referència cadastral 9035023DD6793N0001PL). El seu destí és aparcament públic, amb qualificació del sòl VL, que permet l'ús de ITV. Es tracta d'una parcel·la resultant de l'aprovació definitiva del projecte de compensació de la reserva estratègica de sol, PERI del Polígon XX, de Magaluf (RES 50/2008). (S'adjunten dos plànols de la referida parcel·la)

Atès l'interès municipal en la instal·lació d'una ITV provisional en el Terme de Calvià, es fa necessari ocupar per via d'urgència uns 5.000 m2 de dita parcel·la de Magaluf, tot allò de forma transitòria fins l'obertura de la mencionada Estació d'ITV definitiva a ubicar a Son Bugadelles.

Per mitjà del present Conveni, es faculta al Consell Insular de Mallorca a ocupar temporalment la parcel·la cadastral 9035023DD6793N0001PL que albergarà la ITV provisional, de forma que se cimentarà la superfície de 5.000 m2 sota la supervisió dels tècnics municipals de Vies i Obres. Així mateix se faculta al Consell de Mallorca a obtenir autorització municipal per a la instal·lació de la ITV mòbil com ús provisional i, en conseqüència, a ocupar els 5.000 m2 destinats a tal fi, el que es durà a efecte de conformitat amb les següents

CLÀUSULES DE CONVENI:

Primera.- El projecte d'urbanització de la RES-50 de Magaluf es troba actualment en fase d'execució i es preveu que la parcel·la de referència (9035023DD6793N0001P) disposi, al mes d'octubre de 2020, dels serveis bàsics implantats conforme a l'article 25 de la LUIB, i l'article 42 del reglament que es desenvolupa:

  1. Infraestructura viària degudament pavimentada amb voreres encintades i amb un grau de consolidació suficient per a permetre la connectivitat amb la trama viària bàsica

  2. Proveïment d'aigua

  3. Subministrament d'energia elèctrica

  4. Enllumenat públic

  5. Sanejament d'aigües residuals

  6. Proveïment de connexió de telecomunicacions, internet

Segona.- Les tasques d'instal·lació de l'infraestructura necessària per albergar la ITV mòbil corren a càrrec del Consell Insular de Mallorca. L'estació d'ITV mòbil serà autoritzada com a ús provisional sempre que se justifiqui la seva  necessitat i el seu caràcter no permanent, donades les característiques tècniques de les mateixes o la temporalitat del seu règim de titularitat o explotació. L'obtenció de la llicència comporta el reconeixement del dret del Consell de Mallorca a ocupar gratuïtament, en el termini i amb les condicions establertes en el present conveni, los 5.000 m2 de la parcel·la cadastral 9035023DD6793N0001PL. Per tant, el Consell de Mallorca haurà de presentar el corresponent memòria de distribució i ús davant l'Ajuntament per a obtenir la referida autorització. En aquest sentit, l'Ajuntament, donat l'innegable interès municipal, se compromet a tramitar l'autorització de forma absolutament prioritària.

El Consell de Mallorca rebrà el solar per la instal·lació de la ITV provisional amb la dotació de serveis d'electricitat, telecomunicacions, aigua potable, i xarxa de sanejament, asfaltat i total addicionalment  de la parcel·la executada.

En la llicència municipal es farà constar el caràcter provisional de la mateixa i, si escau, el termini senyalat per a la seva caducitat, el que s'inscriurà en el Registre de la Propietat, de conformitat amb allò que estableix la legislació hipotecària.

Tercera.- En el termini màxim de dos anys des de la subscripció d'aquest conveni, i en tot cas, en el moment en que es trobi operativa la nova estació ITV a ubicar en el Polígon de Son Bugadelles, el Consell de Mallorca es compromet a revertir gratuïtament a l'Ajuntament de Calvià dit espai de uns 5.000 m2 ocupats provisionalment, lliure de tota càrrega i/o gravamen i/o d'ocupants, així com ha estat atorgat.

Quarta.- L'Ajuntament assumeix la direcció tècnica de les obres necessàries per a realitzar la dotació de serveis d'electricitat, telecomunicacions, aigua potable i xarxa de sanejament. El CIM serà l'encarregat de dur a terme, si així ho estima necessari a efectes de garantir la seguretat, l'execució d'obres de tancament provisional de l'àmbit de la parcel·la cedida que destinaran a l'ús d'ITV mòbil, així com la disposició de les instal·lacions d'ITV mòbil necessàries per al desenvolupament de l'activitat. Una vegada finalitzada l'activitat el CIM es compromet a la suspensió de l'ús i a deixar la parcel·la en l'estat inicial tant en allò relacionat amb el tancament, com respecte als elements integrants de la instal·lació incorporats a l'efecte.

Quinta.- Abans de la posada en funcionament de l'ITV provisional i de manera prioritària i urgent, s'hauran de recepcionar parcial o totalment per part de l'Ajuntament de Calvià la parcel·la cadastral 9035023DD6793N0001PL i els seus vials d'accés.

Sisena.- L'incompliment de qualsevol de les obligacions assumides per les parts en virtut del present Conveni dins dels terminis aquí recollits, implicarà la seva resolució amb l'aplicació dels efectes retroactius que procedeixin, sense perjudici de qualsevol altres drets que corresponguin a les parts.

Setena.- De conformitat amb l'establert en els articles 97 i següents de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, aquest conveni te naturalesa jurídico-administrativa i les qüestions relatives al compliment, la interpretació, els efectes i l'extinció d'aquests són competència de l'orde jurisdiccional contenciós-administratiu.

I per a que consti, obligui en dret i desplegament els efectes oportuns, signen el present documento por triplicat en el lloc i data en el encapçalament indicats.

Per:

EL CONSELL DE MALLORCA                                                                            L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ

El Conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures                                          El Batle

Sgt. Iván Sevillano Miguel                                                                                  Sgt. Alfonso Rodríguez Badal»                                      

​​​​​​​ 

 Palma, 20 d'octubre de 2020

La cap del Servei de la Secretaria Tècnica

Magdalena Porcel Moll