Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 9819
PalmaActiva.- Anunci de l’extracte de les bases reguladores i convocatòria per a la concessió de subvencions a les pime, microempreses i autònoms per fer front a les conseqüències econòmiques de la covid 19. (publicat extracte a la base de dades nacional de subvencions ID518316)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 9 de setembre de 2020, aprovà la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a les pime, microempreses i autònoms per fer front a les conseqüències econòmiques de la covid 19.

La junta de Govern, en sessió de dia 7 d'octubre de 2020, aprovà augmentar en 830.000,00€ més el crèdit pressupostari destinat a la línia 1 de les citades subvencions.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i a la pàgina web www.palmaactiva.com

Primer. Beneficiaris

Els beneficiaris poden ser persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques amb o sense personalitat jurídica, legalment constituïdes que desenvolupin la seva activitat econòmica al municipi de Palma, sempre que es compleixin un dels dos supòsits que motiven la concessió de la subvenció i a més compleixin els requisits d'aquesta convocatòria:

1. Que l'activitat que desenvolupin s'hagi vist afectada pel tancament obligatori d'establiments a l'empara del RD 465/2020, de 17 de març que modifica l'article 10 del RD 463/2020, de 14 de març, sempre que l'activitat afectada pel tancament no s'hagi vist compensada per un increment de la facturació mitjançant un increment del volum de negoci on line o telefònic del sol·licitant.

2. O que l'activitat que desenvolupen hagi sofert una reducció de la seva facturació d'almanco el 75 % en relació amb la mitjana efectuada en els mesos de març, abril i maig de l'any 2019. En el cas que no sigui possible aquesta comparativa es tindrà en compte la facturació dels mesos directament anteriors a la data de la declaració de l'estat d'alarma.

I que compleixin els requisits següents:

1. Que l'activitat econòmica sigui desenvolupada per una petita empresa, microempresa o autònom.

2. Que la seva activitat estigui donada d'alta, a la seguretat social, mútua professional i hisenda, com a mínim des del dia abans de la declaració de l'estat d'alarma, i que a la data de la presentació de la sol·licitud  continuí d'alta, oberta i en funcionament.

3. La seva activitat principal ha d'estar inclosa en alguns dels epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) que se citen a continuació:

- Activitats de comerç detallista: Grup 641: tots els epígrafs; Grup 642: tots els epígrafs;  Grup 643: tots els epígrafs; Grup 644: tots els epígrafs; Grup 645: tots els epígrafs; Grup 647: tots els epígrafs, excepte el 647.5; Grup 651: tots els epígrafs; Grup 652: tots els epígrafs, excepte el 652.1; Grup 653: tots els epígrafs; Grup 654: únicament els epígrafs 654.2 i 654.6; Grup 656: tots els epígrafs; Grup 657: tots els epígrafs; Grup 659: tots els epígrafs; Grup 662: tots els epígrafs; Grup 663 tots els epígrafs; epígraf 674.1 (sempre que l'Impost de circulació sigui de Palma) 

- Activitat de restauració: Grup 671: tots els epígrafs; Grup 672: tots els epígrafs; Grup 676: tots els epígrafs.

- Activitats de serveis: Grup 971: tots els epígrafs; Grup 972: tots els epígrafs;

- Activitats Empresarials: Grup 355 únicament 355.2, Grup 474 tots els epígrafs excepte 474.2; Grup 476 tots els epígrafs; grup 844 ; Grup 961 tots els epígrafs; grup 973 únicament 973.1.

4. Que no estigui exclosa de l'accés a subvencions públiques per la comissió d'infraccions, art. 10 de l'Ordenança Municipal de Subvencions.

5. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'art. 13.2 de la Llei 38/2003 general de subvencions.

6. En el cas de les comunitat de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica s'haurà de nomenar un persona representant apoderada. Així mateix, tal com es preveu a l'article 11.3 de la Llei general de subvencions, la comunitat de bens o la agrupació no es podrà dissoldre fins que transcorri el termini de participació al que fan referència els articles 39 i 65 de la mateixa llei. En el cas de concessió de la subvenció, la resolució contindrà els percentatges de participació de les persones integrants a l'entitat beneficiaria, en funció dels que participaran en els drets i obligacions derivats de la subvenció. 

7. En cap cas l'import de la subvenció unit a d'altres possibles subvencions o ajudes per la mateixa finalitat provinents de qualsevol administració pública podrà superar la minva d'ingressos de l'activitat com a conseqüència de la crisi provocada per la COVID 19.

