Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 9871
Aprovació definitiva de la imposició i ordenació de la Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per l’ús de les instal·lacions esportives

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que durant el termini d'informació pública de l'acord del Ple de l'Ajuntament de 27 d'agost de 2020, pel qual s'aprovà inicialment la imposició i ordenació de la Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per l'ús de les instal·lacions esportives (exp. núm. 886/2020), no s'han presentat reclamacions o observacions, aquest acord s'entén definitivament aprovat, d'acord amb allò que preveu l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 març, pel qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER L'ÚS DE LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

Article 1.- Normativa reguladora.

1.- La vigent Ordenança fiscal es regula d'acord amb la següent normativa:

a).- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL)

b).- Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL).

c).- Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària (LGT)

Article 2. Fonament i Naturalesa

A l'empara del previst a l'article 57, amb relació a l'article 20.1.B del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, aquest ajuntament estableix la taxa per l'ús de les instal·lacions esportives.

Article 3. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa, la utilització de les instal·lacions esportives municipals, fet inclòs entre els exposats a l'article 20.4.o), del TRLRHL.

Article 4. Subjecte passiu

1.- L'obligació de contribuir neix per la prestació dels serveis, hi hagi o no sol·licitud de la persona usuària o de la persona obligada al pagament.

2.- Estan obligats a pagar:

a) Els beneficiaris dels serveis regulats en aquesta ordenança o, si s'escau els que els sol·licitin o els representants legals en tant que els perceptors del servei estiguin legalment incapacitats.

b) Els hereus i, si escau, les herències ‘jacents', o les persones o institucions que tinguin l'obligació legal o pactada d'atendre els usuaris del servei.

Article 5.- Responsables solidaris, subsidiaris i substituts.

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries dels corresponents subjectes passius les persones físiques i jurídiques a que es refereix l'article 42 de la LGT.

2.- Seran responsables subsidiàries les persones que assenyala l'article 43 de la LGT.

3.- Seran substituts del contribuent els establerts a l'article 23.2 del TRLRHL, si escau.

 

Article 6.- Quota tributària.La quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a la tarifa continguda a continuació:

TARIFES DE LA PISCINA

 

Entrada diària

2,00 euros / persona

Abonament de temporada familiar

35,00 euros / unitat familiar

Abonament de temporada familiar (família nombrosa o monoparental).

30,00 euros / unitat familiar

Abonament de temporada individual (menors de 14 anys)

20,00 euros / persona

Abonament de temporada individual (de 14 a 65 anys)

25,00 euros / persona

Abonament de temporada individual (més de 65 anys)

5,00 euros / persona

 

 

TARIFES DE LES PISTES DE TENNIS

 

1 hora

4,00 euros

1 hora amb llum

6,00 euros

 

 

TARIFES DE LES PISTES DE PÀDEL

 

1 hora

12,00 euros

1 hora amb llum

14,00 euros

 

 

TARIFES DELS CAMPS DE FUTBOL

 

1 hora

40,00 euros

1 hora amb llum

50,00 euros

 

 

TARIFES DEL PAVELLÓ COBERT

 

1 hora

20,00 euros

1 hora amb llum

25,00 euros

 

 

TARIFES DE LA PISTA SEMI-COBERTA

 

1 hora

10,00 euros

1 hora amb llum

15,00 euros

Article 7. Gestió tributària de l'impost.

1.- L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança, neix des de que es presta o realitza qualsevol dels serveis o activitats especificats a l'apartat 2 de l'article anterior.

2.- El pagament de la taxa corresponent a les entrades diàries a la piscina municipal s'efectuarà, en el moment d'entrar en el recinte, al concessionari de la gestió del la piscina.

2.- El pagament de la taxa corresponent a l'abonament de temporada de la piscina municipal s'efectuarà a les oficines municipals.

3.- El pagament de la taxa corresponent a l'ús de les pistes de tennis i pàdel, s'efectuarà, en el moment d'entrar en el recinte de que es tracti, al concessionari de la gestió del bar del camp d'esports.

4.- Per la reserva i utilització dels camps de futbol, pavelló cobert i pista semi-coberta s'haurà cal presentar la sol·licitud al registre general, ja sigui a les oficines municipals o mitjançant la seu electrònica de l'ajuntament. Les quantitats exigibles en referència a les tarifes es liquidaran per cada aprofitament sol·licitat. El pagament s'efectuarà abans de rebre la notificació de l'autorització.

Article 8. Bonificacions

1.- Per a les tarifes de les piscines s'aplicarà un bo familiar que permetrà l'ús lliure durant una temporada de tots els membres de la família inclosos al bo.

2.- Als efectes de l'apartat anterior s'entendrà com a família als matrimonis o persones individuals que siguin posseïdores d'un Llibre de Família. També tindran la mateixa consideració les parelles estables de fet registrades per la Conselleria de Presidència i Esports.

3.- En el cas de les famílies nombroses hauran de ser posseïdores del Títol de Família Nombrosa.

4.- En el cas de famílies monoparentals en el Llibre de Família ha de constar un sol progenitor, o bé presentar la sentència judicial en que consti que un dels progenitors ha perdut la pàtria potestat.

5.- Per a l'obtenció del bo familiar serà preceptiu que tots els membres de la família inclosos al bo estiguin empadronats al municipi d'Alaró.

Article 9. Exempcions.

Les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats i que no tenen finalitat de lucre, estan exempts.

Article 10.- Infraccions i sancions.

1.- Tot el que es refereix a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que en el seu cas corresponguin, es regirà pel que disposen els articles 191 a 212 de la LGT.

2.- En el cas de la liquidació mensual de les taxes contingudes a la present Ordenança Fiscal, l'impagament de dues o més quotes podrà suposar l'obertura d'un expedient d'infracció tributària, amb la retirada preventiva de les prestacions dels serveis.

Disposició derogatòria única.

Amb l'aprovació definitiva de la present Ordenança Fiscal es deroga expressament la Ordenança Fiscal de la taxa per prestació del servei d'Instal·lacions Poliesportiu Municipal (BOCAIB núm. 157, de 21.12.1989), així com les seves modificacions posteriors (BOIB núm. 20, de 14.02.2002).

Així mateix es deroga expressament les tarifes d'abonament de la piscina municipal referits a l'article 5 de l'Ordenança Fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei de piscina municipal i cursets de natació, aprovat per la Junta de Govern Local, en sessió celebrada el 18 de juny de 2020 (BOIB núm. 112, de 20.12.2020).

Així mateix es deroga expressament la Ordenança Fiscal taxa de prestació serveis cursets de tennis aprovada pel Ple de la Corporació en sessió del dia 30 de desembre de 1999 (BOCAIB, núm. 33, de 16.03.2000), així com les seves modificacions posteriors (BOIB núm. 20, de 14.02.2002; BOIB núm. 178, de 16.12.2004).

Disposició final.

La present ordenança entrarà en vigor el dia següent al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, començant a aplicar-se el primer dia del mes natural posterior a la data de publicació. Els abonaments per temporada de la piscina municipal s'aplicaran a partir de la temporada 2021.

 

Alaró, 16 d'octubre de 2020

El batle Llorenç Perelló Rosselló