8. Queden excloses les associacions, fundacions i, en general, les entitats sense ànim de lucre i el personal autònom col·laborador.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d'ajuts econòmics dirigits a:

Línia 1. Donar liquiditat de forma immediata a les petites empreses, microempreses i autònoms per pal·liar els efectes que l‘actual situació ha provocat quant a la caiguda dels seus ingressos per fer front a les seves despeses ordinàries i d'estructura durant l'estat d'alarma i fins als sis mesos posteriors, sempre que s'hagin vist afectades per l'obligat tancament de les seves activitats o s'hagin vist afectades per la reducció en la seva facturació d'almanco el 75%.

1.1 Establiments comercials, empreses de serveis i autònoms amb activitats que es desenvolupin a un establiment permanent, situat a peu de carrer i amb obertura al públic en general, ubicats al municipi de Palma. 

1.2 Empreses i autònoms amb activitats situades fora d'establiment permanent, o que no estiguin situats a peu de carrer, de comerç, serveis i professionals, ubicats al terme municipal de Palma. 

Línea 2. Contribuir a la recuperació i l'estabilitat de l'ocupació i al foment de la nova contractació, a aquelles empreses beneficiaries de la línea 1, amb treballadors a càrrec, que s'han vist afectades pel tancament o per la disminució en un 75% de la seva facturació. 

Dins els límits pressupostaris previstos, en règim d'avaluació individualitzada, segons estableix l'Ordenança Municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma aprovada pel Ple en data 26 de febrer de 2015, article 18, sempre que compleixin els requisits establerts als punts 4 i 5 d'aquesta convocatòria.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

Quart. Quantia

Línea 1: subvencions per a persones físiques i jurídiques amb activitat afectada per la declaració de l'estat d'alarma 

1. Establiments comercials, empreses de serveis i autònoms amb activitats que es desenvolupin a un establiment permanent ubicat a peu de carrer, amb obertura general al públic, situats al terme municipal de Palma. 

Es concedirà una quantitat fixa de 2.500,00€  per a persones físiques i jurídiques, amb o sense treballadors al seu càrrec, quan la seva activitat s'hagi vist afectada pel tancament obligatori d'establiments a l'empara del RD 465/2020, de 17 de març que modifica l'article 10 del RD 463/2020, de 14 de març.

Es concedirà una quantitat fixa de 2.000,00€  per a persones físiques i jurídiques, amb o sense treballadors al seu càrrec, quan la seva activitat no s'hagi vist afectada pel tancament  obligatori d'establiments a l'empara del RD 465/2020, de 17 de març que modifica l'article 10 del RD  463/2020, de 14 de març si han sofert una reducció de la seva facturació en els mesos de març, abril i maig de 2020 d'almanco el 75%, en relació amb la mitjana efectuada en els mateixos mesos de l'any 2019 o que donada la seva estacionalitat hagin vist reduïts els seus ingressos atenent a la seva facturació durant el mateix període de l'any 2019.

Quant la persona no porti d'alta el temps suficient per poder fer aquesta comparativa, es miraran els tres mesos d'activitat immediatament anteriors a la declaració de l'estat d'alarma. La reducció en la facturació s'acreditarà amb la presentació de la documentació requerida al punt 8 d'aquestes bases.

2. Empreses i autònoms amb activitats situades fora d'establiment permanent o no situats a peu de carrer, de comerç, serveis i professionals, ubicats al terme municipal de Palma. 

Es concedirà una quantitat fixa de 1.500,00€ per a persones físiques i jurídiques, amb o sense treballadors al seu càrrec, quan la seva activitat s'hagi vist afectada pel tancament obligatori d'establiments a l'empara del RD 465/2020, de 17 de març que modifica l'article 10 del RD 463/2020, de 14 de març. 

Es concedirà una quantitat fixa de 1.000,00€ per a persones físiques i jurídiques amb o sense treballadors al seu càrrec quant la seva activitat no s'hagi vist afectada pel tancament obligatori d'establiments a l'empara del RD 465/2020, de 17 de març que modifica l'article 10 del RD  463/2020, de 14 de març si han sofert una reducció de la seva facturació en els mesos de març abril i maig de 2020 d'almanco el 75%, en relació amb la mitjana efectuada en els mateixos mesos de l'any 2019 o que donada la seva estacionalitat hagin vist reduïts els seus ingressos atenent a la seva facturació durant el mateix període de l'any 2019.

Quant la persona no porti d'alta el temps suficient per poder fer aquesta comparativa, es miraran els tres mesos d'activitat immediatament anteriors a la declaració de l'estat d'alarma. La reducció en la facturació s'acreditarà amb la presentació de la documentació requerida al punt 8 d'aquestes bases.

Línea 2: subvencions per a persones físiques o jurídiques amb treballadors a compte per l'estabilitat en l'ocupació.

Aquelles empreses beneficiaries dels ajuts recollits a la línea 1 que tinguin treballadors a càrrec, podran veure augmentada l'ajuda:

1. Es concedirà una quantitat variable per cada treballador reincorporat o mantingut, fins a una màxim de 3.000,00€ per empresa:

- Si han anat incorporant a l'empresa aquells treballadors procedents d'un ERTO per força major o per causes econòmiques, tècniques,organitzatives i de producció provocat per l'estat d'alarma, a partir del dia 11 de maig, i mantenint la mateixa jornada o superior que abans de la declaració de l'estat d'alarma, o bé hagin mantingut els seus treballadors en actiu en el seu lloc de feina mantenint la mateixa jornada o superior; es concedirà una quantia de 1.500,00€ per treballador.

- En ambdós casos si la reincorporació o el manteniment s'ha produït amb una reducció de jornada, sempre que la jornada no sigui inferior a 20 hores setmanals, es concedirà una quantia de 1.000,00€ per treballador.

Aquests contractes s'han de mantenir per un període mínim de 6 mesos des de la reincorporació o des del dia 11 de maig de 2020.

2. Es concedirà una quantitat variable per a cada nova contractació que es produeixi, inclosa la incorporació de treballadors fixos discontinus, a partir del dia 11 de maig de 2020 i fins a la data de la presentació de la sol·licitud. Se subvencionarà fins a un màxim de 2.000,00€ per sol·licitant:

- Si la durada del contracte és per 12 mesos o superior, a jornada completa, es concedirà una quantia de 1.000,00€; amb jornada inferior, amb un mínim de 20 hores, es concedirà una quantia de 500,00€.

- Si la durada del contracte es per 6 mesos o superior, a jornada completa, es concedirà una quantia de 600,00euro; amb jornada inferior, amb un mínim de 20 hores, es concedirà una quantia de 300,00€.

- Si la durada del contracte es per 4 mesos o superior, a jornada completa, es concedirà una quantia de 300,00€; amb jornada inferior, amb un mínim de 20 hores, es concedirà una quantia de 150,00€.

3. Es concedirà una quantia de 500,00€ per treballador/a fins un màxim de 1.500,00€ per sol·licitant a aquelles empreses que, a partir de la data 11 de maig de 2020, reconverteixin contractes de durada determinada a indefinida o facin noves contractacions indefinides. 

Els imports de cada una de les dues línees i dels seus trams es podran sumar amb un límit màxim de 9.000,00€ per sol·licitant.

Cinquè. Presentació de sol·licituds i termini

Les sol·licituds es poden presentar a partir del dia següent de la publicació al BOIB i durant els 30 dies hàbils següents a aquesta publicació.

Es presentarà una única sol·licitud per empresa mitjançant models normalitzats que estaran a disposició dels sol·licitants a la pàgina web de PalmaActiva.

Es presentaran exclusivament per via telemàtica, en virtut de l'article 25 del Decret llei 8/2020 de 13 de maig, fent ús del canal d'accés que es preveu a l'art 12 i 14 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre de procediment administratiu comú mitjançant el correu electrònic o sistema que s'habilitarà a la pàgina web de PalmaActiva, www.palmaactiva.com, signada electrònicament pel representant legal o persona facultada o mitjançant firma personal.

Tant les persones jurídiques com les persones físiques hauran de signar la seva sol·licitud mitjançant algun dels sistemes que s'habilitarà al formulari de sol·licitud. No s'admetrà cap sol·licitud que no vagi signada. 

La presentació de sol·licitud per part dels interessats implica l'acceptació del contingut de les Bases.

Sisè. Altres dades

Crèdit pressupostari: Aquesta convocatòria de subvencions compta amb un pressupost màxim de 1.772.000,00€. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d'aquesta convocatòria són:

  • Línea 1: Pressupost màxim de 1.346.000,00€, a càrrec de l'aplicació pressupostaria 40.43330.47000.00 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2020.
  • Línea 2: Pressupost màxim de 426.000,00€, a càrrec de l'aplicació pressupostària 10.24110.4700000 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2020.

Si abans que acabi el termini de presentació de sol·licituds es produís un increment de crèdit a les partides citades, aquest import se sumarà al ja existent i es repartirà entre els sol·licitants de la mateixa manera que la resta del pressupost i fins a l'exhauriment total del crèdit.

Els sol·licitants que compleixen els requisits per adquirir la condició de beneficiaris podran optar a la concessió de la subvenció mentre hi hagi pressupost a cada una de les partides de forma independent; és a dir, si s'exhaureix els pressupost d'una de les dues línees però resta pressupost a l'altra, es podrà atorgar l'ajut sols per la línea en la qual efectivament hi hagi consignació.

 

Palma, 7 d'octubre de 2020

La gerent Susana Rincón Otero